Черен списък на брокерите в София

• 29 259
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Има ли нящой Мнение за Бест Селърс Недвижими имоти.

Само като им видя ревютата в Гугъл, 99% са от потребители с по 1 ревю и то е за Бест Селърс….

# 31
  • София /Абсурдистан
Негативен отзив за агенция Анжела, абсолютни измамници. Скриват важна информация с цел да купиш нещото, което продават. Пишат измислени неща, вземат пари  и гледат да те измамят максимално. Когато им потърсиш сметка, покриват се като мишки и спират да си вдигат телефона.  Продават имоти предимно в района на Пазарджик. За съжаление предстои да се съдим и мисля да ги осъдя защото така не се работи.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 16:55 от The Iron Lady

# 32
  • София
Пандора! Най-измислените и фалшивите!
Нито една от обявите не е реална и когато им го кажеш те обиждат и тръшват телефона!
Абсолютни измамници!

# 33
А има ли някъде тема с добрите агенции за недвижими имоти тук във форума? И всъщност дължим ли комисионна, ние, които търсим, когато видим даден апартамент от имот.бг или друг сайт и се окаже реален?

# 34
  • София
Добавям към списъка на некоректните брокери в София, с нереални обяви:
- ФЕНИКС ЕСТЕЙТ
- БЕСТ ЕСТЕЙТС ЕДЖЪНСИ /Best Estates Agency
-Пандора Естейт
-ЕЙ ВИ ПАРТНЪРС /A V PARTNERS

Тези ПАНДОРА са тотални измамници. Всички обяви са фалшиви!

# 35
Дива Естейтс Еоод. Понеже следя наемните нива в Бели брези гледам един имот под наем виси от тази агенция упорито две години и то с нисък наем за квартала - 950 лв. Зарибявка. Не му ли омръзна на брокера?!

# 36
Тази тема изначално е абсурдна!

То сигурно има стотици брокерски агенции и всичките или поне 99,9% от тях са за черен списък. Първата причина е, че искат по 3% (3.6%) от всяка страна. 7.2% при 200к евро имот са 28 000лв!!! За каква тяхна дейност точно те ще получат такава сума за примерно двумесечна сделка? А отгоре на всичко искат парите на предварителен договор, който дефакто нищо не означава - сделката пак може да се разпадне.

Продавал съм и съм купувал имоти без брокери вече няколко пъти. Ако сделката не е прекалено сложна, брокера е излишна фигура. По-скоро от адвокат за консултация може да има нужда, но не и брокер.

# 37
Искам да добавя Биллдинг Бокс София, ЕИК207674103 (Building Box). Днес ще подписвам договор като наемател, и добре че попитах, изведнъж заявиха 84% комисионна за наемател (за наемодателя оставала 50%). Нито в обявата, нито никъде на сайта им (buildingbox.bg) пише, нито са казали на мен или на наемодателката. Твърдят, че ми били казали по телефона, но това не е вярно, иначе щях да се откажа.

# 38
Искам да добавя Биллдинг Бокс София, ЕИК207674103 (Building Box). Днес ще подписвам договор като наемател, и добре че попитах, изведнъж заявиха 84% комисионна за наемател (за наемодателя оставала 50%). Нито в обявата, нито никъде на сайта им (buildingbox.bg) пише, нито са казали на мен или на наемодателката. Твърдят, че ми били казали по телефона, но това не е вярно, иначе щях да се откажа.

Аз не разбрах, вие очаквахте да ви намерят имот без да им плащате комисионна или комисионната е над договорената предварително?

# 39
95% от агенциите, които публикуват обяви в imot.bg, обявяват във всяка обява размера на комисионната за наемател, и колко депозита се искат. Всички те взимат 50% комисионна - следя imot.bg от година. Има само една агенция, която взима 70%, и не знам как оцелява - но те поне го обявяват честно. Затова аз очаквах 50% и от Building Box и не обърнах внимание, че те не споменават нищо по въпроса нито в обявата, нито на сайта си, никъде! Сега знам защо... Това за 84-те процента го сервират в последния момент, при подписване на договора! Добре че случайно попитах сутринта колко пари да приготвя, и добре че наемодателката застана зад мен и се борихме заедно! Подписването беше фарс, имената ни и на двете страни сгрешени, и още грешки всякакви - дотам, че се отказахме от подписването и пренасрочихме за другия ден. Викнаха шефката си, защото зелените брокерчета - буквално бебета - не можеха да се справят. Момчето от неудобство си триеше съобщениятса до мен, просто не знаеше какво да каже за тези 84%. Доводите му бяха, че всички правели така (такива "всички" няма), и че те "плащали данъци и издавали фактури" - което, да, всички го правят, но то не струва толкова. Поставихме им ултиматум, че ще се откажем, и след още заврънгулки успяхме да свалим комисионната... но дори след като казаха,че ще ни дадат 50%, пак бяха добавили някакво ДДС и за двете ни, което правеше комисионните ни по 60%, и срещу което пак трябваше да протестираме. Е такива едни необявени, невидими такси, които само при подписването ги виждаш, защото в договора, който ми пратиха да прегледам, не се споменаваше нищо за комисионни.... Минах през това и наех дома, но не бих наемала чрез тях в бъдеще. Долна сган.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 11:55 от Ferante1

# 40
Агенция "Орион". Прибират капаро и не връщат. Винаги любезни, никога не казват "не", но все нямат пари и все отлагат, докато се откажеш. Изгорях с много пари.

# 41
Здравейте!

Някой има ли опит с агенция Мирадор в град София?

# 42
Вече няколко пъти ми се налага да отдавам имоти, един мой и едно помещение, което отдаваме от етажната собственост. Държа да си ги отдавам от мое име без брокер. Спестявам си разходите както на мен , така и на наемателя. Много са долни повечето. Неоправдани цени, особено пък за наем, дето сделката става за дни. Сега ми предстои да отдавам друго жилище догодина, пак ще е без брокер.

Общи условия

Активация на акаунт