Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 285
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • софия
Момичета, адвент календар с азиатска козметика и/или грим виждали ли сте?
С удоволствие бих взела за дъщерята. Тя е фен на тази козметика и с кеф ще пробва.

# 361
  • Prismatica Aerie
Момичета, адвент календар с азиатска козметика и/или грим виждали ли сте?

https://www.stylevana.com/en_EU/stylevana-advent-calendar-202349054.html

https://www.yesstyle.com/en/yesstyle-beauty-box-winter-beautylan … ml/pid.1122470451

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 16:56 от Catalano

# 362
Дойдох да похваля слънчезащитния крем на Missha, уникален е, не мазнее, попива много добре и прави кожата мекичка и гладка.
Кой от всичките слънцезащитни на Миша?

# 363
Може ли снимка?

# 364
Съжалявам сгрешила съм, защото поръчах няколко неща на Миша, но слънце защитният е на Beauty of Joseon Rice Probiotics Sunscreen SPF 50+ Sunscreen with rice extracts.

# 365
Серум с прополис и ниацинамид на Beauty of Josseon става ли за комбинирана кожа? Чудя му се за ползване след ретинол, но от друга страна съм останала с впечатление (от отзиви), че продуктите им са подходящи за суха кожа.

# 366
Става за комбинирана кожа, но го ползвайте преди ретинола. Ниацинамид+ретиноид е чудна комбинация. След ретинола използвайте нещо с повече хидратиране (хиалурон, серамиди, пептиди).

# 367
Става за комбинирана кожа, но го ползвайте преди ретинола. Ниацинамид+ретиноид е чудна комбинация. След ретинола използвайте нещо с повече хидратиране (хиалурон, серамиди, пептиди).
Здравейте!

Цитирам горният пост, защото и аз се интересувам от продукти преди и/или след ретинол за комбинирана кожа.
Спряла съм се на BY WISHTREND Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream.
Моля за препоръки за продукти преди или след него (от същата марка или BoJ, Missha - от тях има по-голям избор в България).

Благодаря на отзовалите се! Simple Smile

# 368
  • Prismatica Aerie

..продукти преди и/или след ретинол..
Спряла съм се на BY WISHTREND Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream.
Моля за препоръки за продукти преди или след него
Кремът е с 0.03% ретинал, преди него може By Wishtrend Cera-barrier Soothing Ampoule, By Wishtrend Propolis Energy Calming Ampoule, на BoJ всичките серуми стават - съответно според нуждите на кожата. След крем - ще си прецените необходимо ли е още нещо, евентуално нощна маска.

# 369
  • софия
Като обсъждаме ретиналите, чували ли сте мнение, че преди тях е добре да  се подготви кожата с киселини?
Питам, защото аз имам лекия пилинг на CNP (invisible  booster) и преди време съм правила 5 дни КУРС с него, но не свързан с ретинол.
А иначе съм приготвила 10% ниацинамид на One thing и за последващи стъпки RNW.

# 370
Привет момичета,  аз започнах с киселините и ретинола, като правих цикъл  - ден с киселини, ден с ретинол и 2 дни за възстановяване. Нямам дразнене и лицето ми се чувства добре с подбраните продукти. Сега смятам да пробвам по-често ретинол, до в момента който го ползвам всяка вечер, като 1 път седмично правя ден с киселини. Питането ми е като ползвате ретинол, който знаем е мазен, кога ползвате шийтмаска, така, че да има полза от нея? Предполагам, че след серум с ницианамид и преди ретинол, ама да не съм сигурна за това кажете вие как ги съвместната в една рутина Hug

Редактирам поста си във връзка с питането на Светулка. В някоя от предните теми някой беше постнал статия за Skin Cycling  която е тенденция за грижа за кожата изработена от д-р Уитни Боу - американски дерматолог. От там четах, че е хубаво да се ползват киселини една вечер с цел добра ексфолиация и следващата вечер да се ползва ретинол.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 15:43 от Guffi

# 371
Като човек с приличен опит с ретиноиди не бих препоръчала всекидневна употреба на ретинол. Ограничете я до три дни. В другите дни наблегнете на по-щадящи активни съставки. С толкова честа употреба рискувате кожната си бариера. Освен ако не сте от малкият процент жени със супер толерантна кожа. Зависи също и от процента на ретиноида. Все пак за да се усетят резултатите от употребата на ретиноид отнема поне 6 месеца.

# 372
  • софия
Привет момичета,  аз започнах с киселините и ретинола, като правих цикъл  - ден с киселини, ден с ретинол и 2 дни за възстановяване. Нямам дразнене и лицето ми се чувства добре с подбраните продукти. Сега смятам да пробвам по-често ретинол, до в момента който го ползвам всяка вечер, като 1 път седмично правя ден с киселини. Питането ми е като ползвате ретинол, който знаем е мазен, кога ползвате шийтмаска, така, че да има полза от нея? Предполагам, че след серум с ницианамид и преди ретинол, ама да не съм сигурна за това кажете вие как ги съвместната в една рутина Hug

Редактирам поста си във връзка с питането на Светулка. В някоя от предните теми някой беше постнал статия за Skin Cycling  която е тенденция за грижа за кожата изработена от д-р Уитни Боу - американски дерматолог. От там четах, че е хубаво да се ползват киселини една вечер с цел добра ексфолиация и следващата вечер да се ползва ретинол.
Благодаря. И на мен ми се струва рисково всеки ден ретинол. Моят опит е 3 дни седнично ретинал, 1 киселина и не бих променила. Питането ми беше за предварителен курс с киселини.
За шийт маските аз имам по-различна практика и не малък опит. Ако сте забелязали, на всяка опаковка пише да се прилага след тонер. Те по принцип са на водна основа. Не мога да си представя как ще проникне серумчето и какъв ефект ще има, ако е последна стъпка.
Затова винаги ги ползвам сутрин,  третирам ги като есенция/серум.
Това за мен, пък вие - както прецените Stuck Out Tongue Winking Eye

# 373
  • София
Моята кожа на лицето никаква файда не вижда от ретинол, чудесно понася всеки ден ретинал, но при ежедневна употреба на трет, без адекватна последваща грижа - реагира с белене.
Киселини слагам всяка сутрин като първа грижа - витамин Ц или азелаинова.

# 374
  • софия
А защо толкова много се подкиселяваш? Stuck Out Tongue Winking Eye
Какъв ефект търсиш?
Но, браво, че кожата ти  търпи. Blush..

Общи условия

Активация на акаунт