Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 399
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
За stylevana незнам, не пазарувам оттам, но за другите 2 правилно си разбрала.

# 226
  • София
Здравейте!
До сега не съм ползвала корейска козметика.  На 40 г. съм, но всички казват, че не ми личат 😃
Бих искала да си изградя рутина .
До момента съм ползвала измивен, дневен и околоочен крем от аптеката. Лятото слънцезащита.
Кожата ми и нормална към комбинирана.
Сутрин я усещам опъната, докато я намажа с крем. През деня нося фон дьо тен.По обяд вече лъсва.
По бузите, около носа по-широки пори.
Бръчки нямам. Леко паднал клепач.
Целя избистряне на тена,  хидратация, превенция на стареенето.
Бих желала да ме посъветвате за продукти.

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 09:07 от _мариана

# 227
  • София
В Stylevana е крайна цена с ДДС, като то зависи от коя версия пазаруваш. От немската е по-ниско отколкото европейската, но ползваш превозвач от Германия до БГ. От европейския сайт идва директно до адрес в БГ, но лимита за безплатна доставка е по-висок.

# 228
  • Prismatica Aerie
В Stylevana е крайна цена с ДДС...
Може ли източник на тази информация? Благодаря.

Бих желала да ме посъветвате за продукти.
Продуктите са десетки, стотици. А удоволствието да си ги изберете сама е несравнимо. Който и да Ви предложи готова рутина, ще е на база субективния му  опит и възприятия. Това не Ви гарантира  добри резултати. Четене на темите помага много за набелязване на продукти.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 12:39 от Catalano

# 229
  • София
В Stylevana е крайна цена с ДДС...
Може ли източник на тази информация? Благодаря.

Нямам официален източник, но цените за даден продукт се променят в зависимост от коя версия на сайта се поръчва (английска, немска, европейска), което според мен идва от разликата в ДДС за съответната страна. Преди време например Iherb не начисляваха ДДС, но от може би 2 години се присъединиха към някакво споразумение (незнам точно какво е) и автоматично се начислява и в сайта се посочва крайната цена спрямо адреса посочен за доставка. Освен това имам няколко поръчки, за които не съм платила нищо допълнително. Ако се поръча от европейската версия на сайта, пратката пристига директно до адрес в БГ със Спиди. При Jolsey например не е така, ДДС се плаща в пощата + митническо представителство.

# 230
  • Пловдив
Аз много се напрегнах с тези сайтове:) До Бг не става с теЗи високи доставки, до Германия тъкмо нагласих поръчка...айде Пурито не се доставяли до там, после харесах неща в Джолсе, ама трябва с митници да се занимавам... Поръчах от Ай херб накрая серума с бакучиол на Бентон. Големи драми си спретнах, заради този бакучиол Simple Smile

# 231
Сефора има съвсем не лош серум с бакучиол. Made in France.

# 232
  • софия
Аз много се напрегнах с тези сайтове:) До Бг не става с теЗи високи доставки, до Германия тъкмо нагласих поръчка...айде Пурито не се доставяли до там, после харесах неща в Джолсе, ама трябва с митници да се занимавам... Поръчах от Ай херб накрая серума с бакучиол на Бентон. Големи драми си спретнах, заради този бакучиол Simple Smile
Не се драматизирай, зависи какво ти е приоритет.Цената?Бързината?Простичко да се случват нещата? Laughing
Казвам каква е моята практика: Имам непоосимост към БП (Български пощи),затова ползвам превозвач- GGBG до Англия. Това за jolse, stylevana, yes style,ebay. По този начин имам избор  конкретен продукт откъде да  поръчам.Казват, че цените в немската SV са по-ниски, но аз не знам немски и не искам да се стресирам при евентуален проблем с митници. Английските митници са лесни и прости, само веднъж са ми искали пари. Smile По принцип гледам да не правя големи поръчки наведнъж, по добре с малки суми, но редовно Blush
Така нещата вървят много гладко. Ако не ми се ходи до офиса на GGBG, ми го  доставят те, или чрез еконт.Моите пратки са около 2 кг обикновено, така че "прежалвам" 10 лв и се разделяме доволни. Защото на мен приоритет ми е ДА МИ  ЛЕСНО И ДА НЕ МЕ ЗАНИМАВАТ!
Това работи при мен, а всеки сам си прецЕня.Satisfied
P.S.Хора, днес в един магазин за КК видях есенцията на Missha CHO GONGJIN, дето и се назлъндисвам за 34$ от SV, за колко мислите?155 бг лева! Rage

# 233
Grinning А-ха да се подхлъзнеш да изневериш на азиатските сайтове и влезеш в наш магазин и се връщаш с 200 при тях.

# 234
  • софия
Grinning А-ха да се подхлъзнеш да изневериш на азиатските сайтове и влезеш в наш магазин и се връщаш с 200 при тях.
Абе, не съм  чак толкоз моногамна. Изневерявам рядко с lotus, горе - долу са им сносни цени,  промоции, дават ми и код-10% и като е за единично и бързо, но те са онлайн магазин. За физическите магазини голямо ПФУ!
Rage

# 235
Относно пазаруването в бг сайтове мога да кажа, че някой път намирам неща по-евтини отколкото в yestylle и jolse. Такава поръчка имам тази седмица от сайт https://my-k.bg/ Хората бяха много коректни и освен поръчката имах безплатна шийтмаска и много тестери. Отделно доставката ми беше безплатна и другия ден нещата бяха при мен. Сега се цапотя с тях подобаващо 😊.

Скрит текст:

всичко 134,50 лв.

Пазарувам и от https://barecare.bg/ и от Кокос и от тях съм доволна. Да, определено има сайтове с надути цени, но всеки избира от къде и какво ще вземе.
Аз до тук за 5 месеца имам 3 поръчки от  iherb, който пристигнаха много бързо. Поръчах 2 пъти от joilse, като едната дойде с DHL и доста солено ми дойде доставката, заради услугата на куриера. Другата изрично казах да е по Български пощи и още я чакам. Имам 2 поръчки от yesstyle, който по тракинг номера са някъде в Нидерландия (поне така мисля от код NL) и който чакам от месец някъде. Ами не знам дали ми вярвате, но честно забравих какво съм поръчала 🤔 и какво очаквам. За това не изключвам с лека ръка и категорично бг сайтовете.
Само да вметна, че от японския сайт https://kokorojapanstore.com много ми беше бърза доставката и цените бяха с плащането на нашите пощи по приблизително 22 лв. на продукт. Определено са в графа любими за поръчка

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 12:53 от Guffi

# 236
  • софия
Guffi, благодаря за новата информация. Съгласна съм, има и по-нормални бг сайтове.
Специално  kokora са ми любопитни. Само да разгледам как се сменя валутата.. Може би лятото за японските сънскрийни ще ги включа и тях.

# 237
Има ли български сайт, който предлага платени мостри?

# 238
Guffi, благодаря за новата информация. Съгласна съм, има и по-нормални бг сайтове.
Специално  kokora са ми любопитни. Само да разгледам как се сменя валутата.. Може би лятото за японските сънскрийни ще ги включа и тях.

Не знам как се сменя валутата на сайта, но при мен цените ги пише в $. При плащането от извлечението от банката видях, че плащането е в йени, като явно те сами са направили превалутирането, т.к. ми пишеше цената в йени и в лева при плащането.
От продуктите пробвах тези, че тях бях набелязала предварително. Слъщезащитата е уникално лека, бързопопиваща консистенция. Има леко алкохолен мирис, който за секунди изчезва. При втора поръчка ще взема двойния размер, че тази беше беше отмъкната от дъщеря ми.
Олиото за почистване е невероятно леко и сваля всичко. Даже си правя 3-4 минути масаж на лицето докато съм с него.
Милано С  също  го взе дъщеря ми (на 23 г.) и казва, че е страхотен продукт. Ще взема при следващата поръчка няколко бройки да има 😉.
Но най-очарована и впечатлена съм от лифтинг крема. Сега ефект на лифтинг не съм забелязала, но след него кожата ми е подхранва и задоволена. Самия крем е много плътна и гъста консистенция, но попива много добре и не остава мазен слой на лицето. За дами със зряла кожа, като мен (45+) на които кожата им е суха го препоръчвам с 2 ръце и 2 крака 😀.
Набелязани съм техните тонери от по 500 мл. и разни други продукти за проба. Но трябва да се спра с пазаруването, че много неща имам, а лицето е само 1 🙃, е имам 2 помощнички и приятелки, който чакат да кажа, че нещо не харесвам. Ама, Уви разочаровам ги здраво. Всичко корейското и японско към момента ми се отразява супер на кожата. Така, че съм си наложила забрана за покупка поне до догодина, дано устискам 🤔

# 239
Бях на козметичка, която ми направи анализ на кожата с някакъв уред и останах доволна от резултата. Обаче все пак ми препоръча грижа с хиалурон. Някой има ли впечатления от Super Aqua 10 Hyaluronic Acid на Missha?

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт