Напред или назад в бракът ми...

• 5 127
  • 94
  •   1
Отговори
# 30
Мъжете също имат близки - ок но! Когато някой по-близък започне на мъжа ,започне да му пълни главата с безмислици и съответно той ги слуша и няма собствено мнение,и става един скандал между тези двама души. А,когато не ги слуша и си има собствено мнение вече е друго.

# 31
Скрит текст:
Не съм му забравила да говори с когото и да е,нямам това право-
станах свидетел че говори по 5 пъти на ден с нея и 5 пъти отделно с баща си,за мен е ненормално,винаги зад гърба ми... Казах му че не ми харесва и тай уж ограничи разговорите,затова и ги е трил...
Скрит текст:
Честно казано изпитвам ужас от тази жена и не си представям как ще й отида на гости повече и как ще ме тормози с безумието си отново...
Как да постъпя,да седя и да преглъщам ли?
Как така "зад гърба ти"? Все едно е говорил с любовницата. Майка ми също понякога ми звъни по 5 пъти на ден, с баща ми мога да си говоря с часове. Нито съм мамина глезана, нито съм зависима от тях.
Ако свекървата е някаква дивачка, крещи и ти прави забележки можеш да прекратиш всякакви отношения с нея, но не можеш да прекратиш отношенията със сина й. Особено когато той проблем не вижда и комуникацията му липсва. Ако беше му писнало от нея и имаше някакво вътрешно желание, щеше да го направи сам.
apostolova99, ако му спре разговорите с майка му той няма да придобие собствено мнение, просто вече ще слушка жена си, вместо мама, защото жена му му пили на главата. Всъщност няма да я слушка, а ще се крие и ще говори с мама тайно, защото децата не се отказват току-така от родителите си.

# 32
Не казвам изцяло да ги спре. Просто намирам за абсурдно,той да слуша"мама " на тези години и при положение че е семеен вече.

# 33
Лично за мен - подчертавам, но и според семейни терапевти, не е нормално да се чуваш всеки ден по 10 пъти с майка си и баща си след определена възраст. То ясно, че всеки прави каквото му харесва и че щом го прави явно не вижда проблем, но това не го прави супер нормално.

# 34
  • Бургас
Аз не съм видяла мъж, който истински обича и иска да създаде свое семейство да търчи след майка си и баща си и да не се откъсне, та чак ултиматуми  да трябват.
Може да звучи кофти, но е факт за мен. Не се ли пуска, не иска. Никой не го държи на сила.

Изначално болно е един човек да си трие разговорите с когото и да е било от телефона, за да не го хванат, че ги е провел. Сигнал, че към него има изискване, което не желае да изпълни. Сигнал е, че е готов и да лъже.

# 35
Вие всъщност къде живеете, в чие жилище?
Изобщо не бих пилила на мъжа си, че е близък с роднините си и се вижда по сто пъти с тях. Супер, повече време за мен : )

# 36
Да принудиш човек да си трие разговорите за мен е супер болна работа. И двамата сте недозрели за семейство.

# 37
Изобщо не съм поставяла ултиматуми,нито съм забранявала да се чува с когото си иска,само че от ревност към него майка му направи антикампания срещу мен и го отдръпва от мен и се чудя какво да правя. Той сам дойде и ми призна че не го оставя намира и му натяква и намила че те са му семейството и му вкарва чувство за вина с мен. Къде видяхте да му забранявам??
Не желая да играя такава роля и затова питам какво да правя.
Всеки ден когато знае че не сме заедно му звъни нон стоп

# 38
Поведението на семейството му показва, че определено имат проблем с теб, авторке. По принцип, при едни нормални отношения, когато виждат, че намесата им създава проблем между вас, биха проявили разбиране и биха се отдръпнали, разбира се, не напълно, но просто нямаше да се намесват толкова в отношенията ви. Той явно е мекушав и не умее да поставя разумни граници на тези, които не се усещат в поведението си. Вие сте отделно семейство, което ще гради самостоятелен живот, все пак. Но това го осъзнават нормалните хора. За близките на мъжа ти какво да кажем.... Ако имахте поне 2 приятелски семейства, с които да се движите, щеше да е друго. Щяхте да имате повече излизания и активности извън семейният кръг и постепенно нещата щяха да си дойдат на мястото.
Не бързай да забременяваш в тази нестабилна и конфликтна обстановка.

# 39
Направи ми впечатление как майка му казвала, че тя била най-красивата. Имах едно гадже навремето, живееха с майка си и тя така се сравняваше с мен. Тя колко била по-красива от мен. Виж ми косата, виж ми кожата ми беше изкрещяла веднъж. Ние с него живяхме няколко месеца заедно. Бълнуваше насън и викаше - мамо!
Аз бях на 18 тогава, но още помня чувството какво беше. Направо почувствах, че съм трето лице в някакви извратени отношения.

Бих те посъветвала да си тръгнеш. Семейството му е странно и не те харесват. Ще има да се мъчиш и накрая вероятно пак ще се разделите.

# 40
Нищо, не  прави нищо, авторке. Кажи му сам да реши как да постъпи с майка си. Не влизай в махленски спорове  и не се оставяй да те въвлече в тях, както се опитва да направи, като идва и ти признава какво казала майка му, пък той какво казал. Нямаш полезен ход, ако тръгнеш да воюваш, защото пък той ще изпита желание да я защитава. Нека тя е лошата, а ти добрата.

Излизайте си заедно в почивните дни и си прекарвайте приятно времето, вместо да го посвещавате на разговори за родата му. Когато се налага да ходи сам, ако пита ти защо ме искаш, кажи на майка ти не и е приятно моето присъствие, си да се видите на спокойствие. Пък аз тука ще изляза  да се разходя. Да видим дали няма да предпочете с тебе да дойде.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 18:05 от Iris04

# 41
Babri, каква психарка е била тая... на 18 годишно момиче да се прави на Злата кралица каква е убавица. Думи нямам.

# 42
О, Babri и аз имам подобна история, към 80-те беше жената, треторазрядна актриса, постоянно разказваше, о аз какъв бюст имах, какви крака, не съм като вас.
Една развалина, но пак суетна.

# 43
Babri, каква психарка е била тая... на 18 годишно момиче да се прави на Злата кралица каква е убавица. Думи нямам.

Да, много беше странно, остави ми ужасен спомен. Още ми става гадно като се сетя.

Точно така ми крещеше и ми викаше - виж аз каква съм, пък виж се ти. Пълно куку. Разведена много отдавна беше, живееше само със сина си. Имаше някакъв кратък втори брак, който просъществува около година.

Хейзъл, тази беше към 40-годишна тогава, хубавица, млада родила. Но ненормалното беше, че едва ли не се бореше с мен за сина си. Аз отстъпих. Реших, че няма смисъл да заставам на пътя на чистата любов.

# 44
Майката изпитва ревност от това че синът и го няма,не е при нея да го контролира. Имах комшика която живееше с синът и двете му деца и жена му,тя не спря да му звънни пред 5 мин. на синът и беше обсебена от него. Накрая се изнесоха да живеят самостоятелно, тя тогава още повече драматизираше...като се изнесоха. Ужас..

Общи условия

Активация на акаунт