“Мамин син”

• 13 921
  • 215
  •   1
Отговори
# 195
Ужасна история.
Но маминка се оказала права.

# 196
Къде са тия мъже ,дето поддържат майките си?Какво му е маминото?Ако дава по жрици, комар и пиене по-добре ще е ?Не знам колко е минималната пенсия,ако жената живее с 300 лева ,нормално да помага синът.
Вече ако има пари и гледа да го смуче не е ок.Гадно е наистина,но понякога се случва,трябва да балансираш и да се чудиш за кое по-напред ,за децата или за лекарства,отопление на майката.

# 197
Т.е създаваме деца, защото един ден пенсийката може са в малка?

# 198
Т.е създаваме деца, защото един ден пенсийката може са в малка?
Сериозно ли?А защо е малка?Майката ако си беше гледала кариера,не да се забива да ражда по 1,2 ,3деца.Може да е неприятно,обаче се случва.Дай да я зареже да умре от глад и студ ,а с жената по спа и чевермета.

# 199
Ако към днешен момент жената е на 65-70 години,  то преди 30-35 години трудно можем да говорим за кариера. Не мисля, че правенето на кариера тогава е било често срещано, но стоенето вкъщи докато децата завършат сред образование  - да. Ако мъжът е издържал семейство, то по-късно ролята му трябва да се поеме от сина. Затова се и предпочитат снахи, които ще мълчат и се съгласяват на това.

# 200
Познавам няколко ергени които са в ролята на финансов благодетел / домашен майстор / шофьор / момче за всичко на майка си и семействата на братя и/или сестри.
Която и жена да се завърти около тях бързичко бива разкарана от мама и роднините, уж от грижа за човека, а всъщност им е удобно да си имат роб.

Един филм имаше, дето най-малката дъщеря не се жени, за да гледа майка си, та и тия случаи изглеждат такива.

# 201
И това го има.Аз познавам такива.Имам чувството че са правили 2 деца,едното да продължи рода ,а другото да гледа родителите.Но не може да сме сигурни какви са причините едното дете да остане ерген.Ако той например си има негови причини,20 години стои без жена естествено че ще гледа семейството да ги "употреби".Значи той не иска жена,при положение че е негов избор,ще си живее и гледа кефа,играе игри и подобни ,а примерно брат/сестра/майка имат нужда от помощ някаква и няма да го впрегнат.Ако те умишлено му пречат да си вземе жена ,грешни са.Обаче ако той не иска-давай да играе днес на компютъра ,не да помогне на родата да цепят/носят дърва примерно или да поправи нещо.

# 202
Това, че единият брат е ерген, а другият семеен, не означава, че свободното време на ергена трябва да се запълва с битовизми и помощ на родата и да бъде употребено за тях. Първо, свободното време на ергена си е негово и най-вероятно е останал такъв точно защото не е искал да се занимава с ангажименти - иска да спи до късно, да цъка игри и да си харчи парите за себе си. Второ, ако за всяко нещо мама очаква, че ще вика свободния си син, защото няма какво друго да прави - за труд, ремонти, за финансова помощ, за разкарване напред-назад, то той трудно ще си намери и жена. Нали трябва да му остава време, пари и сили да излезне с приятели, колеги или сам и да я намери, а не всеки уикенд да е при маминка.

# 203
И стигаме до родителския егоизъм.

# 204
Не е да нямат, мъжа и работи, тя взима пенсия- пари бол. Синчето живее с тях, взима добра заплата, не иска да се премести. Не може да взима решения сам, пита майка си, какво да облече за работа... загубена кауза. Да, може и да беше права за момичето (момиче, защото беше на 18г), но не беше тя човека, който трябва да я гони и т.н.т. Те двамата се бяха събрали да градят семейство (той, въпреки изневярата щеше да прости), той трябваше да реши, ама. Късмет.

# 205
  • София
Интересно би било след време да се окаже, че този друг човек е бил роднина или приятел и не е ставало дума за изневяра. Wink

# 206
Момичето е на 18, а мъжът е на 39? Правилно ли разбрах?

# 207
39 годишен си "взел" 18 годишна за жена, че дори я обижда - грозна била.. да си стоят сами по-добре, такива мамини ергени..

# 208
Каква изневяра, то момичето не е и разбрало, че било на "сгледа". Върти си гаджета, както се полага за възрастта й.

# 209
  • Бургас

А най-тежко е където има самотна майка (вдовица, или изоставена като детето е малко, или избрала да няма мъж до себе си) Там направо няма пробиване. Дори да се карат от време на време майката и сина, нещо счупват тия жени в момчетата си и те са негодни за нормална връзка с жена.
Не бих генерализирала така. Бащата на ММ не е сред живите и когато се взехме вече беше починал. ММ не е мамин син. Майка му е независима жена. ММ и помага когато има нужда, но нито го е обсебила, нито го дърпа към себе си.

Моят баща почина преди повече от 20 години. Брат ми не е мамин син, въпреки че майка ми ни е гледала като писани яйца. Майка ми също е независима жена, с хобита и занимания, които не включват ние да сме залепени за нея.

За да се лепне за детето си една майка, вероятно жената има дефицити, извън наличието на мъж. Ако живота на една жена се върти само около децата и е по - вероятно да не ги пусне, независимо дали е вдовица.

Ако сега половината жени реват, че майките на мъжете им са лепнати за тях, то след 10-15 години ще се реве, че майките на мъжете им не помагат, защото я пътуват, я хобита, я са заети Simple Smile
Просто друго поколение баби иде.

Общи условия

Активация на акаунт