Напред или назад в бракът ми...

• 5 117
  • 94
  •   1
Отговори
# 15
Не съм му забравила да говори с когото и да е,нямам това право-станах свидетел че говори по 5 пъти на ден с нея и 5 пъти отделно с баща си,за мен е ненормално,винаги зад гърба ми...Казах му че не ми харесва и тай уж ограничи разговорите,затова и ги е трил...
Честно казано изпитвам ужас от тази жена и не си представям как ще й отида на гости повече и как ще ме тормози с безумието си отново...
Как да постъпя,да седя и да преглъщам ли?

# 16
  • София
Ама, кой те кара да ходиш? Казваш няма да отида и точка. Той да си има отношения с тях, ти не си длъжна, щом не се харесвате.

# 17
Те ще опитат да те смелят и асимилират чрез подчинение, неглижиране и т.н. Ама, защо ти е да влизаш в тази история. Дистанцирай се и остави той да вземе решение. Това няма да стане веднага, имай предвид, но наистина не бързайте с деца. Изчакай няколко месеца, виж как ще се подредят картите.

# 18
аз наранена му пиля на главата месеци

Очевидно става въпрос за мъж, силно свързан със семейството си (манипулиран от зли и прости хора или по свое желание - това няма как да разберем от пристрастната авторка). А от другата страна имаме жена, която твърдо иска да откъсне и отдели само за себе си и поставя това като условие още преди брака, та чак се изненадва, че посрещането е радушно? Ще направя допускане, че авторката не е в добри отношения със своите родители, и че по-скоро тя ревнува и не иска да допусне, че е възможно човек да битува в рамките на разширеното си семейство. Какво виждам аз - откъсва го от родителите, отдалечава го от сестра му, скарва го с единствения му приятел, пили му на главата с месеци, поставя ултиматуми, следи телефони. Кой е наранения в случая?
Моят съвет е да се разделят, за да може и двамата да си намерят подходящи партньори, които да отговарят на вижданията им за нещата от живота и по отношение на семейни връзки и контакти.
И стига с тая мантра, че мъж който е близък с родителите си, е мамино синче. Човекът работи там, явно имат семеен бизнес, това е средата му, това е мястото му, на  което явно се чувства добре и обичан. Не всеки е готов да се откъсне от всичко и всички, и интимния партньор да му е достатъчен. Хората сме социални същества, а някои са по-привързани към средата си от други.
Това с телефона е дъно, извинете. Пълнолетен човек да трие разговорите с майка си. Смятайте какво му се стоварва на главата Rolling Eyes

# 19
  • Варна
"...След като се запознахме със семейството му,останах приятно изненадана,страхотни контактни и топли хора...В последствие започнаха да стават обсебващи,досадни-постоянни гостита, постоянни телефонни звъненета,всичко се превърна в терор сама и само да сме там."

Всичко си е било такова и отначало, просто си прогледнала по друг начин впоследствие. Явно не си си дала достатъчно време за опознаване. Нема го бъде така както го описваш. Е, бих си дала малко време да видя ще се напаснем ли. Но само при условие, че познаваш собствените си граници и доколко ти можеш да си кооперативна. И че не гониш някакви спешни цели (родителство)

# 20
Не съм му забравила да говори с когото и да е,нямам това право-станах свидетел че говори по 5 пъти на ден с нея и 5 пъти отделно с баща си,за мен е ненормално,винаги зад гърба ми...Казах му че не ми харесва и тай уж ограничи разговорите,затова и ги е трил...
Честно казано изпитвам ужас от тази жена и не си представям как ще й отида на гости повече и как ще ме тормози с безумието си отново...
Как да постъпя,да седя и да преглъщам ли?

Защо, какъв е проблема,  щом  говорят, значи има за какво - работят заедно, поне половината разговори сигурно са за работа. А и да не са, ти не си му родител, за да ти харесва, или не колко пъти говори. Доколкото разбирам става дума за чатове, или разговори по телефона? Опитвам се да разбера с какво ти пречи.

Нали разбираш, че не е нормално голям мъж да си крие и трие разговорите, за да не му пилиш.

Ако ти идва много да ги посещаваш постоянно - да ходи понякога сам, понякога ходи и ти, понякога ще отидете другаде сами,  понякога ще си останете в къщи. Както всички хора.

# 21
  • Melmak
Нещата са били такива от самото начало, но ти сега чак си ги забелязала. На първо място човек, който е толкова близък само със сестра си и един приятел стар ерген? Никакви контакти? Няма приятели от родния град дори? От гимназия, от квартала, от университета? Това за мен е червена лампа, не може да са ти близки само мама и тате.

Този човек си е програмиран от малък и си ги слуша. На твое място нямаше да издържа и щях да си събера багажа. Още повече, явно нямате все още деца. За мен това е по-добрият момент да се разделите, преди децата. Млада си, ще създадеш семейство с друг човек, който те цени повече.

За него винаги родното му семейство ще е преди семейството с теб. Нормалните хора обичат и родителите си, и съпруг/ата си, но любовта е различна и стига за всички. Не навлизай въобще в тия конфликти, пази си нервите и здравето. За него добра няма да се намери, без значение дали си ти, или друга. Синчето е идеално и най-добрата за него е мама.

# 22
Защо? Защото ме обича и е пре мен и станахме семейство..
Не те обича, просто са му пилили как му е време да заплоди някоя и е хванал теб.
Аз бих го зарязала. Имам много по-приятни начини да си изкарам свободното време от това да пазя фустата на майката на някакъв льольо с акъл на тригодишно.

# 23
Нормалните хора по естествен път  си променят приоритетите и начините за прекарване на времето, когато се оженят. Купонджиите престават да излизат, хората, които са киснали всяка седмица при техните разреждат, старите приятели остават на заден план. При авторката също ще стане така,  освен ако върви напред с рогите и дебне мъжа си колко пъти с кого говори. Ето това е е необичайно - да знаеш колко пъти говори мъжа ти и да се изказваш по въпроса.

При такова сплотено сеейство като неговото, вероятно са очаквали снахата да се слее с пейзажа и са я посрещнали възторжено, за съжаление не си допадат и това няма как да стане. Поне знаем, че не са били предубедени към нея и не са отказали да я приемат по принцип. Тя не иска да ходи непрекъснато там, нито да стои сама, семейството иска да е със сина и брата. Не е нужно, обаче тоя мъж да го разчекнат. След като прехраната на новообразуваното семейство е буквално свързана с родата на мъжа, тъй като той работи с тях,  очевидно че авторката ще трябва да си преразгледа отношението.

Най добре е да го остави той да прецени кога с кого да контактува и да не му поставя нито ултиматуми, нито да го принуждава да се крие, това е унизително, егати, да си триеш чатовете с родната си майка.

# 24
Мен ме е страх от такива семейства Адамс. Сигурно не бих могла да го издържа дълго.

# 25
Аз си реших проблема като спрях да общувам с тях.Никаква ама никаква комуникация.След около 3 години мъчение от тяхна страна да ни разделят и пълен игнор от моя приключиха отношения.Сега са врагове.Да не се видят и чуят и комуникация никаква.Децата ни не са виждали дори.А ние живеем повече от добре.Мъжа ми умираше за тях.Обаче с търпение и пълен игнор да не те занимават теб се получават нещата.Преди него имах друг мамник когото оставих, поради липса на опит как се превъзпитават подобни мъже.Някои от тях са страхотни,но трябва да се отделят завинаги от лудата им рода и нещата потръгват Преценете сама струва ли си човека и търпението.Ако не си струва го оставете и си търсете друг мъж.

# 26
Може наистина да я обича, но е твърде зависим от влиянието на мама. Лошото е, че на селските пръчки не смее да повиши тон, може би един твърд ултиматум би имал ефект, но трябва наистина да е готова да си тръгне в случай, че не избере нея или почне да увърта

# 27
На мнение съм че майки,сестри,братя и т.н. трябва да се държат по-далеч. Да помагат ако могат,но да не се мешат в вашите отношения!
Всеки трябва да си знае границата къде е.

# 28
Вижте сега,тука постоянно казваме на жени да бягат от човек, който им поставя ултиматуми и иска да ги отдели  от семейството и приятелите им. Мъжете също са хора и си имат близки. Авторката е успяла да се наложи и каква и е ползата - двамата си стоят сами и на никой не му е гот.

Ултиматумите са лош начин да се действа.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 17:04 от Iris04

# 29
Мен ме е страх от такива семейства Адамс. Сигурно не бих могла да го издържа дълго.
И мен. Аз съм За нормално общуване, чуване по телефона и посещения, но рамките на някакви граници. Те са индивидуални, но общо взето се усеща кога е за сметка на нещо друго. Притичване през ден и всеки уикенд - не, мерси.
От това човек да поддържа контакт с родителите си до това да е нон-стоп с тях, има балкан разлика.

Общи условия

Активация на акаунт