“Мамин син”

• 13 906
  • 215
  •   1
Отговори
# 30
Стига се до крайности, понеже се приема, че мъжът трябва изобщо да не общува с родителите си или да им звъни за 5 Мин по Коледа и Великден. Всичко друго се следи под лупа, до степен някои мъже да си трият историята на обажданията (във форума съм го чела).
Иначе тези мамините, които никога не се пускат от мама, рядко изобщо правят опити да имат семейство или жените им ги оставят съвсем скоро.
Ами, да. Точно защото много жени подсъзнателно се стремят да упражнят контрол върху мъжа си, да станат негови майки и да го управляват. То затова има и много конфликти със свекърви, защото си препокриват ролите - коя е любимата и коя е майката.
Според мен и при жените също има доста по-голяма степен на невротизъм, който те не признават и отказват да преработват, което допълнително вгорчава живота на всички наоколо. Знам, че тук във форума жените винаги са в бяло, но честно казано в живия живот познавам много токсични жени, които имат огромен принос за провала на семейни отношения.

# 31
Бях чела някъде, че точно бащата е този, който трябва да "скъса пъпната връв" между майката и детето, като активните му действия за възпитание, отглеждане на детето го откъсват от контрола на майката.
... или го сближават още повече с добрата мама, ако татко е строг и "лош"... Много е лесна теорията.

# 32
Честите обаждания и виждания означават много време, което е заето с родителите, а не със собственото семейство. Аз пък забелязвам, че често именно нездравословното общуване, обаче без явни отклонения, се изкарва загриженост. А то не е.

# 33
Ами ако със съпругата си не може да поддържа разговор за нещата които го интересуват нормално е да си говори с мама, в случая вината не е у мама.

# 34
Честите обаждания и виждания означават много време, което е заето с родителите, а не със собственото семейство. Аз пък забелязвам, че често именно нездравословното общуване, обаче без явни отклонения, се изкарва загриженост. А то не е.
Зависи от хората в двойката. Ако единият се обажда на родителите си веднъж в месеца, другият два пъти седмично, първият ги вижда два пъти в годината, вторият веднъж месечно - кое е твърде много и кое е твърде малко? Ако и двамата имат сходно поведение, тогава няма да им се струва, че има отклонение.
Много е важна комуникацията и правенето на разумни компромиси, а не емоционален тормоз и изнудване, който често се прилага скришом.

# 35
Това колко често говори с някой не е критерии, същото е като да влизаш във фейса или във форума по няколко пъти на ден.

# 36
  • София
Критериите за често на различните хора са ра,лични. Колко пък ще отнемат 5 Мин на ден от останалите 24 часа!?
Нима е повече от времето във форума, в мола или пред огледалото?
Не го разбирам този страх, когато мъжът не звъни по 5 пъти за по час и не разказва какво и как правят с жена му.

# 37
И за мен колко често говори не е критерий.
Под "мамино синче" разбирам човек, на който ежедневието му е запълнено с мама/тати, с това какво ще каже, дали ще одобри.
Една комшийка  отгледа такъв, първо ми беше жал за момчето, сега ми е смешно. За него няма жена, която да става, най-вече бившата.
 За мен майката целенасочено втълпява това на детето си.

# 38
Е тя щом е станала бивша значи явно не става и мама е права 😁 Но тука май повечето хора се оплакват от свекървата по-скоро.

# 39
За мен мамино синче/дъщеря е човек, който няма собствено мнение, а мнението му е каквото мама каже. Мисля, че това е патологична връзка между детето и майката тип "Недей, мамо, аз знам как да го направя, ти не се занимавай" и майката прави всичко и контролира всичко, което води до неспособност детето да взема собствени решения. Вземането на решения, често е и в следствие на положителен или отрицателен опит, какъвто детето не придобива, защото майката не го оставя да сгреши и да понесе последствията. Този тип мъже често не могат да вземат решение дали са на страната на жената или на майката в конфликт и си кротуват /после ги четем тук/.
Друг тип мамини деца са типът, при който бащата отсъства или е незначителна фигура, а решенията за детето и като цяло за семейството се вземат от майката. Там няма патологичност, но има силна зависимост. Често мъжът може да вземе и сам решение, но се допитва до майка си. Може и да слага мнението на майката над това на жена си.
Има и трети тип. Такива, които вземат решения само за това, което ги засяга. Всичко останало се диктува от майката, а след това и от жената, която е поставена в ролята на майка, а не на партньор.

За мен най лошо е когато майка останала без мъж по една или друга причина се вкопчи в детето си като единствен смисъл на живота й. Там вече е патологията.

# 40
Е тя щом е станала бивша значи явно не става и мама е права 😁 Но тука май повечето хора се оплакват от свекървата по-скоро.

За един не става, за друг е най-добрата. Тя си намери партньор, с който привидно е много щастлива, а бившия си е с мама.
Темата е за отношенията между майка - син, та логично да е свекърва, поне в даден етап.

# 41
Нито са 24 часа свободните за комуникация, нито са два пъти седмично разговорите в екстремните случаи, които коментираме, та не виждам защо се дават изобщо за пример. Че и се назидаваме ми то всеки е различен. Да, бе, всеки е различен, но някои различности всеобщо не се считат за нормални, освен за онези, които ги имат.

# 42
За мен мамино синче е по години мъж, който  не се справя да взема решения/нерешителен/, да си намери мястото в живота/не знае  какво иска/ , да е отговорен / сутрин едно, вечер не било това/и да съумява да се изправя като падне.
 Тоест не е мъж, а мамин.
 Такъв ако не е за мама ,ще е  за жената вързан. Може да глези и двете ,да ги уважава, да ги търпи ,но  като затанцуват на главата му, да  не може да я тръсне.  Да паднат поне за малко и  двете и спрат танца.

# 43
" Мамино синче" за мен е мъж, който често променя мнение, което е дал след разговор със семейството  ( не задължително мама). На когото, родители  влияят толкова, че да не можеш да разчиташ на думата му.
Разговори и близки отношения, приемам като плюс за човека и семейството му.

# 44
Има връзка между " Мамин син" и " Мъж под чехъл". Войната е спечелена от съпругата 😂

Общи условия

Активация на акаунт