🍒Черешката на тортата 🍒

• 52 946
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Цял спор заради думата карантия? Голям праз. От мравката направихте слон. Не мога да знам всичко на тая земя, по дяволите. Ай спрете с безпочвеното заяждане, а?

И само да отбележа - аз просто употребих дума. Вие създадохте спора.

# 271
  • София
Спор няма, ти продъжи да  цитираш някави сайтове

# 272
  • Sunshine state
Какво е дамар? 🧐 За пръв път чувам тази дума.
Хареса ми вечерята! Костен мозък и аз правя, много ни харесва. 👌🏻 Аз не разбрах това с бретзелите дето го сложи точно какво е, ама то много сложен беше десертът. 😁

# 273
Аз само не разбрах от по-горния спор какво пречи карантията да е деликатес. То смисълът на двете е съвсем различен, деликатесът е просто нещо вкусно.
Иначе много приятна дама, непозната е за мен. Седмицата обещава да е доста приятна.

# 274
  • софия
Вътрешностите са карантия, другите части - субпродукти/странични продукти.
Никой не е написал, че карантията не е деликатес.
Проста терминология, която уточняваме.

# 275
Вътрешностите са карантия, другите части - субпродукти/странични продукти.
Никой не е написал, че карантията не е деликатес.
Проста терминология, която уточняваме.

Карантията е субпродукт.

ХРАНИТЕЛНИ СУБПРОДУКТИ

# 276
  • софия
Костният мозък не е карантия. Не разбрах кое не е така.

# 277

Горе казваш, че едното е карантия, а другото субпродукт, просто те поправих. Всички са субпродукти.

# 278
Дамар е стомах/шкембе. От баба го знам.

# 279

Горе казваш, че едното е карантия, а другото субпродукт, просто те поправих. Всички са субпродукти.

което не означава, че твърди, че карантията не е субпродукт Wink
карантията са вътрешните органи, няма спор тук.

# 280
Приятна компания, нормални здраво работещи хора, добро готвене с възможност да научиш нещо ново !Това за мен е черешката на тортата !

# 281
  • ВАРНА
Колко е приятно предаването,когато гостите са на "една честота" и не драпат със зъби и нокти за Нобеловта награда за готвене!

# 282
  • София
Не виждам за какво е този спор, всеки да си казва както иска. Едни ядат пипер, други чушки, но това не пречи да е едно и също, въпреки, че за мен пипер е сушените и смлени чушки и черния пипер..Аз от баба знам, че карантия казваше само на вътрешностите. Още от дете не ям пача, без да съм знаела от какво се прави.Всъщност  съвсем скоро разбрах, че е от крачета. Обичам мозък, независимо как го наричате, за разлика от разни други части.Черва не бих яла, но ми текат лигите, като гледам един турчин как ги прави.Дроб купувах, пак подлъгана от джигер тава, ми не го одобрихме, никой от нас. Моите даже заек не ядат, щото в Лидл го продаваха цял с глава и го видяха.Иначе можех да ги излъжа ,че е пилешко.

# 283
  • Варна
  Интересно и явно добре приготвено бе менюто на Деница. Доколкото видях мъжете всичко си хапнаха Wink.
  Само говоренето с пълна уста не ми допада.

# 284
Как сглоби десерта, видяхте ли?

Общи условия

Активация на акаунт