🍒Черешката на тортата 🍒

• 52 814
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Големият корен ли?
Казва се див ямс.

На мен ми се прияде фуфу 😄
Гледала съм клипчета в нета и по тв африканци как си го похапват с пръсти 😄

Обичам такива желирани и разтегливи храни 😋

Не ,това май го забърка с боба.

# 151
  • Sofia
Пропуснала съм да го видя.
Чух за ямс и мислих ,че за него говори,з-то той също е диетичен.
Преди години от китайски магазин съм си купувала нещо като бонбони от ямс,били лековити,отслабвало се,уж 😏

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 21:33 от Doli

# 152
  • София
Искам да опитам всичко.Къде е този магазин? Не чух оценките, защото нета  ми прекъсна.

# 153
Аз пък в момента гледам повторението и мога да кажа,че тайланската кухня определено не е моята.

Относно оценките - естествено 10 от всички -хора дипломати..

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 22:13 от FBID100001745220325

# 154
Не знам защо си мислите, че чуждите дипломати са по-добре от нашите или че сега нашите не са същите тъпи калинки като преди. Преди много години какви неща съм виждала в английското посолство, мда....
Нашата кухня е много богата традиционно. география, кво да правиш.

# 155
Не знам защо си мислите, че чуждите дипломати са по-добре от нашите или че сега нашите не са същите тъпи калинки като преди. Преди много години какви неща съм виждала в английското посолство, мда....
Нашата кухня е много богата традиционно. география, кво да правиш.
Мисия "Лондон"? 😂

# 156
Имах позната, която се заливаше от смях на "Мисия Лондон" и каза, че абсолютно отговаря на хората и манталитета в посолствата, които е обитавала като малка.

В Гана-вечерта тортата беше крещящо излишна и ненамясто. И много джаста-праста я направи. Да им беше поднесла пресни плодове или нещо с кокос, по-автентично щеше да изглежда.

Тайландската вечер беше с приказлив домакин. Честно казано очаквах по-засукано представяне на храната. При условие, че имаше голям  брой ястия, можеха да поднесат някои от тях като хапки в ядивни листа (но не марули), колкото да опитат.

# 157
  • Буркина Фасо
В Гана-вечерта тортата беше крещящо излишна и ненамясто. И много джаста-праста я направи. Да им беше поднесла пресни плодове или нещо с кокос, по-автентично щеше да изглежда.
при плодове или нещо с кокос веднага бих и свалил оценката. с тортата ще дам по-висока

Тайландската вечер беше с приказлив домакин. Честно казано очаквах по-засукано представяне на храната. При условие, че имаше голям  брой ястия, можеха да поднесат някои от тях като хапки в ядивни листа (но не марули), колкото да опитат.
все пак не е задължително да си изпразниш чинията от яденето. опитваш и оставяш.

# 158
Да бе, пандишпанова торта с едни изпльоскани огромни парчоляци в чинията си крещи "Гана". Каквато е идеята на вечерта- да пресъздаде държавата с храна. Пресни манго, папая, банани, зелени портокали, лайм, това си спомням да съм яла като десерт в държави от т.нар. "черна Африка". Сорбе или бонбони с какао, нещо презентирано в кокосов орех, бананово листо, че дори какаово- което им е под ръка, щеше да е по-оригинално и екзотично.

Очаквам фина вечеря днес (поне откъм презентация), нещо което ми липсваше през изминалите няколко дни.

# 159
  • Буркина Фасо
авокадо, сьонга и скариди - 90% от черешката.Smiley

# 160
Очаквах да спечели Норвегия.
Ако беше Италия,щеше да бъде банално.

Интересна и приятна седмица.
Вероятно и другата ще бъде такава.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 21:25 от FBID100001745220325

# 161
Манчев при Лора Крумова каза че с Караянчева се е изнервил защото тя ще е готвила родопска кухня.

# 162
Манчев ми изглеждаше малко превъзбуден, докато коментираше.
Да не кажа - почерпен.

# 163
Манчев да споделя кратко мнение, само в края на епизода, би било доста по-добре.

# 164
Манчев да споделя кратко мнение, само в края на епизода, би било доста по-добре.

И доста тъпичките коментари по време на предаването ,от глас зад кадъра ,също не е лошо да ги спрат.

Общи условия

Активация на акаунт