Напред или назад в бракът ми...

• 5 112
  • 94
  •   1
Отговори
# 60
Истината е някъде по средата. Помислете си, ако някой (половинката) ви дебне колко пъти говорите с родителите си, при условие, че работите заедно и да се стигне до там да триете разговорите…
Не знам. За мен не само авторката, но и половинката се чувства супер некомфортно в тези отношения. Ако на мъжа му беше добре, едва ли щеше да има нужда от толкова честа емоционална подкрепа от семейството си. Вероятно ще се чувствате по-щастливи поотделно. И не мисля, че в конкретната ситуация единствено родителите са виновни.

# 61
Ами как да съм доволно като в началото имахме план, който следвахме,спестявания,след това всичко престана да се следва.
За 1  година сме отишли на 3 почивки извън страната и още 3 по родното черноморие,в момента се планира още една и аз лично мисля че няма никакво намерение за общ апартамент....
Не ме разбирайте погешно-аз съм ЗА нашите хубави и общи спомени,но всичките ни пари потъват и той нямя спирка...
В един от коментарите прочетох че е хубаво да имаме такива моменти, да имаме любима коледна играчка-аз съм ЗА и правя всичко възможно, но дойде ли Коледа майка му ми се обажда за да му напомни къде му стои играчката от детството,че му я е приготвила и да си я гледа,за да си се чувства у тях си...
Кажете ми как аз да му създам наша семейна обстановка???
Как да усети с мен дом като не мага да се преборя с тази жена?

# 62
Работата е доста лоша. Имате брак, отделно семейство сте, но мъжът не го разбира. Как по 5 пъти дневно говори с майка си, пълен отчет явно и дава за всичко. За мен, такова поведение не е никак нормално. Вие сте отделно семейство, а майка му решава как да си харчите парите, колко често да я посещавате, колко разговори да има и т.н. Мъжът не ми прилича въобще на мъж. Разбирам да е на 22г., необвързан, хайде горе-долу ще се съглася донякъде, защото ще е притеснително с кого е, къде, какво прави, но той вече е семеен мъж с жена до себе си. Това, че не ви защитава и не избира вас не е добре. Защитавайки собственото си семейство, не означава, че игнорира тях, че отхвърля миналото, тя винаги ще му е майка и сестра му сестра, но когато човек порасне и вече създаде свое семейство, то трябва да бъде приоритет. И майката, ако го обича мъжа ви, ще го осъзнава чудесно. Тя наистина е като трети човек. Направо по-лошо от изневяра и извънбрачна връзка ми се вижда. Лошо е да имате семейство, което не е уют, стабилност, спокойствие,  а разграден двор и роднините му да се месят постоянно във всичко. Нали трябва да ви е смислено и красиво, да постигате вашите си цели и мечти,  иначе за какво сте заедно. Вие знаете ли когато станете майка какъв още по-голям ужас ще е, познавам такива хора, вие и майка няма да се чувствате, не само съпруга, защото бабата ще решава всичко и за собственото ви дете. Ясно е, че имате красиви спомени с този мъж, брак, но… и според мен той винаги ще ви поставя след мама. Защото толкова е мъж.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 22:36 от Rumi11111

# 63
Такъв мъж, бих го оставила на майка му, да си го гледа. То бива вмешателство, но 5 пъти на ден да говори с нея е прекалено. За другите неща няма и да коментирам. Абсурдно е.

# 64
Ами как да съм доволно като в началото имахме план, който следвахме,спестявания,след това всичко престана да се следва.
За 1  година сме отишли на 3 почивки извън страната и още 3 по родното черноморие,в момента се планира още една и аз лично мисля че няма никакво намерение за общ апартамент....
Не ме разбирайте погешно-аз съм ЗА нашите хубави и общи спомени,но всичките ни пари потъват и той нямя спирка...

В един от коментарите прочетох че е хубаво да имаме такива моменти, да имаме любима коледна играчка-аз съм ЗА и правя всичко възможно, но дойде ли Коледа майка му ми се обажда за да му напомни къде му стои играчката от детството,че му я е приготвила и да си я гледа,за да си се чувства у тях си...
А обсъдихте ли, че това те притеснява и какво казва той относно плановете ви за общо жилище - как ги вижда във времето? Комуникацията в отношенията на една двойка е много ключова. Ако си недоволен, но си мълчиш, само се трупа напрежение, а другият е в неведение откъде идва то. Комуникация също не означава вдигане на скандали и спорове.

Иначе не е чак такава драма, че за една година сте попътували повече. Даже е хубаво. И ние не се спряхме тази година, но всяко нещо с времето си. Следващата може да е по-спокойна.

# 65
  • Пловдив
Не мога да проумея поради каква причина мъжът ти е водил "тайни разговори с майка си", криел е, че изобщо са говорили и си е триел чатовете с нея? Ти му ровиш в телефона и искаш да разбереш какво и дали си говори със собствената си майка? Как така е обещал, че повече няма да се чува и вижда с майка си? Ти ли му постави такъв улитиматум? Аз такъв мъж не познавам, честно казано нито бих го очаквала, нито бих поискала такова нещо.
И на мен това ми направи впечатление "тайни разговори". Ровене в телефона, ултиматуми, пък после се чуди защо имали проблем. Аз пък на мига бих зарязала мъж, който зареже собствените си родители. Значи той ще зареже и забрави жената която го е родила, отгледала, хранила и прекарала безброй безсънни нощи заради него, да стане от него човек от 3 кг. месо и после ще очаквам от този човек да е с мен цял живот, в добро и зло, в болест и здраве, в богатство и бедност докато смъртта ни раздели!? Що за наивност е това?
Освен това трябва да е ясно, че любовта към жена и тази към майката са два различни вида любов. В първия има нагон, инстинкт за възпроизвеждане, влюбване, и евентуално след това се трансформира в любов или се разлюбвате. Докато връзката с дете и майка е много по-различна, там ги няма тези неща, те буквално са свързани и не само докато се среже пъпната връв.
Сега, друг е въпросът, че много мъже пък и жени цял живот не им стига да се откъснат от родителите, но пък ако срещнат правилният човек за себе си, това отделяне се получава без излишен драматизъм.
Може би просто не сте един за друг.

# 66
  • Melmak
За 1  година сме отишли на 3 почивки извън страната и още 3 по родното черноморие,в момента се планира[] още една и аз лично мисля че няма никакво намерение за общ апартамент....

Какво значи “се планира”? Защо се разграничаваш от планирането? Кой планира? Ти не участваш ли?

Няма лошо да пътувате, но комуникацията липсва. Единият харчи за почивки, другият трае, че не е съгласен. Не става така, ако не си говорите. Казваш директно и поставяш въпроса на масата.

# 67
Не разбрах, брак имате ли или не?
Пишеш, че свекървата казала, че ако те хареса всичко ще е ок. Това преди или след брака? Всъщност как му позволиха да се ожени за теб при тази неяснота дали те харесват или не.
Ако нямате подписан брак, както подозирам, ти си никоя/натрапница за тях. Няма и да му позволят да се ожените.

# 68
Да си гледа коледната играчка от детството ли?🙄
Тръпки ме побиват

# 69
Какво му хареса на този маминчо?
Сигурна ли си, че го обичаш или просто държиш да не излезеш губеща от битката със свеки и да се биеш докрай?

# 70
Доста жени биха се зарадвали да бъдат осиновени в семейството на мъжа си. Голямото сплотено семейство може да е от голяма помощ.

# 71
Голямото сплотено семейство на мъжа често ти излиза през носа след време. Помощта също не е никак безвъзмездна.

# 72
  • Варна
И на мен ми направи впечатление това за тайните разговори с маминка. Защо трябва да са тайни? Защо този "мъж" не може да говори пред жена си? Какво има да крие? За мен това автоматично означава, че говори с майка си неща, които на жена му няма да се понравят. И при такава прекалена комуникация, вмешателство и псевдо загриженост от тяхна страна никак не ми е чудно, че жената се дразни. Със сигурност не се е тръшнала още в началото, при първия разговор и да слага ултиматуми. Но то като виждаш накъде вървят нещата, няма как да си затраеш.

Както казах, за мен това е обречена битка. Не знам какво му харесваш, авторке. То на мъж не прилича. А това за почивките, да ти е идвало на ум, че нарочно натиска да ходите, за да не се мисли за общ дом? Че може да е дръпнал назад в тези планове от промиването на мозъка, но да не смее да ти го каже директно? Тука има не червени лампи ами огромни светофари, вземи да си отвориш очите.

П.п. А любимата играчка от детството бих я счупила. Случайно.

# 73
Зависи от човека, Б. Брат ми го осиновиха така в семейството на съпругата му, явно винаги си е мечтал за нещо подобно. Помагат си взаимно, по празници са заедно, изглежда наистина щастлив.

# 74
Между другото, доста родители трудно приемат новото семейно положение на децата си. Къде  с просташки методи, къде подмолно, къде с финни манипулации се опитват да дават наклон на младите под предлог, че им помагат. И младите, обикновено неуверени и настъпили още на краката си, приемат помощта докато не се окаже, че са в капан.

Общи условия

Активация на акаунт