Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 249
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Щото иначе съм захарче Wink

Сега сериозно: бистря тен и боря зачервявания от стари пъпки. Кожата ми харесва киселини.

# 376
  • Бургас/Пз
Моята кожа на лицето никаква файда не вижда от ретинол, чудесно понася всеки ден ретинал, но при ежедневна употреба на трет, без адекватна последваща грижа - реагира с белене.
Киселини слагам всяка сутрин като първа грижа - витамин Ц или азелаинова.
Първата част все едно аз съм я писала. Голяма мъка с тоя трет, но дори и само при три пъти седмично употреба, кожата ми става ужасна от белене. Ползвала съм аптечни марки Ретинол и от него никога не съм имала такива странични ефекти, дори и при ежедневно ползване, обаче пък ефект върху кожата 0. Като започнах трета, въпреки беленето още на втората седмица лицето ми светна, а третата направо блестеше. Надявах се, че след месец два употреба, беленето ще спре и затова упорито продължавах, но уви не ми се получи. Във врeмето обаче, в което ползвам друг продукт с ретинол и бакучиол, както и много продукти за общото подобряване на състоянието на кожата, си мисля, че тя вече е в много по-добър вид от преди една година, когато за първи път ползвах трета. Затова съм склонна да смятам, че когато самата кожа е обгрижена и добре хидратирана, може би тя ще понесе трета по-добре, та много се изкушавам да го пробвам пак.
От месец ползвам този продукт https://kocos.bg/BY-WISHTREND-Vitamin-A-mazing-Bakuchiol-Night-Cream-1-2348 и съм много доволна, тъй като за разлика от предишните ретинолови продукти, от този виждам същото изичстване и блясък на кожата, подобно на трета. Е, не чак толкова очевидно, но ефектът на моята кожа е много добър.

# 377
  • София
Момичета, пиша отново, за да си сверя часовника на къде съм. От точно година вече ползвам 99 % корейска козметика в рутината си и съм изключително доволна от резултатите, разбира се, с доста проби-грешки. Преди това, също се опитвах да се полагам грижи ( на 37 съм), но с доста незадоволителни резултати. С много много четене ползвах The Ordinary и друга тяхна марка SubQ Skin , с които страшно много прецаках кожата си, след което ми отне мноого време да поправя щетите. Та, от месец и нещо въведох успешно ретинол 0,3% на The Potions, като през това време спрях BHA. Сега плавно я включвам пак - един път седмично. Почиствам двойно вечер, сутрин само с вода, основните ми продукти са тонер Meisani със серамиди пантенол и бета глюкан, Cosrx Advanced Snail, ампула пептиди Potions  и от както вкарах ретинола бариерен крем Purito B5, вечер слагам маска Laneige и шийт маски два пъти седмично.
Мислите ли, че  хидратирам достатъчно? С комбинирана кожа и широки пори съм, реактивна.

Иска ми се да вкарам малък процент вит Ц, миналата година пробвах няколко, но не ми се отразиха добр. Сега съм се спряла на Purito Pure Vit C 5% - имате ли отзиви за него?

# 378
Това, което съм установила аз от много четене и личен опит:
Ако вие не борите акне или други несъвършенства, с ретиноиди и киселини не трябва да се прекалява. Те изсушават и нарушават целостта на здравата кожа, което води до вреда вместо до ползи. В смисъл една изсушена и раздразнена от активи кожа е по-склонна към бръчки и проблеми.
При въвеждането на активите (ретиноиди, киселини, вит.С) най-важна е хидратацията и серамидите особено за реактивна кожа. Пр. (въпреки че аз не съм реактивна) сутрин след измиване само с вода ако видя лицето си матово, а не с лек огледален естествен себум, това означава че съм пресушила кожата си, спирам всякакви активи, минавам ударно само хидратация, серамиди, пептиди.
Както винаги казвам комбинираната или мазната кожа не означава, че е хидратирана. Хидратираната кожа е еластична, при мимики не се сбръчква силно, а ако е зряла дори да образува мимически бръчки бързо връща първоначалното си гладко състояние.

# 379
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Почиствам двойно вечер, сутрин само с вода, основните ми продукти са тонер Meisani със серамиди пантенол и бета глюкан, Cosrx Advanced Snail, ампула пептиди Potions  и от както вкарах ретинола бариерен крем Purito B5, вечер слагам маска Laneige и шийт маски два пъти седмично.
Мислите ли, че  хидратирам достатъчно?
Съвсем прилична рутина, а дали е достатъчна откъм хидратация - може да кажете единствено Вие. Предвид предстоящия сезон може да се добави есенция, още някой серум и т.н. - слушайте си кожата.
Серум с по-нисък % витамин С - Jumiso All Day Vitamin Pure C 5.5 Glow Serum (хубави съставки със синергичен ефект).

# 380
  • Den Haag
След двойно почистване усещам кожата суха и опъната. Използвам като първа стъпка балма и след това гелчето, та с какво мога да заменя гелчето? Благодаря предварително:)

# 381
T.e. миете с двата продукта и след това оставяте кожата да изсъхне сама без да нанасяте нищо и в този момент я чувствате суха и опъната? Правилно ли разбирам? И след това нанасяте другите си стандарти продукти?

# 382
  • Den Haag
T.e. миете с двата продукта и след това оставяте кожата да изсъхне сама без да нанасяте нищо и в този момент я чувствате суха и опъната? Правилно ли разбирам? И след това нанасяте другите си стандарти продукти?
Агентче първо нанасям балма, изплаквам балма, на мокрото лице нанасям гела, изплаквам и подсушавам с кърпа. Веднага след подсушаването усещам тази опъната и суха кожа, като на челото направо е доста опъната и лъщи. След това на подсушена кожа веднага нанасям тонер и т.н

# 383
Пробвай с друг измиващ гел. И аз ползвам същият балм, и с различни продукти като втора стъпка , чувствам кожата си различно.

М/у другото за ползващите го отдавна, има нов едишън и ми се струва че има някаква промяна и по трудно махам грима, а BoJ е единственият БАЛМ който не ми щипе на очите Sad  Ползвала съм Хемиш, Клиник, PY и Ароматика ( новият вариант ) 

# 384
  • Den Haag
Да, балма искам да запазя, гела да сменя с друг продукт който не изсушава кожата, та ако някой може да препоръча нещо, ще се радвам да сподели Simple Smile

# 385
  • софия
Има избор, не е да няма. От една седмица  ползвам този и съм доволна, изобщо не изсушава, много е мек. Даже поради разсеяност съм поръчала 2,но сега никак не съжалявам.

# 386
аз и друг път съм споделяла това ползвам Hada Labo Gokujyun Hyaluronic Acid Face Wash ( даже съм го вкарала в кошницата Wink ) https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1053104280
но се колебая дали да не поръчам пяната

# 387
Балмът го купувам от години, но гелът не съм го ползвала. Но покрай доста други гелове вкъщи, за които дъщеря ми казва, че и изсушавали съм установила, че има значение и количеството и как се разпенва. Тя по принцип слага щедро продукт на самото лице и почва да го разпенва, аз по принцип слагам много по-малко (грахово зърно макс.) и го разпенвам в дланите си преди да почна да нанасям пяната по лицето. И след това не суша до "сухо", а съвсем леко попивам и почвам да слагам тонер на доста влажна кожа, не мокра, но влажна! Далече преди да знам, че корейците правели козметика съм чела, че кремът трябва да се нанася на влажна кожа и винаги така го слагам. Ако случайно ме прекъснат и ми изсъхне лицето пак вода (или спрей със тонер щедро) и след това запечатващите стъпки.

^^^ Опитай и така да видиш дали усещаш разлика и ако все още не ти допада - сменяй. А гела го остави за лятото и търси измивно със екстра овлажняване.

Иначе за втора стъпка веднага показвам отхвърлен от щерката гел на Др. Джарт, който довършвам в момента и за мен е ОК и още няколко любими (само корейски)

PS Някога, някога, когато бях много млада и с много мазна кожа определено геловете за миене на комбо/мазна кожа бяха едни от най-изсушаващите. Та може би е добра идея да се търси кремообразен-към-пяна продукт, а не гел-към-пяна.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 20:10 от Agent Provocateur

# 388
има значение и количеството и как се разпенва.
.. може би е добра идея да се търси кремообразен-към-пяна продукт, а не гел-към-пяна...

Иначе за втора стъпка веднага показвам отхвърлен от щерката гел на Др. Джарт, който довършвам в момента и за мен е ОК и още няколко любими (само корейски)

Верно е за количеството !!!

Агентче на мен този на др. Джарт ми изсушава , аз съм с мнооого суха кожа по принцип.

# 389
  • Prismatica Aerie
Ползвала съм  Green Plum Refreshing Cleanser, нямах проблеми, но може би заради начина на ползване - не си подсушавам лицето след миене, само леко попивам с хартиена салфетка да не капе вода и продължавам с тонер/есенция.
Едно от постоянните ми измивни е AESTURA Ato Barrier 365 Bubble Cleanser - пяна е, не изсушава, или поне така мисля - избягвам лицето ми да изсъхва.

Друг много нежен гел е 107 CHAGA JELLY Low pH Cleanser, прилича на KraveBeauty Matcha Hemp Hydrating Cleanser като консистенция и усещане.

Общи условия

Активация на акаунт