Край брега ме закачи, морски дар ми подари. ~бебеправене 420~

• 33 583
  • 858
  •   1
Отговори
# 105
  • Замък сред облаците
Звучи добре, алтернатива е на хапчетата. Следиш ли нивата на витамините в кръвта?

# 106
Моят ММ пиеше добавките на NOW - Omega, Vitamin E и Q10.

По принцип имам наблюдения единствено върху добавките приемани по отделно, тъй като в С-МЕН в неговия случай нищо не беше в оптимални дози. Много често пиеше около 6-7 хапа, някои, от които по два пъти на ден. За мен това е оптимално. Може и всичко-в-едно добавка да даде добър резултат, но пак избери най оптималните дози на витамините вътре. Или поне на по-важните. Ако нещо липсва може да се добави отделно и пак няма да пиеш 100 неща по отделно, а само 2-3.

# 107
  • София
Оценявам мнението на всички! Аз просто с добавките адски не се оправям, не знам защо но се оплитам като пате.... Никога не съм харесвала химията, може би е заради това Grinning

# 108
Аз започнах да ходя на тези терапии след преживян ковид, тъй като от аспирин протекта който пиех ми се раздразни стомаха и не можех да пия таблетки. Като цяло да следя ги и всичко без витамин д е в норма, но сега изчитайки всичко написано просто се стъписах. Чучумишев сега ми изписа комплекс витафолат и омега 3. А за витамин д мисля да отида на море. Нещо си пазя стомаха и черния дроб за това питам за алтернатива на перорални таблетки.

# 109
  • Замък сред облаците
За вит Д едно море никак не стига.
Иначе норма не значи оптимални и достатъчни нива. Simple Smile

# 110
Да ! То става тюрлюгювеч от тия витамини 🤣

# 111
Шантал и аз се оплитам понякога. Колко пъти забравих да си пия утрогестана сега докато бременея чак ми е виновно. От време на време пропускам и магнезия, но открих едни кутийки за лекарства, където си слагаш хапчетата за сутрин, обед, вечер в контейнерчето и може да си ги направиш за цяла седмица. Трудно може да се объркаш дали си забравила нещо или не 😂 Малко е бабешко, но смятам да си го купя, защото и на мен взе да ми става трудно да следя. Пия около 4-5 различни неща в течение на деня.

Едит: слагам пример, за всеки, на когото може да му полезно или се затруднява с приема на много неща, стават и за нашите ММ.

# 112
А колко трябва да е витамин D ?

# 113
Ааа, мерси. Отдавна спрях да комуникирам с нея след като най-редовно слага страшни хормонални диагнози в темата за изследванията.
Ох много се радвам, че не съм сама Simple Smile

Иначе за префект гела и ние сме го ползвали като опитвахме за първо, делих го на две, тогава беше с друг апликатор, но точно че много лъзгаво ставаше. Нямам проблем със сухота, но до колкото разбирам това е предоставя друг тип среда, тип на характерната слуз "яйчен белтък" дето аз я имам за 1-2 дни само и може да помогне, ако сме нацелили момента почти, но не съвсем точно. Гледахте ли филмчето дето пуснах, аз пак го изгледах, спред него сперматоидите изобщо не могат да се качат в шийката, ако я няма правилната цс.

п.п. 51 коментара викам тука има плюс, а то само добавки Sad

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 21:48 от Одри ♡

# 114
  • Замък сред облаците
А колко трябва да е витамин D ?

Ами над 30ng/ml, даже към 50 би било супер. Аз за себе си, например, гледам над 30 да е щото трудно вдигам.

В другите мерни единици съответно над 70nmol/ml като минимум, най-добре над 100.

Скрит текст:
Ааа, мерси. Отдавна спрях да комуникирам с нея след като най-редовно слага страшни хормонални диагнози в темата за изследванията.
Ох много се радвам, че не съм сама Simple Smile
Скрит текст:
Иначе за префект гела и ние сме го ползвали като опитвахме за първо, делих го на две, тогава беше с друг апликатор, но точно че много лъзгаво ставаше. Нямам проблем със сухота, но до колкото разбирам това е предоставя друг тип среда, тип на характерната слуз "яйчен белтък" дето аз я имам за 1-2 дни само и може да помогне, ако сме нацелили момента почти, но не съвсем точно. Гледахте ли филмчето дето пуснах, аз пак го изгледах, спред него сперматоидите изобщо не могат да се качат в шийката, ако я няма правилната цс.

п.п. 51 коментара викам тука има плюс, а то само добавки Sad
Адашче, една порода сме си с теб 😘 ууу, честит имен ден на патеричка!!!

# 115
  • София
А омегата как се пие ?Пробиотиците?
Преди ,по време или след хранене?
 Момичета,уникални сте,много полезни!Благодаря!

# 116
  • Замък сред облаците
А омегата как се пие ?Пробиотиците?
Преди ,по време или след хранене?
 Момичета,уникални сте,много полезни!Благодаря!

По време на хранене ми е по листовка омегата, аз я пия преди лягане около 3ч след вечеря) заради рибешкия послевкус сегашната. Пробиотиците се спазват по листовка, аз каквото съм пила през годините е било с прием преди хранене обичайно, примерно.

# 117
Благодаря за информацията да гела. Ще трябва да го взема значи Grinning
А каква омега 3 да взема, освен тази, която АА препоръча, някоя дето я имя по аптеките. Не ми се поръчва от iherb. И за инозитола също бих се радвала да разбера. Ако нямам проблеми дали е ок да се пие, като евентуално имам лоши яйцеклетки, но няма как да сме сигурни Grinning Дали би навредил и какъв да купя, ако е ок да се приема.

# 118
  • Замък сред облаците
Инозитола е витамин В8, няма да навреди.

За омегата, просто отворете някоя онлайн аптека и си харесайте. Какво се гледа:
- да е от рибен произход, дива риба е най-добрият вариант; растителните източници не са най-добрата опция, май обяснението беше че действат като фитоестрогени
- съотношението dha и epa: търси се 1:1 до 3:2 epa:dha за противовъзпалителна функция; а 3:2 или 3:1 dha:epa за оптимална пренатална подготовка

Аз пия в момента на Джеймисън с превес на ера, като си изпия опаковката ще търся пак с превес на dha.

# 119

Аз няколко месеца пиех това и явно не е подходящо. Ще търся нещо друго значи.  Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт