Азиатска козметика и грим - тема 26

• 79 332
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Sunshine state
Не мога да ги търпя аз и всички отмивам. Такава, която не е оставала и е попила напълно досега не съм ползвала. 🤷🏼♀.

# 76
  • Бургас/Пз
Шият маските на Rovectin са страхотни. И казано, и цаката са супер напоени и в пакетчето има серум човек обилно да си намаже и шията, деколтето и ръцете. Само цената им ми идва в повече , но толкова много ги харесвам, че се глезя отвреме на време .

# 77
Скрит текст:
Знам, че не е по темата, но ми се иска да ви споделя моят опит от тази вечер.Снощи си измих лицето по метода на двойно почистване, ползвах и Ел четка с малко гел с pH 5,0 и си легнах дори без околоочен.Тази сутрин кожата ми блести като все едно се е "надишала" с кислород.Изглежда за моята кожа е полезно да я оставям веднъж месечно "чиста" от всякакви мазила./на 45г съм, суха, тънка и реактивна кожа си имам/.
При мен няма или по-точно не би имало никакви ползи, също съм с тънка и суха кожа. А ако използвам ел.четка, ще си възстановявам бариерата поне месец вероятно.🙁
Кожата няма респираторни функции, така че идеята за дишането ѝ не е особено релевантна.
 Клетките се нуждаят от вода, за да съществуват. Без вода кожата се дехидратира и общото ѝ състояние остро се компрометира. Освен това през нощта продукцията на себум е най-ниска, а когато на кожата ѝ липсва мазнина, трансепидермалната загуба на вода се увеличава, което води до нарушаване на кожната бариера.
Нощта е времето, когато кожата се регенерира, пропускливостта ѝ се увеличава и оставяйки я "гола" си е направо престъпление.

Подчертавам, че това са личните ми абсолютно неангажиращи разсъждение, мнение и позиция, касаещи моята кожа. Всеки познава себе си най-добре.🕊️

Не, в никакъв случай не призовавам:Каталано, изхвърли си козметиката и карай на голо!
А и някак съм успяла да се информирам за функцията, смисъла и ползите от вечерната и дневната рутина.И понеже не ми се е случвало да си лягам без да съм почистила и погрижила за кожата си, много се изненадах от това, което видях.Реших да го споделя и щеше да ми е интересно , ако и някоя друга дама се беше престрашила да си легне само по почистено лице и сподели опит.
Не беше призив към никого, нито идея да опровергавам смисъла на грижата за кожата.При мен работи добре и определено мисля веднъж месечно да го правя.
ПП:Каталано, благодаря за мнението!Както винаги безценно!

# 78
  • Sunshine state
Аз обикновено лятото по почивки си давам пауза на нощната грижа и лягам само на почистено лице, но кожата ми е толкова мазна и плътна, че на сутринта нямам проблем със сухи участъци и тн., напротив. Не съм забелязала някакви колосални ефекти. Единственото, което ме притеснява е да не би да се образува някоя бръчка от позицията на лицето върху възглавницата и за това през този период се старая да спя по гръб. През деня съм си на обикновената рутина с кремове, серуми, слънцезащита и тн.

# 79
Тук, където живея е доста влажно, а в последните дни беше нетърпима влага.Вероятно в зимните месеци никога не бих се престрашила да пропусна вечерната рутина.Не се бях сетила снощи взимайки решение да си легна така за бръчиците от възглавницата, /благодаря! / но и сутринта не открих видими промени.

# 80
  • Sunshine state
И при нас е ужасна влага - във Флорида сме и е направо като сауна, което за кожата е ок, но за нас е мор. 🤣 Иначе ми се е случвало броени пъти да стана сутрин с една бръчка на устната от възглавницата, която преди много лесно се оправяше, а сега ако не сложа нещо, отнема повече време. Звучи странно, но е факт.
Пробвах маските, много хубаво овлажняват, но нали съм загубена, не прочетох, че първата стъпка е крема и направо я лепнах.. 🙄 После вече беше късно. Обаче не попи всичко, много са напоени, чак капят, та не съм сигурна дали щеше да попие дори след 20тата минута, съмнявам се. Намазах после с крема като ми отиде половината количество за цялото лице + шията. Останалото си го запазих и ще го измажа на следващата. Ами добре си попи на моята плътна и мазна кожа без да я омазни или отежни. Доволна съм! 🌺

# 81
  • Пловдив
Здравейте, моля за мнение за тези два продукта:
1. Medi-Peel Bakuchiol Lift Firming Ampoule като заместител на ретинола
2. Coxir Ceramide Milk Drop Cream

Безсмислено ли е няколко продукта в една рутина да съдържат пептиди според Вас? Всичко, което харесам като описание ги съдържа.

И също, ако може да ми препоръчате продукти срещу косопад, от които сте доволни и които мога да закупя от България. Четох в стари теми за продукти, които не се продават тук или са изчерпани.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 10:14 от Есенция Лимонова

# 82
  • Prismatica Aerie
Здравейте, моля за мнение...
1. Medi-Peel Bakuchiol Lift Firming Ampoule
Много ниска концентрация на бакучиол, 100 ppm.
За сравнение:
PURITO Bakuchiol Timeless Bloom Revitalizing Serum - 10000 ppm
Benton Bakuchiol Serum - 25000 ppm

Цитат
Безсмислено ли е няколко продукта в една рутина да съдържат пептиди според Вас?
Не.

# 83
Много ниска концентрация на бакучиол, 100 ppm.
За сравнение:
PURITO Bakuchiol Timeless Bloom Revitalizing Serum - 10000 ppm
Benton Bakuchiol Serum - 25000 ppm
Освен това, бакучиолът на Medi peel има отвратителна пипета, едва изстисквам нещо. Вчера го отворих...Rage

# 84

И също, ако може да ми препоръчате продукти срещу косопад, от които сте доволни и които мога да закупя от България. Четох в стари теми за продукти, които не се продават тук или са изчерпани.
Не е корейски, но с две ръце Nuggela&Sule

# 85
  • Sunshine state
Това е интересно - точно се чудех за ампулк, че вече е есен. Поръчах тези, който препоръча. Да видим Simple Smile

# 86
Поръчала съм тези продукти и
Може ли да ги комбинирал в една рутина ? И  витамин ц само вечер ли може ?
Благодаря предварително.

# 87
  • Бургас/Пз
Поръчала съм тези продукти и
Може ли да ги комбинирал в една рутина ? И  витамин ц само вечер ли може ?
Благодаря предварително.
Витамин С е само сутринта преди слънцезащита. Simple Smile

# 88
Мерси ,ще правя пилинги скоро и мисля после да го включа.
А емусията ок ли е със серума?

# 89
  • Бургас/Пз
Мерси ,ще правя пилинги скоро и мисля после да го включа.
А емусията ок ли е със серума?
Да, няма проблем за емулсията. Изчакваш малко след витамин С и я нанасяш. Не би трябвало да ти дойде тежко в комбинация със слънцезащита. Освен , ако не си със супер мазна кожа

Общи условия

Активация на акаунт