Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 492
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
При гела от алое няма кой знае какво за гледане, просто гледаш алоето да е на първо място в състава и да са по-малко добавките.
При корейците това е хубаво, че ги задължават да подреждат съставките в низходящ ред от тази с най-високо съдържание към тази с най-ниско.

# 211
  • Prismatica Aerie
Дами, препоръчайте гел от алое.
Aromatica 95% Organic Aloe Vera Gel

При корейците това е хубаво, че ги задължават да подреждат съставките в низходящ ред от тази с най-високо съдържание към тази с най-ниско.
Не е само при корейците, навсякъде е задължително, или поне в EU и US. Изключение са съставките с концентрация под 1%, които могат да бъдат изброени в произволен ред.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 11:23 от Catalano

# 212
Много благодаря !
Гледах на Holika-Holika, Saem и NATURE REPUBLIC - те всички са уж са с висок процент алое, но като отвориш състава следва 10 см абзац със изброени още съставки

п.п Според европейския регламент състава на храни, напитки и козметика задължително трябва да се изписва във низходащ ред. Останала съм с впечатление, че при корейците не е задължително

п.п.п Catalano ме е изпреварила

# 213
Гледах на Holika-Holika, Saem и NATURE REPUBLIC - те всички са уж са с висок процент алое, но като отвориш състава следва 10 см абзац със изброени още съставки
Не разбирам от състав и за това не го коментирам, но имам тези двете и по често посягам към първото
NATURE REPUBLIC - Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel закупено от Iherb
HOLIKA HOLIKA - Aloe 99% Soothing Gel 55ml мисля от notino го взех, даже не се сещам за него

# 214
Благодаря за поправката, научих нещо полезно.

# 215
  • Prismatica Aerie

И регулациите са различни. Например в Корея употребата на феноксиетанол в козметиката е ограничена до концентрация 1%, така че всяка съставка, която е след него, е под 1%.  Също всичко след parfume/fragrance е под 1%.

https://cosmetic.chemlinked.com/cosmepedia/cosmepedia-south-kore … smetic-regulation

PS Нещо полезно:
Според Корейското министерство за безопасност на храните и лекарствата (KMFDS) има 25 основни кожни алергени (1 януари 2020 г.). Оттогава всички парфюмни алергени трябва да са налични за проверка на опаковката.
Скрит текст:

Amyl cinnamal
    Benzyl alcohol
    Cinnamyl alcohol
    Citral
    Eugenol
    Hydroxycitronellal
    Isoeugenol
    Amylcinnamyl alcohol
    Benzyl salicylate
    Cinnamal
    Coumarin
    Geraniol
    Anise ethanol
    Benzyl cinnamate
    Farnesol
    Butylphenyl methyl propional
    Linalul
    Benzyl benzoate
    Citronellol
    Hexylcinnamol
    Limonene
    Methyl 2-octinoate
    Alpha-isomethylionone
    Evernia prunastri (oakmoss) extract; and
    Evernia furfuracea (treemoss) extract.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 13:47 от Catalano

# 216
Да споделя болката и разочарованието си... Rolling Eyes

Лежа си снощи към 11:30 на дивана и гледам типичен бозавo-инфантилен корейски сериал предназначен да убие де що има несклеротирала мозъчна клетка в главата ми и да ме приспи. И в един кулминационен момент протагонистката решава да се прави красива и вади... къшън! Щях да откача телевизора от стената в мерака си да видя  още по-отблизо с какво ще се намаже! Estee Lauder, хора, американска EL Re Nutriv! Умрях!
Grinning Grinning Grinning Как не ги беше срам! Къде им е шовинизма и патриотизма на тез корейци, а!?!

(кремовете за очи от тази линия не са зле, но друго не съм ползвала!)
https://beautyboxkorea.com/product/estee-lauder-re-nutriv-ultra- … 0pa-14g2ea/56481/

Обаче този "диамант" колко брутално напомня, да не кажа че почти копие на стария дизайн на Cle de Peau, хммм. Сега в интерес на истината не зная чий дизайн е по-стар - японският или американският, и дали и двата не са "вдъхновени" от някой трети. Но на живо е красиво!

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 14:01 от Agent Provocateur

# 217
Агентче, не умирай, заради това, моля ти се. Grinning Корейците са луди по всичко що е западноевропейско и американско. Нали знаеш, тревата на съседа винаги е по-зелена. Харесват родното, само когато го промотират. Като к-поп идолите, които са лице на Самсунг, но в реалния живот използват Айфон, например. Joy

# 218
  • софия
Е нищо де! Ние поддържаме корейската икономика Blush
Между другото, къшънът Javin de Seoul си е много добър.
Чудно блърва пори, не е як мат, ама няма и блесък Blush

# 219
Знам, ама мерак да видя нещо ново и неопитвано Grinning

Javin de Seoul не съм го гледала, но ако ми попадне ще му дам шанс! Моето лице и типаж не носят як блясък във какъвто и да е вид, та натурален мат ще ми дойде добре!

PS Но съм се заблудила, че нищо освен кремовете за очи не съм опитвала. Имах мини (5 и 7 мл май със съответния крем за очи) на крема за лице от тази старческа линия на ЕЛ. Хубав беше, доколкото може да се прецени от мини, лоша дума не мога да кажа, но не колкото пълноразмерната си цена!

https://www.esteelauder.com/products/661/product-catalog/re-nutriv

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 19:56 от Agent Provocateur

# 220
  • Бургас
Дами, препоръчайте ми моля околоочен крем от който сте доволни.

# 221
Дами, препоръчайте ми моля околоочен крем от който сте доволни.
За каква възрастова група и борим ли специфичен проблем?

# 222
  • Бургас
35+ не нямам засега нищо обезпокоително в околоочната зона.

# 223
Ще сложа линкове към няколко мои поста, в които съм цитирала любими мои oчни кремове. Някои от илюстрациите са изчезнали, но навсякъде мисля, че съм писала точното наименование, което дава възможност да се намерят много бързо!

https://bg-mam.ma/p/1314605/45852383
https://bg-mam.ma/p/1371877/44226392
https://bg-mam.ma/p/1503163/45852557

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 20:27 от Agent Provocateur

# 224
  • Пловдив
Момичета, последен въпрос относно корейските сайтове и повече няма да спамя.. 😊🫣 Правилно ли съм разбрала в Stylevana и Yesstyle в цената на продукта е включено ДДС, а в Jolse - не?

Общи условия

Активация на акаунт