🍒Черешката на тортата 🍒

• 52 804
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Тези лели, които изглеждат като от димитровградския пазар, наистина ли са дипломати, които представляват България в чужбина?

Не, лелките са избрани от други държави да ги представляват в БГ.
Иначе и  доста от нашите дипломати по чужбина са си лелки и чичаци.
Да не пиша за дипломатите по соц. времената - бивши партизанки и ятаци. Там какви попадения имаше ....
Харесват ми участниците тази седмица.

# 136
Говореше се за една наша съседка, представителка на соц хайлайфа, иначе семпла женица от село. Била веднъж на прием и минали да поднесат горчица към нещо. Поднасяли в в някаква купа с лъжица, за да си сипеш в чинията. Нашата съседка налапала наведнъж цяла лъжица и й изхвръкнали очите.

# 137
Да, тази история малко ме подсети за жената на Желю Желев, какви циркове правеше, когато беше президентша.

# 138
На мен ми е интересна седмицата, обичам да гледам и опитвам чужди кухни. Историите, които научавам, традициите в храненето... много е любопитно. Впечатли ме начина на хранене на ганайците - по веднъж, малко количество и не много видове ястия Simple Smile
А и кухнята им е толкова далечна от нашата.

# 139
На мен ми е интересна седмицата, обичам да гледам и опитвам чужди кухни. Историите, които научавам, традициите в храненето... много е любопитно. Впечатли ме начина на хранене на ганайците - по веднъж, малко количество и не много видове ястия Simple Smile
А и кухнята им е толкова далечна от нашата.
Е, как не, все пак е държава в Африка с милиони население, което живее под линията на бедността. Та те не се хранят по този начин, защото им харесва, а защото нямат.

# 140
Поправям те :
каза "Хранят се по веднъж на ден, малко количество и САМО един вид манджа"
Обясни , че предната седмица са им били на гости посланичката на Гана от Анкара(с 3 бр. общо от там) - и тя направила салата - ястие и десерт и всичките 3 ма изяли само ястието дори не опитали салатата и десерта!

# 141
Впечатлих се от онова нещо, забравих му името, с вид на ряпа, дето набъбва в стомаха. Найс, А.
Харесва ми седмицата.https://

# 142
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
На мен Черешката тази седмица ми харесва и ми е интересна. Нови и непознати лица, интересни ястия и истории, не толкова позната кухня, най-накрая нещо различно и интересно, беше ми втръснало от старите муцуни и номерата им.

# 143
Да, тази история малко ме подсети за жената на Желю Желев, какви циркове правеше, когато беше президентша.
Какви? Rolling Eyes Не е много по темата, но сподели за тези, които не знаят.

# 144
Мисля, че на някакъв хай прием су беше сложила ръката на чашата да не ѝ наливат повече питие.
А това не е по протокол, но може и да я бъркам.
Те нашите политици в движение се запознават с прокол и поведение..

# 145
Сложила си била ръката на чашата на Желю да не му наливат... Grinning

# 146
  • София
Страхотна седмица. Истинско удоволствие е да се гледа. С такова желание представят страната си, показват интересни ястия и разказват истории.

Всичко бих опитала от всяка една вечеря. За италианската и Сицилия ската кухня знаем повече, но за Гана научих интересни неща.

# 147
Какви? Rolling Eyes Не е много по темата, но сподели за тези, които не знаят.
На официален прием с други президенти и съпругите им ... си беше преляла от своята чаша в неговата, да си има. При друг случай като им наливаха, тя си сложи ръката върху своята чаша, да не й слагат повече. А отделно имаше един случай, при който Желю, като слиза от самолет, се търкулна по стълбата до долу. Нещо, което ни го спестиха по нашите телевизии, но по много световни телевизии са го дали

# 148
Впечатлих се от онова нещо, забравих му името, с вид на ряпа, дето набъбва в стомаха. Найс, А.
Харесва ми седмицата.https://

Сякаш италианецът каза по едно време европейското му име.
Някой знае ли под какво име може да се продава тук ?
Надувало се в стомаха , за засищане -идеално. Трябва да се пробва ,че дано да заслабна малко..LaughingFlushed

# 149
  • Sofia
Големият корен ли?
Казва се див ямс.

На мен ми се прияде фуфу 😄
Гледала съм клипчета в нета и по тв африканци как си го похапват с пръсти 😄

Обичам такива желирани и разтегливи храни 😋

Общи условия

Активация на акаунт