🍒Черешката на тортата 🍒

• 52 939
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Препече сухи кори за баница, заля ги с чуден крем и плодов карамел и гарнира с пресни къпини -поне това показаха.Ще прегледам пак .  Ето :
Скрит текст:
Кори за баница, надиплени на ветрило, запечени, охладени ги натроши и 72 грама(не каза, но видимо е  за 5 порции) обърка добре с разтопен бял шоколад, печени ,натрошени кокосови( каза) ядки( едва ли са стърготини) и бретцел паста от хляб с квас( =умами блаженство? )-охлади този крънч и го заля/обърка с мус : разби 3 яйца с горещ захарен сироп, добави разтопен бял шоколад, накиснат в студена вода желатин, разбита инфузирана ( от предната вечер, не видяхме как) сметана с листа от лайм, сок и кори пак от лайм и счукан цитрусов пипер.Отделно пасира карамел с пюре от касис, глюкоза, сух желатин и какаово масло(ще се отпуснат в горещия карамел).

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 17:39 от Пеева

# 286
не показаха за съжаление. всичко беше чудесно, компанията също беше много приятна.

# 287
Препече сухи кори за баница, заля ги с чуден крем и плодов карамел и гарнира с пресни къпини -поне това показаха.Ще прегледам пак .  Ето :
Скрит текст:
Кори за баница, надиплени на ветрило, запечени, охладени ги натроши и 72 грама(не каза, но видимо е  за 5 порции) обърка добре с разтопен бял шоколад, печени ,натрошени кокосови( каза) ядки( едва ли са стърготини) и бретцел паста от хляб с квас( =умами блаженство? )-охлади този крънч и го заля/обърка с мус : разби 3 яйца с горещ захарен сироп, добави разтопен бял шоколад, накиснат в студена вода желатин, разбита инфузирана ( от предната вечер, не видяхме как) сметана с листа от лайм, сок и кори пак от лайм и счукан цитрусов пипер.Отделно пасира карамел с пюре от касис, глюкоза, сух желатин и какаово масло(ще се отпуснат в горещия карамел).
Това звучи уникално, за съжаление никога не мога да го направя😊

# 288
кой е този ресторант, в който не пущат деца?

# 289
  • София
Харесва ми колко спокойно готвят толкова  нови и интересни неща.Изобщо ми харесва спокойната обстановка на тези вечери, плюс това, че са нови,  невтръснали ни лица.

# 290
Този домакин е ПРОФЕСИОНАЛИСТ. Впечатлен съм.

# 291
Всички за профи❤️
Харесва ми,че не допускат деца в ресторанта.

# 292
  • Sofia
Кой е ресторанта?

# 293
  • софия
Niko’las 0/360

Неподправено удоволствие е да се гледа тази седмица.
С нетърпение очаквам да видя какво ще приготви Джун. Пърженото му пиле му е божественярско, както и всичко което сме опитвали в Прасето.

# 294
Браво. Страхотно меню. Страхотни хора. Евала. Радвам се че някои неща от днескашната вечеря ги има в менюто му , че ако имам път към София ще се опитам да вечерям там.

# 295
  • ВАРНА
Съдейки по плакетите на Бакхус ресторанта май е Niko’las 0/360.Приличат си в интериора.

# 296
Съдейки по плакетите на Бакхус ресторанта май е Niko’las 0/360.Приличат си в интериора.
да, разгледах менюто.
Ми не е по моя джоб но се радвам на тези млади хора и това, което правят.
Истинска наслада са предаванията вчера и днес

# 297
За мен даже цените са много добри за София.

# 298
Ресторанта му се казва "Прасето"?
Аз признавам,че гледам с едно око докато приготвям обяда,за да съм на линия за ИВ ,естествено с чиния в ръка Laughing

Много хубава седмица.Каква феноментална разлика между хора,които обичат и знаят да готят и такива,които са там,за да отбият номера.
Бих опитала от всички безмесни ястия,за десертите няма нужда да споменавам.
Какво ми става последно време..само за ядене мисля. Rolling Eyes

Разгледах го менюто на другия ресторант - Николас.
Не живея в София и не знам колко са нормални цените,ама 21 лв за 150 гр салата нема да дам и толкова.Че на на мен ще ми трябват 2 салати + основно 300 гр 40 лв + десерт 100 гр 15 лв + вода  + бакшишите и ето ти 150 лв сметка за обяд.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 02:18 от Adoralova

# 299
  • софия
Ресторанта му се казва "Прасето"?
Скрит текст:
Аз признавам,че гледам с едно око докато приготвям обяда,за да съм на линия за ИВ ,естествено с чиния в ръка Laughing

Много хубава седмица.Каква феноментална разлика между хора,които обичат и знаят да готят и такива,които са там,за да отбият номера.
Бих опитала от всички безмесни ястия,за десертите няма нужда да споменавам.
Какво ми става последно време..само за ядене мисля. Rolling Eyes

Разгледах го менюто на другия ресторант - Николас.
Не живея в София и не знам колко са нормални цените,ама 21 лв за 150 гр салата нема да дам и толкова.Че на на мен ще ми трябват 2 салати + основно 300 гр 40 лв + десерт 100 гр 15 лв + вода  + бакшишите и ето ти 150 лв сметка за обяд.
Старият се казваше "Щастливото прасе" и беше култово. Сега има Pop up chicken - chicken street food.

Цените и порциите в Niko’las съответстват на класа ресторант. Все пак не е Хепи, Щастливеца или кварталната хипстария.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 12:31 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт