Азиатска козметика и грим - тема 26

• 79 392
  • 740
  •   2
Отговори
# 585
  • софия
Здравейте,
търся ВВ крем, който може да се намери из нашите физически магазини. От кой ВВ крем сте доволни? Търся хидратация.
Мissha нито е лек, нито е хидратиращ. Да не говорим, че и цветовете му са особени.
Ясно, че пишете за физически. магазин но ако пазарувате и от Notino все пак, този препоръчвам. Различни видове са, според нуждите на кожата.Аз ползвам златния, много съм доволна-покритието зависи от начина на нанасяне, наистина хидратира, не е Матов и изобщо не е за мазна кожа,  както пишеше някъде из превода.

# 586
  • SF
Да, видях го, благодаря! Притеснява ме, че пише "цвят витал оранж" и "anti-age, против акне, против пигментни петна, матиране, уеднаквяване". Тоя оранж... няма как да го поръчам смело онлайн. Един цвят е.
Ако не ми го препоръчва човек, който го ползва, описанието му е точно обратното на това, което търся. И кожата ми не е мазна. Странно са го описали.

# 587
  • Prismatica Aerie
Препоръчайте друг корейски ВВ, който не матира.
Heimish Moringa Ceramide BB Cream
Purito Cica Clearing BB cream
Mizon Snail Repair Intensive BB Cream
Klairs Illuminating Supple Blemish Cream

# 588
Mizon Snail Repair Intensive BB Cream e подходящ за суха кожа, но мнението ми е базирано на предишната версия, която беше един цвят, не знам дали още формулата е същата, но силно се надявам. Аз наскоро приключих Skin79 Super+ Orange и той също е страхотен за суха кожа, но мисля, че е почти невъзможно да се намери, бях го открила в един магазин в Мадрид. Purito Clearing Cica BB Cream не е изсушаващ, но не е и специфично хидратиращ. Имам приятелки, които са супер доволни от CC Cream-а на Erborian, но аз не си намерих цвят при тях. Elizavecca Milky Piggy BB Cream e чудна алтернатива на оранжевия Skin79 и се надявам да не изчезне и той.

Много от любимите ми BB кремове са спрени от производство, голям проблем ми е, че с kbeauty-то всичко е от ден до пладне и продуктите изчезват толкова бързо колкото им е отнело да станат големият хит на момента.

Иначе аз гледам да не отварям твърде много продукти едновременно, по 2-3 крема максимум за да мога да ги изразохдвам навреме, но пък неотворени колко имам и от коя година все още не съм стигнала до тях е по-добре да не казвам, защото етажерките са пълни.

# 589
  • София
Catalano, благодаря ти. Няма да ексфолирам така френетично и ще наслагвам хидратиращи продукти. Опъпчасването може да е и от храненето, че много ми се отразява неразумния режим на кожата.

По темата за ББ-тата:
Klairs Illuminating Supple Blemish Cream е доста светъл и озаряващ. Стои странно в началото като маска, но после се слива с кожата. Всъщност доста ми харесваше.
Missha ББ в червената опаковка пресушава леко кожата, но има някакъв блясък и ако цветът ви пасва върши прилична работа.

# 590
  • софия
Смях! При такова описание се чудя аз как съм го взела:blush: Но съм заредила и резерва от златния, защото добре ми пасва и на цвят, а е и с висока слънцезашита.

# 591
Хич не ми пресушава и матира на мен .Искай  тестерче ако имат .

# 592
  • SF
За кой от двата? В Лили нямат тестери. За 17 лева мога да купя малката опаковка и да тествам с нея. Не е огромна загуба на пари, ако случайно не пасне. Но повече доверие имам във вас, защото сте с опит в корейската козметика. Искам хидратация.
Може да ми препоръчате под него какво да слагам, за да постигна този ефект.

# 593
Esmee, ако става дума за Missha BB cream има ги в ДМ и на значително по-ниска цена от Лили, виж там за тестер.
Скрит текст:

# 594
  • SF
Непременно!
Аз мислех, че говорим за този:
https://www.notino.bg/missha/m-perfect-cover-bb-krem-s-visoka-uv-zasshita/

# 595
На мен мишата (червеният) изобщо не ми е матиращ, с нормална към суха кожа съм, но аз разпределям четвърт помпичка на цяло лице и то само ако имам излизане по-официално. С глоу крема на миша отдолу ми е супер.

# 596
Аз само да подметна, че да чакаш хидратация от последния слой мазило, който се нанася върху всичко останало може би не е най-разумното нещо. По същият начин се отнасям и към маркетинг превземките на разни по-по-най брандове, които сложиха по няколко капки грижа за кожата във ФДТ си и ги обявиха за новото 8-мо чудо на света. Да не си помислите, че не съм си купила и такива - ама как без мен!? Но не си правя илюзии, че ФДТ-то или пудрата ми ми дават много ползи за кожата, пък били те и Ла Прери или Кле де По.

Ако искаш нещо по-сериозно, Агент е дала примери за невероятни марки и продукти
От 2 дена ми се върти тази реплика в главата и пак ако трябва да съм честна според мен най-голяма полза за похарчен лев би трябвало да носят професионалните линии, а не луксозните. Не казвам, че продуктите не са хубави, напротив, но не мисля, че са върха на пирамидата.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 17:27 от Agent Provocateur

# 597
ако трябва да съм честна според мен най-голяма полза за похарчен лев би трябвало да носят професионалните линии, а не луксозните
Разбира се, и не откриваме с това топлата вода: всички професионални линии, предназначени за употреба в салон целят WOW ефект и дори коренно се различават от "професионалните" такива, които се продават в магазинната мрежа.

# 598
Момичета, с какво ексфолирате? Търся нещо подобно на CNP Invisible Peeling Booster Essence, т.е. не много агресивно и по възможност да не е физически ексфолиант. Само в ибей го намирам, дали не са го спрели от производство?
Имам някои повърхностни капиляри, кожата ми принципно е нормална към суха, понякога чувствителна.
Замислям се за падове, може би в добавка на нещо друго.

# 599
  • Prismatica Aerie
Момичета, с какво ексфолирате? Търся нещо подобно на CNP Invisible Peeling Booster Essence, т.е. не много агресивно и по възможност да не е физически ексфолиант. Само в ибей го намирам, дали не са го спрели от производство?
Имам някои повърхностни капиляри, кожата ми принципно е нормална към суха, понякога чувствителна.
Замислям се за падове, може би в добавка на нещо друго.
CNP Invisible Peeling Booster Essence е с PHA, ето тук има няколко предложения за различни видове слаби киселини и падове.

Добавям и Haruharu WONDER - Centella 3% PHA Gentle Liquid Exfoliating Serum и beplain - Mung Bean Balancing Toner (също с PHA).

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 23:24 от Catalano

Общи условия

Активация на акаунт