За тези, които четат любовни романи № 45

• 62 515
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Чудно ми е как българските издателства решават кои автори да превеждат и издават на бг пазара. Например Рина Кент няма да издават повече нейни книги, а пък книгите на Шен ги издаваха разбъркано- първо поредицата за децата, а след това трилогията за родителите им. Малко си е каша Sad

# 511
  • Euskal Herria
И аз все това съм се чудила. Почват и спират някои поредици, за които има непрекъснати запитвания. И все стандартния отговор: "Слаб читателски интерес".
А други залежават по книжарниците, но все пак продължават да ги издават.

# 512
Лйза Клейпас защо спря да пише?! Джулката и тя?! Мързелани!

Хора, понеже скоро се споменаваше "Четвъто крило" да ви кажа, че към момента /на 50% съм/ си е тийн фентъзи, ако не бяха измрели толкова много хора бих го чела на глас на сина ми, пък той е на 10, та не е любовна. Приказка с дракони, ще се хареса на феновете на Касандра Келър и Холи Блек. Тъй като това не е моят жанр, не бих могла да  определя книгата като нищо повече от "приятна".

Аааа чакай, чакай, те по към края се почват Зейдън и Вайлет. Любовна си е и е по-близо до сцените на Маас отколкото до Клеър и Блек. Smile

Иначе за Лайза Клейпас бях чула, че след много тежко изкаран ковид е спряла да пише, но не знам до колко е вярно.

# 513
Чудно ми е как българските издателства решават кои автори да превеждат и издават на бг пазара. Например Рина Кент няма да издават повече нейни книги, а пък книгите на Шен ги издаваха разбъркано- първо поредицата за децата, а след това трилогията за родителите им. Малко си е каша Sad

Колко е вярно..., дано е така че тази Рина Кент толкова много искам да я почна, но чакам  да видя дали ще издават другите й поредици или по-точно да започнат да превеждат от първата й поредица, защото искам да си ги прочета от начало както си им е реда. Направо като говорите за нейните книги и ме е яд супер много, че не мога да започна да я чета направо на английски.

# 514
  • Бургас
Рина Кент трябваше да я започнат от началото, факт. Например, в  третата Империя (мисля че ще излиза сега през ноември) половината история ставя ясна в първата книга от Royal Elite.  

Третата книга на Тарин Фишър от серията "Обичайме с лъжи" няма да я издават.

# 515
Еее, много жалко за Фишър. Първите 2 части много ми харесаха, супер динамична, нетипична история. Лина, ти чела ли си третата на английски? Освен ще я мъча на английски или немски.🙄

# 516
  • Бургас
Не, не съм чела нито една от книгите.
П.С в тази група на Сиела може да ги питате за различни книги и автори. Стараят се да отговарят на всички. За което адмирации Simple Smile

# 517
Ще ги проверя, да, благодаря Simple Smile

# 518
Мили дами,

Споделям информация за една доста стара любовна книга (от 1996 издадена в БГ), но сега си я намерих за препрочитане. Все пак съм била малка тогава. Интересното е, че сега я започнах и е все така вълнуваща и като че ли съставката на успеха на книгата е, че е писана с топло сърце и много любов. Има и обрати, и драма. Казва се "Пламък" на Констанс О'Баниън.
П.П. Дори корицата е много хубава.
Лека вечер!
Sparkling Heart

# 519
  • Варна

Али Хейзълууд е гросмайсторът на романтичните книги. „Шах и мат“ е толкова възхитително забавен роман, че още преди да сте направили първия си ход, Хейзълууд ще отмъкне офицера ви, ще се промъкне през защитата и ще матира сърцето ви!

Ашли Постън

Малори Грийнлийф е приключила с шаха. След като преди четири години любимият спорт води до катастрофа в семейството й, днес единствените ходове, които Малори прави, са в реалността – предвижва се по черните полета между грижите за болната си майка, споровете с двете си по-малки сестри и работата в автосервиза, която гарантира оцеляването им. Докато приятелката й не я убеждава да се включи в един последен турнир по шах. За всеобщо изумление никому неизвестната госпожица Грийнлийф побеждава Нолан Сойер – всеизвестния Цареубиец, любимото лошо момче в света на шаха и настоящ световен шампион.
Загубата на Нолан шокира всички, но още по-странно е желанието му отново да се изправи срещу Малори. Що за гамбит играе той? Най-умното решение за Малори би било да се откаже, но победата й отваря вратите към неочакван източник на приходи, от които отчаяно се нуждае… Може да приеме шаха просто като работа, самоубеждава се тя, и не е нужно семейството й да знае. Но докато се изкачва в ранглистата, Малори постепенно разбира, че играта не е само на дъската, че няма как да се скрие от светлината на прожекторите, а конкуренцията може да е жестока. И нечовешки привлекателна…

В изключителния си тийн дебют бестселър авторката на New York Times Али Хейзълууд създава история, изтъкана от интелект, хумор и неочаквани обрати, достойни за партия шах от най-високо ниво.

Най-чаканата тийн книга е тук и шахматът е по-пристрастяващ от всякога! Остроумен, забавен и неустоимо романтичен – новият роман от авторката на „Хипотеза за любов“ е задължителен за всички почитатели на рокадите и книгите! Али Хейзълууд изправя своите герои един срещу друг от двете страни на дъската, за да докаже, че макар понякога животът да прилича на партия шах, победата не е в това да матираш любовта, а да тръгнеш ръка за ръка.

# 520
Еее, много жалко за Фишър. Първите 2 части много ми харесаха, супер динамична, нетипична история. Лина, ти чела ли си третата на английски? Освен ще я мъча на английски или немски.🙄
Аз прочетох третата част! Харесаха ми и трите 🙂 Червенокоска е доста откачена според мен, поне доколкото си спомням😆

# 521
Доста, доста луда, да. 😀 Поне и в първите две части си беше чалната. Щом ги помня, стабилен отпечатък са ми оставили.
Прочетох в групата, че шансът да я издават е много малък и препоръчват да разказваме на приятелите си за книгите, за да вдигнем интереса. Ето, препоръчвам ви я, моля да я прочетете. 😂

# 522
  • В къщурката на хълма на феите

Хора, понеже скоро се споменаваше "Четвъто крило" да ви кажа, че към момента /на 50% съм/ си е тийн фентъзи, ако не бяха измрели толкова много хора бих го чела на глас на сина ми, пък той е на 10, та не е любовна. Приказка с дракони, ще се хареса на феновете на Касандра Келър и Холи Блек. Тъй като това не е моят жанр, не бих могла да  определя книгата като нищо повече от "приятна".
Съвсем любовна е, просто завръзката отива по-нататък в книгата. Последните 200 страници аз не бих чела с дъщеря ми Relaxed

# 523
  • София

Скрит текст:
Хора, понеже скоро се споменаваше "Четвъто крило" да ви кажа, че към момента /на 50% съм/ си е тийн фентъзи, ако не бяха измрели толкова много хора бих го чела на глас на сина ми, пък той е на 10, та не е любовна. Приказка с дракони, ще се хареса на феновете на Касандра Келър и Холи Блек. Тъй като това не е моят жанр, не бих могла да  определя книгата като нищо повече от "приятна".
Много ги харесвам. На Лайза съм препрочела всичко по не знам вече колко пъти. Особено "Онази нощ", "Синеокият Дявол", "Искам само теб", "Есенен парфюм". Обожавам историите ѝ и начина на писане.

п.с. Ох, забравих Уин и Кев.Heartbeat

# 524
  • Бургас
"Онази нощ" не е ли на Линда Хауърд?
Или има друга ?

Общи условия

Активация на акаунт