Злоядство, уплах или здравословен проблем

  • 5 461
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 21 632
Авторке, като гледам, всички съвети изхождат от това, че детето е здраво, но хранителния му режим трябва да бъде подобрен. Според мен, обаче, първо самата ти трябва да се убедиш, че всичко е нарид здравословно и тогава вече спокойно да наблягаш на манджички и всичко останало.  Първо, каза, че детето има рефлукс. Как го лекувате тоя рефлукс? Рефлукса е страшно неприятен като усещане, трябва да се справите с него, за да прояде детето нормално.

Макар да си от малък град, намери начин детето да бъде прегледано на живо и да му бъдат направени изследвания. Кръвни изследвания, ехография на коремни органи, уши нос гърло, колкото и да е зле педиатъра ви все ще ви насочи.

И ако всичко е в норма, тогава вече можеш да наблягаш на поглъщането на храната, така да го кажа грубо.

Моето дете също беше злоядо, не ядеше с желание, не се интересуваше от вкуса на храната и т. н. След като се убедихме, че гореизброените неща са наред, намерихме начин да се храни, като най-безскрупулно използвахме играчки, филмчета и бутане на лъжици в устата, докато е заета с по-интересни неща. По този начин оцеля, докато започна да се храни с желание и интерес, което стана в малките класове.
Така че не мога да ти кажа как да създаваш правилни хранителни навици, вероятно както са те посъветвали в много постове по-нагоре. Но преди да се съсредоточиш върху тях, намери начин да се убедиш, че храносмилателната система на детето функционира безпроблемно.

# 31
  • Мнения: 6 790
Конкретни числа, колко е родено детето, колко е всеки месец теглото? Има ли шанс ти да имаш неадекватни очаквания към храненето на бебето? На 7м е нормално да не е фен на твърдата храна. С млякото, ти знаеш колко пие и изпадаш в някакви драми от това. Кърмено бебе например, майката не знае колко яде и се доверява на бебето и се следи теглото. Дай конкретни размери на ръст и тегло. Иначе звучи като аз искам да яде Х, той яде У, какво му е.

Общи условия

Активация на акаунт