Край брега ме закачи, морски дар ми подари. ~бебеправене 420~

• 34 042
  • 858
  •   1
Отговори
# 720
  • Замък сред облаците
По принцип ибупрофеновите препарати не се препоръчват при опити, даже мисля че няма общо и дозата. А при бременност са забранени изцяло.
Ибупрофен и кетопрофен съдържат Нурофен, Кетопрофен, Оки, Окитаск, Профенид, Кетонал, Ибупром, Миг400, Оклис, Панактив, Ибулек, Долорен, Кафетин и някои други.

# 721
При бременност са забранени наистина изцяло, имайте го предвид, мен няколко пъти ме питаха дали съм пила в ранна бременност, когато откриха сърдечния проблем на детето ми (не бях пила)

# 722
Ох и аз този месец май съм в кюпа с ановулаторен. Преди овулация пих диклопрам и после ми биха инжекция флостерон заради болките в кръста. Не знам дали се броят за силни, но определено и този месец нещо не е наред. За пореден месец болки в гърдите нямам.. Май ще изследвам хормони на 3-ти ден. Дали ще покажат задържан фоликул/ановулаторен цикъл? Bubble, при теб как се разбра, че е ановулаторен?

# 723
Аз усещам от днес също леки симптоми на цистит. От една седмица имам стомашни неразположения, които отдавах на добавките, но сега се замислям дали не съм залепила някоя бактерия… чудя се дали да не изследвам микробиология на урина.

# 724
mommy, докато са още леки симптомите може да започнеш да пиеш големи количества вода и повечко витамин Ц. Аз така лекувам цистит и поне спирам да не се стига до антибиотици. Но за твое спокойствие може да пуснеш една микробиология ако утре имаш работеща лаборатория наблизо. Стомашни неразположения е много общо и може за всякакви неща да става дума, от болки от добавки, от лекарства, от храна, и дали боли стомах или корем вече ти трябва да си прецениш какво си яла, какви добавки си приемала и в кой етап от цикъла си.

# 725
Тъкмо и аз щях да пиша, не растяха ли със средно 2мм на ден фоликулите, че да е чак пък странно за 5 дни такъв прогрес 🙄

Аз съм се убедила, че всякакви неща стават. А това дори не е толкова странно. По-интересно ми е каква ЛФ засичаш при ову на 24-25 ден?

ЛФ ми е 14 дни, при мен ФФ е с различна дължина почти всеки път, затова и овулацията ми се мести. Но най-често е на 24- ти ден, което прави 38-дневен цикъл. Имала съм овулация на 16, 18, 24, 26, 28 и 30- ти ден. Като първите и последните са по-скоро изключение.

# 726
  • София
Аз също не знаех, че при по-висока доза можело да повлияят на овулацията. Какво се счита за висока доза?
Взимах максималната 4 за 24 часа и то в продължение на четири дни.

АА , не са забранени изцяло,но има риск,определено .
Има риск от сърдечна малформация ,ако се приемат след 32 г.с ,за ранна бременност до 15 г.с също,може да увреди бъбреците на плода,сърцето най-вече.Преди 15 г.с и след 32 са си абсолютно забранени.Между тях може,но в изключителни ситуации.Индометацин например използват,за спиране на преждевременно раждане до 32 г.с.

# 727
Да, след 32 седмица не се приемат, особено на мен абсолютно ми забраниха да пия, за да не се затвори артериалния канал на сърцето на бебето (нормално той се затваря до три дни след раждането. При моето дете целяха да остане отворен максимално дълго време, но за “късмет” му се затвори веднага, та още на втория ден му се направи процедура) Просто имайте повишено внимание с такива по принцип приети за безобидни лекарства.

# 728
По принцип всички лекарства от групата на НСПВС не се препоръчват по време на опити(влияят на овулацията), както и по време на бременност. Изключвам парацетамол, но той е от друга група-"други аналгетици и антипиретици". В малки дози и за кратък период, няма проблем разбира се. SGC и Диклопрам е в кюпа, защото съдържа диклофенак.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 13:28 от Kactus

# 729
Момичета, пишкам кръв, при мен така става с цистита… няма как да чакам 5 дни за посявка. Какво да взема? Странното е, че пускай уреаплазма миналата седмица и нямам в урината. Освен е.коли или друга бактерия. Ципрофлоксацин и Зинат са действали в миналото, но дали да не изчакам до сутринта поне да пусна урина.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 23:52 от mommy22

# 730
Да, и кръвни изследвания, да се видят левкоцитите и суе-то. Аз също съм имала два пъти цистит с кръв при пишкане, веднага почвах антибиотик Ципрофлоксацин и Ципринол (май е една и същата основната съставка) но съм пуската изследвания и съм се консултирала с лекар. Хубавото е, че още от първото хапче антибиотик ми минаваха неприятните симптоми, но курса се завършва

# 731
Аз ще пусна изследвания, но нямам време да ги чакам до другата седмица. Кой знае колко ще се влошат тези симптоми. Мисля сутринта да пусна урина и да започна антибиотик, но се чудя между Ципрофлоксацин и Зинат. Другото е, че не знам дали пазя стари рецепти или ще трябва да се моля по аптеките.

# 732
  • Замък сред облаците
При цистит с кръв и аз ципрофлоксацин съм пила.

Бъбъл, индометацин ибупрофен ли е? Намирам че е друга група?

# 733
Неусетно изчетох цялата тема, без да се включа 🤭
Първо искам да честитя на всички чертички, като стискам палци за пухкав финал❤️🫶
На всички останали не пускам палчета същооо
Отчитам се няколко дни след Ц, като отново след спиране на дуфастона беше ден и половина.. Понеделник записвам час при АГ, да видим, дали там пък не е проблема.

# 734
Снощи по нощите ММ е ходил до аптека за ципрофлоксацин, че не се издържаше. Веднага ме отпусна малко и сега ще ходя да пускам микробиология.

Щом се влияе от антибиотик, значи е някоя бактерия? То изобщо има ли цистит причинен от друго, освен бактерия?

Общи условия

Активация на акаунт