Злоядство, уплах или здравословен проблем

 • 5 345
 • 31
 •   1
Отговори
 • Мнения: 116
Здравейте , мисля , че моето бебе (7м) ще ме поболее. Това дете не се ХРАНИ . Фотосинтеза …. Стиска уста и храненето е Ад , не мога да го оставя на никой , не можем да живеем пълноценно , не може да излизаме нормално. Боли ли го , нещо друго ли е какво е това чудо не знам . Нито лекари са заинтересовани, нито роднини . Всеки вдига рамене и казва ами злояд е … От малък град сме нямам възможност за щяло и нещяло да бия път до София , за това често ползвам приложението helee . Там съм се свързала с най-рейтинговите гастро като идеята ми е да ме вземат наистина сериозно . Обяснявам целият проблем , казвам , че искам да влезнем в болница да се направят всички прегледи и изследвания иии нищо. Аз си го представям така- Лекаря потвърждава , че има проблем приема ни в болница - свикват екип - хирург , неонатолог , педиатър, гастроентеролог , уши нос гърло . Преглеждат всички детето и общо вече заедно сядат и правят заключение . Не може бебе на 7 месеца да пие със зор по 50-100 мл и да не яде никаква друга храна и на всичко да стиска уста , на Ам , на пюре, на каша на всичкооо , да може би е наплашен защото вече много настояваме да се храни, но за да го насилваме той е отказвал системно и зс това сме започнали с настояването да се храни……

# 1
 • Далечният изток
 • Мнения: 14 840
Педиатърът какво казва?
Наддава ли? Колко кг е?

# 2
 • София
 • Мнения: 2 409
Памперсите как са? Пробвали ли сте ЗВБ - малки меки парченца от нещо и само бебето да яде. Моят на 11м се сърди и дърпа лъжицата от ръката ми и иска сам (не че може). Даже беше взел да плюе по едно време.
Пробвали ли сте различни видове АМ?
ПКК/урина на 6я месец показа ли някакви отклонения?
В България в момента, мисля, няма практика да се свикват такива екипи - мултидисциплинарни май се водят.

# 3
 • Мнения: 249
Проверете езичето за къса юздичка, макар че ако имаше, щеше да се е видяло още в началото. Но все пак давам още едно предположение.

# 4
 • Мнения: 5 135
Зъби? Има ли изобщо някакъв интерес към вашата храна? Гледа ли? Посяга ли? От кога се храни трудно? Много деца са основно на кърма или АМ до годинка. Давате ли вода, чай? Плодове?

# 5
 • Мнения: 116
Последните два месеца е качил по 200 грама, а този месец е свалил 100 грама . Педиатъра ни е ужас , но в нашият град няма уау. Казва да си го водя на доктор , че такова чудо не е виждала . Звб опитах, но той просто си играе с храната на него каквото и да му подадеш ще го сложи в устата и храната сам си я взима и я слага , но до там попадне ли парче в устата директно го е изплюл …. Няма интерес към храната когато ме/ни вижда да ядем . Аз съм си предимно сама и почти да речем не ме вижда как ям , защото ям набързо някоя филия или вафла докато лази или спи . Вода като предложа уж пие ама като дръпна шишето си е на същите милилитри , пробвах с шише да тече повече тогава пък не я иска 🤷♀ плодово пюре само сливи хапва и то ще хапне 40-50 грама доброволно и това е . Ам съм съгласна , че е основна храна до годинка , но и Ам не пие(  пробвала  съм и др марки) пие и яде всичко общо 600 мл на ден 550 мляко и 50 пюре , но са с мое настояване , ако разчитам на него ще е 250 мл за денонощие 1000000%

# 6
 • Мнения: 13 539
А опитвала ли си да го храниш полусънен или докато спи? Спокоен ли е, пълни ли редовно памперса?
Като го храниш опитваш ли да си спокойна? Зная, че си много притеснена, но твоето напрежение се предава и на бебето.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 23:56 от Пролетно цвете

# 7
 • София
 • Мнения: 28 514
Според мен трябва да заведеш детето при добър гастроентеролог, който да го прегледа обстойно. По интернет няма да стане.

# 8
 • Мнения: 116
Когато беше на месец бяхме при Пасклева , но тъкмо се беше нахранил непосредствено преди прегледа и тя каза, че не вижда нищо нередно , но все пак се е нил нахранил и трябвало прегледа да е на празен стомах . Преди месец се свързах с Пападопулу и някак се доредих за преглед , ами прегледа беше оглеждане на гърлото с клечка , преслушване със слушалка и мерене на тегло … писна ми да пътувам да разкарвам детето да плащам луди пари , а прегледа да е “отбии номер” 
Според мен трябва да заведеш детето при добър гастроентеролог, който да го прегледа обстойно. По интернет няма да стане.

# 9
 • Мнения: 10 373
И моята дъщеря беше така, но на 3-4-5м. Доктори, моктори, какво ли не обиколихме - добре си е детето и толкоз.. Със спринцовка и капкомер съм я хранила, АМ не искаше да чуе оповръщаше света, кърмех, цедях, както падне Simple Smile Бях на безмлечна диета, че като хапвах млечни, тотално отказваше и плюеше. А на 3-4м бебе нямаш много алтернатива, освен мляко... после със захранването горе-долу се оправи, но си беше злояда и в яслата. Повече от 100-200 гр до към 3г. не ядеше, хапва и стиска устата и изчезва нанакъде.  Израстна го постепенно, сега влиза в пубертета и започва да я гони яко глад Simple Smile Та има надежда!
Колко кг се е родил и колко е сега? Как се развива двигателно? Изхожданията нормални ли са? Някакви обриви, нещо специфично, което си забелязала?
Пробавай различни вкусове, можеш да въвеждаш повечеко неща на таз възраст вече. Домашни, купени, по-рядки, по-гъсти, каши, миксове разни (нещо което, което харесва + нов вкус примерно)... В един период слагах настъргана ябълка или банан в какво ли не, че да пробутам нов продукт Simple Smile Добавяй АМ в пюретата. Вода предлагай от чашка (пробвай мерителна от лекарство, от тез мъничките), лъжичка, капкомер Simple Smile (майтап, ама само така ми се получаваше да й натикам нещ в устата. 3 месечно бебе, август - по 200 мл кърма на денонощие. Това беше всичко, което успявах да я накарам да глътне някои дни)
Да не те отчайвам, ама трябва да налучкаш сама. Доктор не очаквай да помогне. Изнерващо е много, минала съм го след батко, който ядеше като ламя Simple Smile Simple Smile

# 10
 • Мнения: 25 586
Ти самата не се храниш нормално, как тогава очакваш детето да го прави? На каквото го научиш...
Ако наистина искаш да му помогнеш, трябва рязко да смените хранителните си навици у вас. Сядате задължително да се храните всички, заедно с бебето. То дори да не яде, да стои на масата и да ви гледа как вие се храните. Говорете си, смейте се, забавлявайте се, нека привикне, че храненето е нещо забавно, а не мъчение.
Яжте здравословно, яжте неща, от които спокойно можете да дадете и на детето, ако пожелае да опита.
През деня, докато сте само двамата, сядай да се храниш и ти с него и то с истинска, готвена храна, ако не искаш да го научиш и него да кара на вафли.
В основата на проблема е твоето отношение към храната, не лекарите.

# 11
 • София
 • Мнения: 2 564
И аз мисля, че е здрав, щом двама лекари са го прегледали. И двете ми деца са злояди, дъщеря ми е на 9 м и си кара основно на кърма. Опитвала е доста неща, но много често след това връща всичко и вече не я насилвам за нищо. Подкрепям, че и ти не може така да ядеш скришно от него. По този начин той не е виждал и не знае какво е да се яде. Дъщеря ми на 5 м вече зяпаше и ни следеше с поглед като седнем на масата.

# 12
 • Мнения: 116
Абе това го знам , отстрани лесно , живея сама . Аз и бебето, нямам време и да си готвя и чак здравословно 🤷♀

# 13
 • София
 • Мнения: 2 564
Ами добре, щом отстрани е лесно и не можем да ти дадем съвет, карай си на филии и вафли.

# 14
 • Мнения: 13 792
Моята дъщеря беше много злоядо дете. Не желаеше да суче, аз имах кърма. Според педиатърката- лениво бебе. Трябваше да се цедя и да й давам от бутилка с по-голяма дупка, че да хапне що годе нещо си ...
Наддаваше много по-малко. Беше 8,200кг  на година ;  10,500 кг.  на две години и 12,00 кг на три години. Тръгна на училище 17 кг. Нямаше никакъв интерес към храната, сложеното на маста, кой какво яде. Педиатърката ме беше посъветвала да я оставя гладна и тя щяла да поиска да яде. Е да де ама за три дена изяде две купички кисело мляко. Ако може щеше да кара без храна- перпетум мобиле.
Обаче аз бях в стрес - постоянно с тичане след нея с лъжицата. Ядеше само сандвич с кашкавал и кренвирш.Кисело мляко. От зеленчуци само краставица. От плодове - само банан и ябълка. В градината - само сокчето от компотчето и малко хлебче. Идваше ми да се гръмна. Имах стрес и аз с нея. Иначе будно здраво и много активно дете.

Интересът й към храна се събуди в пубертета на 13 години. И от тогава е като хала, вечно гладна. Наваксва си  - нейни думи.

КАто ви чета и се сещам за дъщеря ми. Същата работа ...

Общи условия

Активация на акаунт