Честита Баба Марта, Габрово - "Добре дошли и отишли!" - 3

• 15 374
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
  • У дома... някъде
И ние отпрашваме по разходки следобед обаче 1strollerУтре дано е хубаво времето че мислим да се разходим до Градище с бебетата и на мои приятелки. PartyИмам въпрос по -колко мл да давм сокче от моркови,педито каза да ги почваме.Купих на Хип,обаче на него пише за бебета над 4 месеца,а продавачката каза че има и на Ганчев,но не ги препоръчва?Как се процедира с тях?

# 226
Здравей
сокчетата си решаваш ти кога да даваш от тях се получават колики но щом си решила да ги даваш не слушаи магазинерките.
всяко бебе си е с характер има бебета ядат пюрета ганчев и не се оплакват , а има и таклива които повръщат от тях-та всичко си е до бебето.
има на Ганчев сокчета от 3м, аз съм доволна от тях като излизаме на разходка и взимам от тях.

Аз давах в началото на 2месец и половина морков домашно изцеден една лъжичка ,две лъжички и като стигнахме три и взе да го повръща и го спрях . Стана на 4м дадох ябълка и сега си я пием.
ами на мен така са ми казвали 2месец и половина се дават -20гр сок, разделен на два према(сутрин 10гр сок и вечер 10гр сок) но докато стигнеш до тях се дава всеки ден по една лъжичка и на другия ден качваш с една лъжичка.

ако има някои друго мнение да се изкаже.
хаиде лек ден от нас че бебка се събуди и мрънка да я взема

# 227
  • Габрово
valeria81, моят съвет е да не започваш още със соковете.На този етап няма особена полза от тях.Както е писала snejko могат да предизвикат колики.Няма смисъл да мъчиш бебо.Аз бих дала сок чак след като съм захранила,а до тогава имате много време.
На Мишо дадох за първи път сок на около 3 мес., защото имаше запек.Не помогна особено.С второто /живот и здраве,някой ден/ мисля да отложа соковете още повече-след шестия месец,че и по нататък.   

# 228
Я да поразмърдаме наща теми4ка

# 229
Здравей Валерия,
Нашата педиатърка още на първата консултация ми каза да започна със сокче от ябълка и морков след 45-ия ден. Аз направо се втрещих като го чух Shocked. И реших да не бързам. Изчетох и разпитах доста приятелки по въпроса.
На 3-та консултация педито спокойно ме попита - ти нали даваш сокчета? И аз й казах, че още не бързам Naughty. А тя ми направи забележка, че вече било време за пюренцата и нямало да е готов за тях.
От една седмица давам сутрин по 20 гр. смесено сокче от ябълка и морков и бебчо доста го харесва Crazy. И следобед искам, но почти винаги тогава си спи или сме на разходка и затова засега не му давам.
А за пюренцата има време. Може да ги почна като навърши 4 мес.
Засега сме само на кърма и не мисля,че много е изпуснал Mr. Green Heart Eyes...

# 230
здравей ани , не сте ли с наследника на разходка ?
 Laughing

# 231
моето магаре църка в другата стя и се замислям да го изведа за 1 час

# 232
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
а аз да се отчита , че не съм родила и съм си налиния. Още малко време има. Излизам по разходки, днес обачи ми е нещо много отпаднало.

# 233
дени, спазихте с бебчо договорката да чакате тати да се пребере newsm53

# 234
ние тъкмо се пребрахме от разходка хапнахме пюренце с жълтък.
ivap ние сме захранени
аз пюренца дадох за първи път като направи 4м и то беше морковче.
Хип са най-добрите пюрета за захранване.Ако започваш със зеленчуково можеш да даваш например така:
-ранни моркови
-моркови с картофи
-картофи с тиква
-картофи с тиквички
-картофи с карфиол
-пресни зеленчуци /картофи, моркови, карфиол и грах/
и т.н. после минахме на Ганчев и после на домашни

Ако почнеш с плодови например така:
-ябълка
-ябълка с круша
-круши
-ябълка с с банан
-банан
-банан с праскова
-праскова
-банан с кайсия
-кайсия
-сливи и т.н.

# 235
пюренцата давам така
1-ви ден-2-3л.
2-ри ден-4-5 л.
3-ти ден-7-8 л.
така до като стане цяло бурканче и заместим това хранене изцяло с пюре.
но при нас все още сме на половин бурканче от 190гр

# 236
Здравейте, казвам на всички мами в този форум!
Аз съм новак във форума, но много ще се радвам ако стана една от вас. Имам си две дечица: на 3г. момиче и на 1г. момченце.  :  bouquet  newsm03

# 237
# 238
Добре дошла  Hug pomba11
когато има време Нушето ще ти качи дните на първа страница

# 239
dess76 как сте как е малката
моята слуша, само неикса да си яде пюретата, като ги види лъжицата и си затваря устата Sick и главата завърта на другата страна ,ядем ги с песнички и се правя на маймуна

лека вечер от нас

Общи условия

Активация на акаунт