Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 475
  • 740
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте, имам питане относно околоочните кремове. В момента ползвам мостра на околоочния крем на bioderma sensibio eye, но си взех и този на  beauty of joseon с ретинал. Може ли да използвам едновременно и двата крема или не е ок.

# 136
  • София
Здравейте, имам питане относно околоочните кремове. В момента ползвам мостра на околоочния крем на bioderma sensibio eye, но си взех и този на  beauty of joseon с ретинал. Може ли да използвам едновременно и двата крема или не е ок.
Според мен да- Bioderma сутрин, а с ретинала вечер. Втория го въведете постепенно и внимателно, ако до сега не сте ползвала ретиноиди в областта на очите.
Ако имате предвид в една рутина вечер също може в същата последователност и ще се пуши сандвич метода.

# 137
  • Den Haag
За пачовете съм чела много добри отзиви за тези, но не съм ги ползвала все още. В кошницата за поръчка са ми.

Иначе съм ползвала тези и ми харесват.

А сега ползвам тези:

# 138
  • Бургас/Пз
Агентче, страхотна си с всичките си предложения и клипчета.Gift Heart
За пачове, ако искаш погледни тези https://kocos.bg/Ondo-Beauty-36.5-Caffeine-Green-Tea-Antioxidant … ye-Patches-1-2004
Здравейте
Какъв крем за възраст над 40 бихте препоръчали?
Суха и чувствителна кожа, с малко бръчки Simple Smile
С подобна кожа съм + че е и много тънка. Доста неща пробвах последните две години, но единственото нещо, което повторих е този крем https://kocos.bg/PEPPLUS-Wrinkle-Face-Cream-1-2265 има и есенция към него и сега мисля да ги комбинирам. Интересен ми е и крема с млечна киселина, та скоро ще го тествам. https://kocos.bg/bg/trademark/382/Pepplus+

Намерих си моите продукти и вече рядко имам желание да пробвам нещо друго, въпреки че има и такива моменти, но женската ми същност проговаря отвреме на време.

Това, което се чудя в момента е дали като ми понася изключително добре Ниацинамид 5% , мога да скоча на по-висок процент и кой продукт с над 5% вие бихте препоръчали.

# 139
  • Den Haag
Агентче благодаря ти много за отделеното време и продуктите които си ми показала. Моята кожа е същата, зимата по-суха я усещам, а лятото по- мазна. Запазих някои неща във фаворити, а други в кошницата Simple Smile Сега отивам да чета назад темите, че има доста още да уча за азиатската козметика. Проблем е, че с всяка прочетена страница отбелязвам някой продукт и те стават все повече Simple Smile)).

# 140
Момичета в iherb има 27% намаление на козметика. Аз мисля да се възползвам, че ми свършват измиващите нешица. Еее колко да съм скромна 200 лв в кошницата бързо св трупат 🙄😀

# 141
Момичета в iherb има 27% намаление на козметика. Аз мисля да се възползвам, че ми свършват измиващите нешица. Еее колко да съм скромна 200 лв в кошницата бързо св трупат 🙄😀

И аз вчера се разписах с маалко под 200лв. Но включих и шампоан освен корейчетата. Главно заложих на слънцезащитния на Beauty of Joseon. Реших, че до края на месеца няма да влизам в iherb и темата 😆

# 142
Ооо и аз сложих един шампоан и нещо като балсам към него. Препоръчани тук в темата, за което благодаря!! Дано да се отразят добре на мен и щерката, че скалповете ни чувствителни, с пърхут  🙏🏼
Колебая се за тия двата продукта. Може ли някой да даде мнение за тях?
Едното мисля за щерката след измиване да ползва и то не всеки ден(второто), а другото или и двете аз да си мажа от време на време. С комбинирана кожа, 37 г. ММ и той ще се маже сигурно с него 😀 Всеки оценява корейското у нас 😆
Пак се редактирам. За марката Radinat seoul. може ли също някое мнение, че съм хвърлила око на 1-2 неща на bright potion серията им?

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 16:00 от Parusheva

# 143
  • Чукарландия
Благодаря и аз за новата тема! 🌹
От години ползвам трет, но от време на време се лющя около носа и устата. Но моята вечерна рутина е двустъпково измиване, тонер, есенция, емулсия, PURITO Dermide Relief Barrier Moisturizer и накрая трет.
Сега ще пробвам ниацинамид преди трета и евентуално след него какво? PURITO Dermide Relief става ли?
Посъветвайте ме, моля! 🤗

На мен Catalano ми е много верен ориентир, т.к. кожата ми е сходна с нейната и много препоръчани от нея продукти, работят и при мен. Та в този ред на мисли, Catalano, хубав хидратиращ и влагозадържащ крем да препоръчаш? 🤗

# 144
  • Prismatica Aerie

Скрит текст:
На мен Catalano ми е много верен ориентир, т.к. кожата ми е сходна с нейната и много препоръчани от нея продукти, работят и при мен. Та в този ред на мисли, Catalano, хубав хидратиращ и влагозадържащ крем да препоръчаш? 🤗
Слушай си кожата, не Каталано. Hug  Не си падам по препоръки и повелително наклонение, само споделям какво съм ползвала и ми допада. Изборът е нещо лично.
Тук и тук споделих няколко крема, ако нищо не си харесаш, ще се сетя още.

PURITO Dermide Relief Barrier Moisturizer на мен ми беше малко недостатъчен откъм подхранване, но като цяло ми харесва. Трет слагах под него.

# 145
Ооо и аз сложих един шампоан и нещо като балсам към него. Препоръчани тук в темата, за което благодаря!! Дано да се отразят добре на мен и щерката, че скалповете ни чувствителни, с пърхут  🙏🏼
Колебая се за тия двата продукта. Може ли някой да даде мнение за тях?
Едното мисля за щерката след измиване да ползва и то не всеки ден(второто), а другото или и двете аз да си мажа от време на време. С комбинирана кожа, 37 г. ММ и той ще се маже сигурно с него 😀 Всеки оценява корейското у нас 😆
Пак се редактирам. За марката Radinat seoul. може ли също някое мнение, че съм хвърлила око на 1-2 неща на bright potion серията им?
Ползвала съм гела, много приятен, за разлика от всички аптечни мазила за атопични кожи не оставя гадния мазен филм, попива почти веднага и хидратира чудесно. Ползвала съм го за децата също, имаха страшна драма със суха и атопична кожа, действаше им добре, но после им взех бебешката серия на Pyunkang с която ги къпя и мажа вече втора година и не са имали никакви кожни прояви никъде по тялото и лицето.

# 146
  • Чукарландия
Благодаря, Catalano, ще разгледам! 🌹

И един въпрос: серамидите не спадат ли към подхранващите съставки? Овлажняват ли в дълбочина?

# 147
  • Prismatica Aerie

И един въпрос: серамидите не спадат ли към подхранващите съставки? Овлажняват ли в дълбочина?
Серамидите са липиди, присъстват естествено в епидермиса. В козметични средства са емолиенти, не овлажняват в дълбочина, а подобряват бариерната функция като попълват пространството между клетките.
"Ако ги сравните с тухли и хоросан, кожните клетки са тухлите, а серамидите са хоросанът." (Paula Begoun)

Скрит текст:

# 148
  • Den Haag
Момичета имам въпрос, когато някоя пратка попадне при митница какво получавате смс или e-mail? Вчера получих съобщение на телефона, че моята пратка чака инструкции на митницата и линк :

Получавали ли сте подобно или това е някакъв спам?
Отидох на линка и директно ме прехвърли на DHL, там искаше да въведа моите данни, имена и адрес + номер на банкова карта и т.н след това каза да въведа код от телефона, който трябваше да дойде, като смс но нищо не се получи. И сега не знам какво да правя Sad

# 149
В козметични средства са емолиенти, не овлажняват в дълбочина, а подобряват бариерната функция като попълват пространството между клетките.
Практически като резултат серамидите (както всички кремове, масла, т.н....) не хидратират, а запечатват и осигуряват бариера. Т. е. ако вие не сте овлажнили преди тях си докарвате само мазна, акнеична и проблемна кожа (пъпки, комедони, папиломи...). Освен тези проблеми, с които принудено и излишно ежедневно се борите вие не осигурявате най-важната храна за кожата си - кислород и вода.

Общи условия

Активация на акаунт