Мами с термин Март 2024

• 58 837
  • 817
  •   1
Отговори
# 195
Доста съм се притеснила. Откриха ми много ниски стойности на витД и Б12 и съм се стресирала дали е опасно докато ми ги нормализират (какви ли не неща изчетох в гугъл), както и че получвам, макар и рядко, много висок пулс след повръщане. Направиха ми ЕКГ и ехограф на сърцето и си бяха наред, но пак получих днес а беше отминало
Спокойно, може би ще ви изпишат инжекции за по-бързо компенсиране на липсите на витамините. Аз също съм с нисък б12 и пръскам спрей на BetterYou. Ще ви кажа така - приятелката ми роди здраво бебе инвитро,с желязо и б12 на 0 (има и огромна миома, която се храни и тя по време на бременност)Просто правят ударни дози за месец или два с инжекции , а има и вече много силни препарати за бързо вдигане. 🙂

# 196
А възможно ли е от това да получавам много висок пулс и сърцебиене. Бях ходила на кардиолог но нищо не видя да има. Екг беше добре и ехографа

# 197
Някои има ли проблем със киселините и как се справят от киселини ме избива на повръщане незнам какво да пия защото много ми пари ??

# 198
Ами аз качвам пулса като ми се повдига, двете вървят ръка за ръка. Но и като цяло се задъхвам по-лесно и тази бременност, което е нормално. Тялото работи за двама и кръвта ще се увеличава и едни такива компенсаторни механизми 🤗🥰❤️
Колкото до киселините аз ги имах до скоро и от тях повръщах. Ами нищо не ми помагаше. С каката имах само в края на бременността, за това пък с нея повръщах постоянно и влязох в болница от напъните. Та общо взето до към 16-17 седмица си е мъка откъм храна, перисталтика....имах спокойствие после до към 32 седмица и накрая спях на възглавници зарди киселини. Всичко е хормони и техния сбъг....

# 199
А колко ви става пулса. Моя е бая висок 170 и не знам от напъните ли е, притеснение ли е
Ами аз качвам пулса като ми се повдига, двете вървят ръка за ръка. Но и като цяло се задъхвам по-лесно и тази бременност, което е нормално. Тялото работи за двама и кръвта ще се увеличава и едни такива компенсаторни механизми 🤗🥰❤️
Колкото до киселините аз ги имах до скоро и от тях повръщах. Ами нищо не ми помагаше. С каката имах само в края на бременността, за това пък с нея повръщах постоянно и влязох в болница от напъните. Та общо взето до към 16-17 седмица си е мъка откъм храна, перисталтика....имах спокойствие после до към 32 седмица и накрая спях на възглавници зарди киселини. Всичко е хормони и техния сбъг....

# 200
И аз съм с киселини, гадене, повръщане, задъхване... Едва успявам да хапна по нещо. Не се храня добре.
В 12+5 съм. Няма ли вече да минава Cry

# 201
За киселините ми помага газирана вода

# 202
Ще пробвам още утре. Дано да помогне, че с хлебна сода имаше точно обратния ефект.
Като бясно куче се разпених. Беше нещо страшно. Joy

# 203
Аз съм 12 + 6, от 3 дни нещата са много спокойни. Иначе нямах ден без повръщане и гадене от 6та седмица. Така че може скоро да ти олекне. Аз се надявам при мен да продължи спокойното ежедневие. 😃
И аз съм с киселини, гадене, повръщане, задъхване... Едва успявам да хапна по нещо. Не се храня добре.
В 12+5 съм. Няма ли вече да минава Cry

# 204
Чул те господ. Hug
Дано да приключим всички с тези гадни симптоми и най после да се насладим на лека и безпроблемна бременност. Hands Pray

# 205
Вчера бях на преглед и всичко е супер. Бебето е порастнало с около 3см за две седмици и като ми натисна АГ корема с трансдюсера явно не му хареса особено много, защото така подскочи, че се наложи пак да го търси къде е, че да го измери. Има си идеално оформена главичка с обиколка 7см, а самото то е 6,7см. През цялото време беше много активно, постоянно мърдаше с ръчички и крачета, беше толкова сладко, все още съм в еуфория. Доволна съм и че нухалната транслуценция е 1,7, което ме успокои значително. Взеха ми кръв и за ранен биохимичен скрининг и ще чакам резултати до 10-тина дни. За щастие от днес намалявам утрогестана на 2х1 за седмица и после край.
Само че ми се иска да направя по-обстойна фетална морфология, защото тази, която АГ ми направи не ме удовлетвори особено много,  а и съм си решила, че искам и на частно да отида за дълъг и качествен преглед. Има ли някоя от вас мнение за Доц. Петър Иванов или д-р Бодурска от КИРМ в Плевен?

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 08:15 от Джиджито

# 206
И аз вчера бях на преглед. Най-накрая ме регистрираха, имах час и при акушерката, взеха ми кръв,урина, микробиология. Направихме и фетална морфология. Всичко е наред. Беше много сладко как се прозяваше през цялото време. Сега следващ преглед чак след месец, ще има да се чудя как ще изкарам до следващия.
Пол не ми каза още, каза засега още е 50/50 като към момента клонял към момиче. Да видим следващия път дали ще има промяна или е познал. Каза да не се настройваме, де. Мислих си,че в 13+4 вече ще имаме по-сигурни предположения ама по-добре така пред това да каже нещо, после да се смени.
За втората фетална със сигурност ще отида при едно от изявените имена в града ни, определено има разлика в апаратурата.

# 207
Според вас нормално ли е около датата на последният период да имам леки спазми долу,точно като все едно ще ти идва?

# 208
Колкото до пулса не ми е бил пак толкова висок до сега. Проверявани ли са хормоните щом кардиограмата е ок, при много ниско кръвно също се активизира пулса като компенсаторен механизъм. Може и от ниските стойности на витамините така да става, чувала съм го при други хора като симптом.
Иначе аз първите два месеца около датата за цикъл си имах напрежение и леко зацапване, пиех и слагах прогестерон , изписаното лекар.

# 209
Аз вчера на своя глава си пуснах изследвания за токсоплазмоза и витамини В12 и D. Сутринта, явно още ми се е спяло, изпаднах в шок, защото резултата ми за токсоплазмоза е 0.09, а положителния се води над 0.6. Едната нула в резултата ми избяга и вече бях пред нервен срив. 😀 За щастие всичко е наред. 💖

Общи условия

Активация на акаунт