Азиатска козметика и грим - тема 26

• 79 378
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Задължително се оплачи, честита ти младост, Зари Simple Smile

Аз съм хвърлила око на крема за очи от тази серия, за който Одил казва, че е най-хубавият крем за очи в живота и (но все пак тя е с много суха кожа!). За произношението пак справка при нея!

Agent на Snowise e невероятна почистващата пяна. Тя от много години беше тотален хит и напълно разбирам защо, прекрасна е.

И аз много харесвам нощните маски, но съм със суха кожа и особено зимата имам нужда от сериозен слой хидратация и нещо оклузивно отгоре. За майка ми взимам серии за по-млади, а за мен тя знае да ми взима винаги за 50+, хаха.
Със глас се засмях на комбината с майка ти, а тя с каква кожа е Simple Smile
Имам я... имам я в пълен размер!
Радва ме и смяната на визията при Sulwhasoo, макар, че и преди си бяха едни от най-стилните опаковки.

Знаех си, че съм към младите аз 😉 Честно на мен всички нощни маски, които съм пробвала ми харесват, а аз съм пробвала доста  (това ми е най-любимият продукт след тонерите). Дори с лепнещият Dr.Jart се разбрахме, явно не ми е много претенциозна  кожата, всичко мога да и мазна за през нощта 😆
И на теб честита младост!
Мазна през нощта не ми е проблем и на мен, виж мазна през деня боря от 25 години Simple Smile
С тази последната нощна маска ми прави впечатление, че Т-зоната ми определено си е сериозно омазнена на сутринта, но останалата част от лицето е напомпана и подхранена, без да е мазна (може и възглавницата да помага)

Девойки, я кажете като се посъбере едно количество козметика на какво време я завъртате - на сезон или по-често?

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 16:00 от Agent Provocateur

# 571
  • Germany
Зари и аз не знам това как се чете, обаче каква опаковка, уау 😳. Много ефектен този крем.

# 572
  • Prismatica Aerie

Аз съм хвърлила око на крема за очи от тази серия, за който Одил казва, че е най-хубавият крем за очи в живота и (но все пак тя е с много суха кожа!).
Мда, заради Одил доста неща ми влязоха в радара! Този крем ми седи в кошницата (тестери!) от известно време, но понеже ползвах Su:m37˚ Centenica Eye cream (тестери!), и не припаднах от възторг - реших да си дам почивка от.. подобни покупки. А мисля, че употребих прилично количество, 10 кутийки х2 бр.
Скрит текст:
Бързам да уточня, че кремът има изключителна апликация, усеща се невероятно, изчезва и се топи безупречно в кожата, изобщо -  приятно преживяване. При мен козметиката (особено употребата ѝ Smiley ) играе роля на терапия и всичко това ми е важно. Но тези усещания ги има и при много други, по-нискобюджетни кремове.
Скрит текст:
А съхранението, ооо, съхранението на тези кутийчици  е АД. След като се отвори това малко кръгче, няма затваряне - отлепя се и край. Ако не се залепи с тиксо - никога не е плътно затворено. Първите ми две, опаковани само във фолио - кремът се втвърди и пожълтя, не че е неизползваем, но вече не съм убедена в качествата му. А да отлепяш и залепяш тиксо всеки път е тотали джойлес !
Разбира се, както знаем, подобни решения са кратковременни и докато съм още в чернопетъчна безсънна лудост и Yesstyle не се е превърнал окончателно в единствен ортак на джоба ми (както казва Зари. Grinning), ще обмисля и тази покупка. Smile

Девойки, я кажете като се посъбере едно количество козметика на какво време я завъртате - на сезон или по-често?
Правя нещо като курсове, от по 7-10-14 дни.
А сега например отворих всичко с изтичащ срок първата половина на 2024, има неща, които някой друг е купувал, отказвам да си спомням, че съм аз! People Ok Woman И ще ползвам, какво да правя, без оглед на климат, нужди и прочее.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 00:38 от Catalano

# 573
Grinning Ох, съжалявам, че се смея Catalano, но ако знаеш колко време тези кутийчета ми стояха по кошниците и накрая се нервирах и пратих оферта на каката от Ибей, която вчера споменах! Та го имам в този формат (не съм стигнала до него!), но сега като превключа на SUM ще им видя сметката (5 мл крем + 5 мл очен крем)

Напълно съгласна, че ползването на козметика трябва да носи удоволствие поне на няколко различни нива!
Моите курсове са между 3-6 седмици... не зная откъде съм запомнила, че имало уж нужда поне от 3 седмици за да се види ефект (ако изобщо го има де Simple Smile))))

Очният на Whoo го има също във миниразмери от по 5 мл!
https://www.ebay.com/itm/115888796219?hash=item1afb82b23b:g:IPMAAOSwYL1k2vrn

# 574
  • Prismatica Aerie
Да, но шипинга ми идва колкото продукта.
Скрит текст:
Само кръгчета за моята локация! Joy

И да не забравиш да пишеш за Centenicа, ще чакам с нетърпение! Yellow Heart

# 575
Подстрекателки, но аз ще се въздържа Joy  за известно време.....
Права е  catalano за преживяването, към написаното от нея ще добавя и усещането като кадифе, толкова приятна става кожата на допир.

Тазгодишната лимитка на sum е в този дух

Sulwhasoo не е моят бранд, единствено масажния им крем харесвам.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 20:05 от zari65

# 576
  • София
Опасни сте! Начинът на говорене, т.е. възприемане, плюс показаните опаковки - секта или фетишизъм изглежда отстрани (с най-добри чувства, знаете, че ви обичам!)

Аз също давам 10-12-14 дни тестови период на дадена рутина. Сега забелязах, че въпреки пресушаването от трета и беленето, имам и хм някакви пъпчоци, които избиват, и тъмни големи пори, за което и обвинявам един от кремовете. Изключих го и ще следя за точно две седмици дали кожата ще се изчисти.
Още не смея да започна ферментиралия черен чай на Pyunkang Yul, но вярно е голяма красота сетът.

# 577
  • SF
Здравейте,
търся ВВ крем, който може да се намери из нашите физически магазини. От кой ВВ крем сте доволни? Търся хидратация.

# 578
  • Prismatica Aerie
.. секта или фетишизъм изглежда отстрани (с най-добри чувства, знаете, че ви обичам!)
Много ясно, като добавиш и ритуалите около мазането, редуването на рутини, фокусирането около всичко това - отива към диагноза. Smile

Харпи, май ти е нарушена кожната бариера - беленето ясно от какво е, но пъпки, тъмни пори - това се случва (и) при недостатъчна хидратация. Разбира се, само предполагам, но да не би да ти идва в повече ексфолирането(спрямо това, което сподели в ретиноидната тема)?

# 579
Здравейте,
търся ВВ крем, който може да се намери из нашите физически магазини. От кой ВВ крем сте доволни? Търся хидратация.
На Миша го има на много места .
Но е с поне средно покритие ,ако търсиш нещо по леко няма да ти хареса .

# 580
  • SF
Търся нещо, вместо ФДТ. Не искам да е плътно, но не и прозрачно. Не съм на 20 и е добре да покрива. Simple Smile
Ще купя малката разфасовка от Лили, за да го пробвам и най-много да ми замени фон дьо тените. Искам да хидратира, защото точно с ФДТ съм матова и без обеми.

# 581
Като покритие и ефект на Миша е много, много хубав. Но не хидратира, трябва яка хидратация преди него (за суха кожа имам предвид).

# 582
  • SF
Каква хидратация препоръчвате преди него? Защото аз искам да сменя ФДТ точно с хидратиращ ВВ крем.

# 583
И според мен Мишата матира, аз съм с комбинирана кожа и ми е добре. Преди него ползвах на Гарниер и постоянно лъщях, той е по-хидратиращ и го има на много места.

# 584
  • SF
Препоръчайте друг корейски ВВ, който не матира.

Общи условия

Активация на акаунт