Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 532
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Чукарландия
Благодаря ви! Затова питам за добри овлажняващи кремове, не подхранващи, такива имам засега.

Извинявай Catalano, ако съм те засегнала с нещо. Наклонението ми не е било умишлено! 🤗

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 01:47 от BBeLLa

# 151
  • Prismatica Aerie
Благодаря ви! Затова питам за добри овлажняващи кремове, не подхранващи, такива имам засега.

Извинявай Catalano, ако съм те засегнала с нещо. Наклонението ми не е било умишлено! 🤗
Белла, 🌞, аз не използвам наклонението, аз! 🤗

Относно кремовете - не съм те разбрала правилно, защото според моите семпли познания са хидратиращи и овлажняващи (hydrating&moisturising).

В този смисъл, мисля, че корейските кремове са много добре формулирани и няма нужда от конкретно хидратиращ крем, освен ако кожата не понася масла и прочее или пък просто човек иска лек, летен крем.
Иначе се предполага, че сме хидратирали достатъчно добре в стъпки тонер-есенция-серум и има какво да запечатим с крем.

PS И все пак:

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 09:52 от Catalano

# 152
Catalano, благодаря за графиките, по-добре не може да се каже.

diana lobodova, подозирам че този мейл може да е фишинг. Какво ти показва тракинга.

От една друга тема, където зададох въпроси във връзка с една машинка за почистване на пори една реплика ме наведе на мисли за разширените пори, които не ме интересуваха особено, но сега ми се налага с пубера. Получават се от свръхпроизводство на себум и не добра хигиена лицето. От целите ми познания за тях не могат да се свият един път разширени.2 вида са хоризонтални  и вертикални, при едните имаме някакъв шанс леко да ги приберем, при другите не. И за традиционната парна баня за отваряне на порите, с която всички сме свикнали. При корейците каквото съм чела  и гледала никъде не се среща парна баня когато се говори за премахване на черни точки. Четох и проучвания на водещи европейски фармацевтични фирми, където се казва че няма такова нещо като разширява и свиване на порите, то може да е само визуално, когато са чисти.
И тук различните методи, при нас с парната баня почистваме лицето, отделяме пот с нея нечистотии и токсини избърсваме ги - наясно сте, обаче парната баня не е препоръчителна за спукани капиляри и е предпоставка за появата на такива
Другият метод корейският, е там са няколко метода, но всички започват с двустъпково почистване.

Та смятам, че е правилно да я използвам на почистено лице на носа и брадичката, за участъка с куперозна кожа се колебая, след двустъпково почистване, вие какво мислите, кой е правилният начин.

# 153
  • Бургас
Зари, за мен задължително се прави след двустъпково почистване, но аз не съм привърженик на парната баня. Преди няколко години ходих последно на козметик за такова почистване и жената ми обясни, че вече се използват специални продукти, които размекват комедоните и ги правят лесни за отстраняване. Сложи ми такъв на Глори https://www.bogen.bg/omekotitel-za-komedoni-272, купих го по-късно за сина ми, но само два пъти го убедих да го ползваме. Заяви, че мирише гадно и повече не се съгласи.

# 154
  • Den Haag
zari65 благодаря, мисля, че е измама и аз се хванах на въдицата Sad. Предполагам нищо не мога да направя по въпроса Sad

# 155
Смени си паролата, докладвай за фишинг,  пусни антивирусна програма, блокирай картата и я смени.......

# 156
Зари, за мен задължително се прави след двустъпково почистване, но аз не съм привърженик на парната баня. Преди няколко години ходих последно на козметик за такова почистване и жената ми обясни, че вече се използват специални продукти, които размекват комедоните и ги правят лесни за отстраняване. Сложи ми такъв на Глори https://www.bogen.bg/omekotitel-za-komedoni-272...
Стана ми интересен продукта...
Активни съставки:
Киселини: гликолова, млечна и ябълчена
Алантоин

Начин на употреба:
Нанесете 2 - 3 мл. от продукта и го разнесете на тънък слой. Оставете да действа до 5 - 10 мин. под пара и отмийте с хладка вода и козметични гъби.

Като притежател на мазна и проблемна кожа не са ми са се разминали парните бани, но реално същите могат да бъдат заменени с 20-30 мин под душа/във ваната. След това се екстрахира доста лесно.

Нещо полезно:

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 15:33 от Agent Provocateur

# 157
  • София
Не ви ли е страх да си пипате кожата по този начин? Моята е проблемна като цяло, но ако опитам неуспешно да екстрахирам (че хубава дума за това действие) неуспешно, пъпката след това ми е в кърпа вързана. Затова ексфолирам редовно с каквото намеря за подходящо и крепя положението под контрол, разбира се, докато не гръмне някоя друга хормонална гад.

# 158
  • Sunshine state
Аз ползвам една машинка за 'смукане' след гореща баня, не ползвам парни и тям подобни машинки. Никога съм нямала проблем. Не цедя нищо с нокти, то няма и какво вече,де, само в тийн годините съм имала някакви черни точки и то са били малко. Имам си пори, доста големи по мое мнение, но са чисти.

# 159
  • Бургас
Агент, вероятно си права, но както писах беше преди години когато не се интересувах толкова от козметика. Тогава никак не обичах парната баня и този начин (само намазване и изчакване 5 мин.) ми се понрави, а за детето така и не можах да преценя работи ли само от два пъти. После намерих третиноина и темата за азиатската козметика, и останалото както казват е история.

# 160
Лейдис, хелоу! Това са част от нещата, които дойдоха днес от jolse. Има ли нещо от тези, което не мога да ползвам в една вечер с Ретинол и Niacinamide може ли да се ползва в сутришна рутина?

# 161
Привет, момичета!

Как по съдържанието от етикета се разбира дали даден продукт за почистване на лице /първа и втора стъпка/ е на водна или маслена основа?

# 162
Привет, момичета!

Как по съдържанието от етикета се разбира дали даден продукт за почистване на лице /първа и втора стъпка/ е на водна или маслена основа?

Ами, по мястото на водата в състава - колкото по-надолу е, толкова по-малко е в продукта. Друго - в маслените измиващи обикновено няма пенители, освен ако не са някакъв тип продукт "2 в 1".
Трето - наличието на емолиенти и емулгатори във висока концентрация
Най-лесно се разбира кое какво е чрез сайтове като incidecoder, cosdna.

# 163
  • Den Haag
И аз имам пакетче от Jolse днес Simple Smile

# 164
  • София
Бихте ли ми препоръчали силно хидртираща нощна маска, подходяща за смесена кожа. Напоследък усещам кожата си малко дехидратирана, предполагам заради стрес.
Пробвах едно мини на маската на Laneige, хареса ми като усещане, не ми запуши порите, но някакси ми идва недостатъчна като хидратация. Под нея ползвам тонер Meisani rice and shine, Cosrx Snail Mucin Essence на влажна кожа даже пръскам и след тях с термална вода, след това серум с пептиди и I'm from vitamin tree water gel, слагм и шиит маски.

Общи условия

Активация на акаунт