Напред или назад в бракът ми...

• 5 122
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
Не знам защо в такива теми все ще се намери някой да обяснява как и Асан бил хора, баща го е правил и майка го е раждала, сякаш някой е отрекъл факта. Не е нормално в едно семейство общите моменти да са само за копулиране, а останалото 'общо' време да е заето или с гости на някой/и от родителите, или с разговор за някого от родителите. Това не е дори зависимост, а болно извратено влечение към родителите си, осъзнато или не.

# 46

Излизайте си заедно в почивните дни и си прекарвайте приятно времето, вместо да го посвещавате на разговори за родата му. Когато се налага да ходи сам, ако пита ти защо ме искаш, кажи на майка ти не и е приятно моето присъствие, си да се видите на спокойствие. Пък аз тука ще изляза  да се разходя. Да видим дали няма да предпочете с тебе да дойде.

Много добър съвет.

# 47
Затова бих действала умно и даже насърчила. "Еми майка ти е, нормално, обаждай й се и ти". "Не знам защо се притеснява и твърди, че те са ти семейство, никой не го оспорва!"
С това мрънкане "с месеци" авторката излиза зла, а майката притеснена жертва.
Въпреки, че аз все още не разбирам какво я бърка колко често се чуват с майка му, когато не са заедно с авторката.

# 48
Aко го искаш този мъж и искаш да минимизираш щетите от комуникацията с родителите и сестра му трябва да си по-обрана в емоциите и да избягваш ултиматумите. Не са добър инструмент в дългосрочен план.
Помисли какво обичате да правите заедно, планирай време за вас, но без особени напъни, опитай се да е релаксиращо и приятно. Създавайте си традиции, ваши, които да генерират положителни емоции и спомени. Пътувания, вечери навън, специална коледна играчка всяка година като се редувате в избора, фотосесии, доброволчески акции ...
Семейството му го стресира, предложи му обратното.

# 49
Хубаво си направила, че си му казала как се чувстваш. Оттук нататък зависи от него и приоритетите му!

# 50
  • ЯМБОЛ
Чие е жилището?
Това ли ви е основната работа и налага ли се там да контактувате със свекървите?
На колко години сте и от колко заедно?
В състояние ли сте да имате отделна работа,която да ви осигури същото заплащане?

# 51
Затова бих действала умно и даже насърчила. "Еми майка ти е, нормално, обаждай й се и ти". "Не знам защо се притеснява и твърди, че те са ти семейство, никой не го оспорва!"
С това мрънкане "с месеци" авторката излиза зла, а майката притеснена жертва.
Въпреки, че аз все още не разбирам какво я бърка колко често се чуват с майка му, когато не са заедно с авторката.
Дали я бърка или не, факт е, че има обсебващи родители и деца, които не са пораснали и не могат да поставят граници. Моя близка приятелка е в такива отношения с майка си. Известно време живееха отделно, но после пак се събраха. На пръв поглед изглежда независима, но понеже се познаваме от 20+ години, знам, че това не е така. Майка й много умело успява винаги да наложи гледната си точка и желание. Не през тропане с крак, а деликатно, мрън-мрън, пък така, пък онака. Приятелката ми никога няма да има нормална връзка и да създаде семейство, защото майка й винаги ще бъде третият човек в тези отношения, имайки мнение по абсолютно всички въпроси.
Дори като не са зедно за ден-два или няколко часа, се чуват по десет пъти.

Друга моя приятелка пък се разведе заради подобни родители на мъжа й и в частност майката. Мъжът й така и не свикна с идеята, че мама не е част от семейството и не е редно да има насоки към бита им дори - къде пътуват, какво пазаруват, какво правят вечер и т.н. Положението беше като Биг Брадър, който знае всичко. Което не вижда лично, се споделя в подробности и обсъжда.

Имам и други подобни примери в обкръжението, но общо взето са сходни. Хора, които не умеят да поставят граници и тези, които са ги научили, че така е по-добре и се облагодетелстват.

# 52

Имаше разправии между нас че нито 1 път не им направи забележка и не застана на моя страна

Тръгвай си докато нямате дете, че после какви индийски драми те чакат бедна ти е фантазията.

# 53
  • Melmak
Положението е много тегаво с такива индивиди. Виждала съм такова нещо, но не толкова от свекърва, колкото от свекър. Набеждаване на снахата, че е лоша, грозна, дебела, безперспективна ( което не беше така, нормална жена си беше) и тотален опит да настроят младежа против снахата. И то грозно обработване денонощно, звънене “къде си, кога ще си идваш?” на 24 годишен.
Жената търпя, докато мислеше, че има шанс да се оженят и да създадат семейство. Не са живели нито със свекъри, нито с тъстове.
Като свекъра видя, че нещата отиват към сватба и сериозни намерения, постави ултиматум: или аз, или снахата. Избра тати. Момичето се спаси, то такъв чвор за какво й е???

# 54
Чие е жилището?
Това ли ви е основната работа и налага ли се там да контактувате със свекървите?
В състояние ли сте да имате отделна работа,която да ви осигури същото заплащане?
Живеем на квартира за да си съберем пари за собствен апартамент, само че свекърва ми така завъртя главата на мъжа ми,че той изобщо спря да мисли за такъв...
Нон стоп му говори че трябват постоянни почивки и ние пръскаме всичко за почивки защото майка му така го съветва...
Една от работите ни е там при тях,но работата не е единствена и да там контактува с тях и по точно с баща му който марширува на майка му...

# 55
Имам чувството,че авторката по презумпция си е озлобена към свекърва ѝ и всички останали от семейството му,само мунчо е света вода ненапита.

# 56
  • Варна
Ооо, No Hard Feelings няма такова нещо. Иди в свекървенската да видиш. Там става сума за свекърви зверове, но ако си безпристрастна, ще откриеш яко предубедени снахи. Авторката си е просто недоволна.

# 57
  • Melmak
Чие е жилището?
Живеем на квартира за да си съберем пари за собствен апартамент, само че свекърва ми така завъртя главата на мъжа ми,че той изобщо спря да мисли за такъв...
Нон стоп му говори че трябват постоянни почивки и ние пръскаме всичко за почивки защото майка му така го съветва...
Една от работите ни е там при тях,но работата не е единствена и да там контактува с тях и по точно с баща му който марширува на майка му...

Добре, но как ви кара да харчите всичко за почивки? Като си с мъжа си не можеш ли да поговориш с него и да определите план на разходите. Примерно общ бюджет имате 5000 лв на месец. Сметки, квартира и тн са Х пари. Заделяте твърда сума Х пари. За почивки каквото остане. Така следите дали се справяте с плана и как вървите. А не като видите оферта за почивка и директно да буквате.

# 58
Какви почивки? Кой ходи на тези почивки?
Принципно не е лошо човек да почива - аз смятам, че всеки сезон е хубаво да имаш такова време, но ако действително там потъват всичките ви доходи, значи имате лоша финансова култура. Освен, ако не сте приключенци по природа, но като те чета май не си особено доволна...

Изобщо оставам с впечатлението, че сте се оженили някак набързо и без да сте наясно дали имате сходно виждане за живота си и ценности, които споделяте. На 30 звучите като на 20, което е странно и доста незряло.

# 59
Но защо обвиняваш свекървата, че мъжът ти пръска пари за почивки. И на тия почивки нали двамата ходите, или?

Общи условия

Активация на акаунт