Мами с термин Март 2024

• 58 691
  • 817
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, на ранна ФМ много зависи с каква апаратура работи лекаря. При мен един е образа в АГ Варна при ЖК и съвсем друг при ФМ, която правя при друг специалист. Първата ми фетална беше в 13+2 г.с., след два месеца ще ходя на втора в 22 седмица. Определено се виждаше всичко хубаво и видяха пола. Минах и БХС, понеже там излезе риск голям за нещо си пуснах и VISION Test. Всичко е ок и продължаваме напред.
Колкото до усещането на бебчето при мен започна около 15 седмица края, но едва доловимо - втора бременност ми е и просто знам какво да очаквам. С първата в 16 края усетих бебето. Сега съм в 18средата и се усещат ритници, този път е момченце, с открита тромбофилия съм и на терапия и хиляда витамини пия зарди дефицити.

# 331
И аз съм с предна плацента и нищо не съм усещала. Нямам никакви симптоми като цяло, само малко корем. Нямам търпение някоя от вас с предна и с първа бременност обаче да пише, че усеща нещо, за да се ориентирам и аз. Казвам първа, защото явно раждалите мами знаят какво да очакват🌸

# 332
И аз съм с предна плацента и нищо не съм усещала. Нямам никакви симптоми като цяло, само малко корем. Нямам търпение някоя от вас с предна и с първа бременност обаче да пише, че усеща нещо, за да се ориентирам и аз. Казвам първа, защото явно раждалите мами знаят какво да очакват🌸

Аз съм с предна плацента първа бременност , не знам дали има значение минала година имах спонтанен аборт в 7гс., днес влизам в 17гс. и усещам гъделичкане от време на време. И аз четох ,че трудно се усещат с предна.

# 333
Аз също съм с предна плацента и с първата ми бременност усетих малката доста рано в 15г.с. Сега нямам търпение да видим кога ще дойде този сладък момент Simple Smile
Относно снимката на ФМ ние си имаме хубава и цветна , бях в 12г.с. (точно) но определено зависи от апаратурата която АГ ползва.

# 334
Аз съм в 15та седмица и бълбукания не съм усещала... май, но не съм имала и за цел да усетя сякаш... просто не съм си и помисляла, че преди 18та-19та седмица може да усетя каквото и да е било от страна на бебето. За момента единственото, което усещам е нещо като мускулна треска в малкият таз и то на 2 седмици примерно... не мога с точност да го обясня, ама нещо там долу ми тежи и тежи все повече и повече.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 12:17 от Джиджито

# 335
Много ряско съм усещала бълбукане, затова си мисля че не е от бебето и все още не го усещам. Вие имате ли някакво вагинално течение. Пуснах микробиология и беше чиста, но си продължава та се чудя при следващия дали да искам пак или няма смисъл. Понякога и дискомфорт усещам. В 15г.с съм

# 336
Аз имах течение, всичко при гинекологичните беше чисто, че правих и допълнителни. Но на стерилна урина излезе бактерия. Аз често правя в урина от година и половина две насам, това ми е най- големия страх. 5 дни антибиотик пих и сега съм се закрепила. Идеята ми е, че течение може да се получи от уроинфекция. Но като цяло всички лекари са единодушни, че при бременност течение се получава често на хормонална основа стига да са чисти резултатите и да няма никакъв дискомфорт.

# 337
Здравейте, момичета! Записвам се и аз с близнаци и термин през март догодина. Засега всичко е наред, бях на ранна фетална през 12 г.с. Сега съм 15 г.с. нищо не усещам освен резки и краткотрайни болки, но явно матката се разтяга. С нетърпение чакам бълбуканията, пърханията, за които пишете. Сега съм се притеснила за хормоните на щитовидната жлеза. ТСХ е в норма, но ФТ4 е леко понижен. Щитовидната жлеза е леко увеличена, но четох, че това е нормално при бременност. Надявам се всичко да е наред, това ми е 6-ти опит ин витро, след дългогодишни митарства през различни клиники. Успех на всички да стигнем леко и безпроблемно до финал!

# 338
Здравейте, момичета! Записвам се и аз с близнаци и термин през март догодина. Засега всичко е наред, бях на ранна фетална през 12 г.с. Сега съм 15 г.с. нищо не усещам освен резки и краткотрайни болки, но явно матката се разтяга. С нетърпение чакам бълбуканията, пърханията, за които пишете. Сега съм се притеснила за хормоните на щитовидната жлеза. ТСХ е в норма, но ФТ4 е леко понижен. Щитовидната жлеза е леко увеличена, но четох, че това е нормално при бременност. Надявам се всичко да е наред, това ми е 6-ти опит ин витро, след дългогодишни митарства през различни клиники. Успех на всички да стигнем леко и безпроблемно до финал!

А колко са твоите стойности на TSH и FT4?

# 339
TSH - 0.58 mUI/ml при референтни стойности 0.27 - 4.2
FT4 - 10.7 pmol/L при референтни стойности 12 - 22

# 340
Здравейте, мами, от доста време не бях отварял темата и много се радвам да видя, че всички сте добре. Аз съм в 16та седмица и очаквам с нетърпение да усетя и аз как се мърда малкото човече. Докторът ми каза, че по-скоро след 20та започват усещанията, но виждам, че може и доста по-рано. В последните дни се чувствам доста по-добре и вече имам малко оформено коремче. Първият триместър не беше лек и много се радвам, че вече влизам в норма. Започнах да се отпускам и да гледам даже за количка, легло и т.н. 😁 поздрави на всички!

# 341
По колко милиграма магнезий пиете? И като цяло какви витамини са ви изписани и изобщо пиете ли нещо?
Аз съм на Метилирана фолиева все още и 2х1 Алеракт, който е с 225мг магнезий, тоест 450мг и нямам болки за сега. Бях си взела и Прегнакеър, но АГ ми каза, че е по-добре с храната да си набавям витамините и не смея да го почна, макар че ми се иска честно казано, че сезонните плодове и зеленчуци, които ям с удоволствие започнаха да намаляват...

# 342
Аз пия фолиева киселина и магнезий - Магнерич 3 х 2.

# 343
Аз пия неофлик мета, Б12 и спрей Д3 - и трите само по 1.
Магнезий още не пия. Имам крампи на прасците вечер, които успешно предотвратявам с мсгнезиево олио (мажа се преди лягане).
Ново е, че заради грипа, който има/х пия и Биозин мама по 1 на ден. Не знам колко време ще го пия. Сигурно докато ходя на работа и после при симптоми на грип.

# 344
Аз пия метилирана фолиева, Алеракт, Биозин мама, Б 12 на Смарт хит, Магнезий Биоелекрта 365 и Клексан си слагам🌸

Общи условия

Активация на акаунт