Мами с термин Март 2024

• 58 546
  • 817
  •   1
Отговори
# 465
Имам сериозен проблем - дъщеря ми е на 2 години и 9 месеца, ходи на ясла и през седмица ми носи някакъв вирус. Тя за щастие ги кара мн леко, сополи основно, но мен ме газят като товарен влак. Вече 3та вирусна инфекция карам с тази бременност. Това бебе го опекох. Не съм вдигала повече от 37.8 (тогава взех парацетамол), но лекарката ми директно ми каза да съм спирала детето от ясла от сега... Първо - ще полудея; второ - на нея й харесва в яслата, ходи с желание; Трето и най-важно - ще си загубим мястото в яслата... ММ е против да я спираме... но и не ми помага мн като е болна/аз съм болна вкъщи, защото работи много. Усещам се на края на силите си и се притеснявам за бебето.
А представяте ли си с малко дете вкъщи и да го занимавате постоянно с нещо, по натам и с бебе вкъщи? Отделно е домакинството. Стига да не се задълбочават настинките към бактериални инфекции не виждам причина да спирате детето. Аз съм с кака втори клас и веднъж бях с вирус и същата темп като вас, имам и синузит и болките понякога са ужасни,но...вируси тепърва ще има навсякъде. По-скоро може да питате лекаря си за Биозин мама, или Инфлуцид хомеопатия или нещо , с което да пресичате от раз вируса при появата му.

# 466
И аз се движа много ,но съм с изкривяване и не е само до това за съжаление. Просто на някои жени им е слабо място Simple Smile Магнезиевото олио забравих да го вметна, но да и до носи облекчение.

Относно спирането от ДГ/ясла и аз съм на мнение,че трябва да си ходят децата. Дъщеря ни също тръгна скоро и вече два пъти беше вкъщи и съответно носи бацили и на нас. Аз още съм със запушен нос ,но това да е. Надявам се бързо да свиква и да изгражда имунитет Simple Smile

# 467
Относно движението, няколко дни се бях позалежала малко, но вчера и днес ми се налага малко повече активност с по 3-4 хил. крачки и малко по-продължително седене и усещам мнооого сериозно придърпване в долната част на корема, чак усещам как се прегърбвам. Дали съм се изнежила или ми идва в повече натоварването. Пия магнезий 2х2 и нямам препоръки да почивам повече или нещо установено като проблем.
Вие имате ли дискомфорти при повече движение?

# 468
Здравейте мами! Записвам се и аз в темата с термин за края на март. Все още не зная пола, ще го науча ноември. Живея в чужбина и тук следенето е доста спокойно, особено ехографите, досега съм имала само 2! Кръвните и консултациите са ежемесечни с токсоплазмоза, хормони и захар в урината и още нещо, което е индикатор за здравето на бъбреците.

За сметка на това скоро започвам уроци за подготовка за раждането, цели 7 на брой до края на бременността.

Следя ви отдавна, чудесно е, че можем да обменяме опит. Леко и безпроблемно бременеене на всички!

# 469
Абсолютно същото е и при мен и смятам да го обсъдим с АГ на следващия преглед.
Някак си с тази бременност усещам доста повече дискомфорт , много е различна.

Относно движението, няколко дни се бях позалежала малко, но вчера и днес ми се налага малко повече активност с по 3-4 хил. крачки и малко по-продължително седене и усещам мнооого сериозно придърпване в долната част на корема, чак усещам как се прегърбвам. Дали съм се изнежила или ми идва в повече натоварването. Пия магнезий 2х2 и нямам препоръки да почивам повече или нещо установено като проблем.
Вие имате ли дискомфорти при повече движение?

# 470
Имам сериозен проблем - дъщеря ми е на 2 години и 9 месеца, ходи на ясла и през седмица ми носи някакъв вирус. Тя за щастие ги кара мн леко, сополи основно, но мен ме газят като товарен влак. Вече 3та вирусна инфекция карам с тази бременност. Това бебе го опекох. Не съм вдигала повече от 37.8 (тогава взех парацетамол), но лекарката ми директно ми каза да съм спирала детето от ясла от сега... Първо - ще полудея; второ - на нея й харесва в яслата, ходи с желание; Трето и най-важно - ще си загубим мястото в яслата... ММ е против да я спираме... но и не ми помага мн като е болна/аз съм болна вкъщи, защото работи много. Усещам се на края на силите си и се притеснявам за бебето.
А представяте ли си с малко дете вкъщи и да го занимавате постоянно с нещо, по натам и с бебе вкъщи? Отделно е домакинството. Стига да не се задълбочават настинките към бактериални инфекции не виждам причина да спирате детето. Аз съм с кака втори клас и веднъж бях с вирус и същата темп като вас, имам и синузит и болките понякога са ужасни,но...вируси тепърва ще има навсякъде. По-скоро може да питате лекаря си за Биозин мама, или Инфлуцид хомеопатия или нещо , с което да пресичате от раз вируса при появата му.

Аз съм на Биозин мама нон стоп, плюс витамин Д. Наскоро си правих и един курс пробиотици с цел засилване на имунитета също. Теглото ми е доста ниско и не ще да се вдига. Мисля, че основно от там идва проблема, но нямам апетит никак като съм болна. Само ми става кофти като ям. Тази седмица си правих кръвни и урина - всичко ми е в нормите. Не знам защо така ме газят тези вируси... Много е отчайващо. Но за сега семейно сме решили да не я спираме от ясла. Ако др седмица пак ми донесе нещо може би за 2-3 седмици ще остане у нас. Да се закрепим за да може да се сложат противогрипните ваксини поне (планираме на нея и на мъжа  ми да сложим).

# 471
Днес сутринта се събудих с болки в кръста, в момента все още имам. Никога не ме е болял така.
Ами и аз със такива болки се оказа че имам контракции и сега съм във отделение за задръжки

# 472
Днес сутринта се събудих с болки в кръста, в момента все още имам. Никога не ме е болял така.
Ами и аз със такива болки се оказа че имам контракции и сега съм във отделение за задръжки

В коя седмица сте ? Пожелавам ви много късмет и бързо да се оправят нещата Hug

# 473

В коя седмица сте ? Пожелавам ви много късмет и бързо да се оправят нещата Hug
    17 г.с и 1 д Благодаря

# 474
Здравейте момичета.
Аз съм в 17+4 и от известно време, може би седмица, гърдите спряха да ме болят и много съм се сдухала.
Имам чувството че и корема не ми расте вече иии.... Cold Sweat
Другата седмица съм на преглед, ама вече откачам. Disappointed Relieved
Само гадното повръщане продължава.

# 475
Щом продължава всичко е наред 😂
Няма за какво да се сдухваш има време да растеш .

Здравейте момичета.
Аз съм в 17+4 и от известно време, може би седмица, гърдите спряха да ме болят и много съм се сдухала.
Имам чувството че и корема не ми расте вече иии.... Cold Sweat
Другата седмица съм на преглед, ама вече откачам. Disappointed Relieved
Само гадното повръщане продължава.

А аз да се похваля ,че вече съм сигурна че усетих бебето ☺️ 15+4г.с. Преди няколко дни беше голямо чудене ,но след снощи вече знам че не си внушавам .

# 476
Благодаря. Надявам се да си права.
Аз все още не мога да се похваля че усещам мъника,. Сигурно чувството е страхотно. Grinning

# 477
  • София
Привет, момичета. Началото на 18г. седмица съм и моето момче вече си го усещам как рита с крачета и прави обръщания, видях го и на феталната как не го свърта на едно място Grinning пускам му музика и си говорим по- малко.

# 478
Здравейте, момичета! Hug Включвам се и аз най-накрая, но ви следя от самото начало на темата. В момента съм в 19 г.с., скоро ми предстои втора фетална морфология. С минаването на седмиците се успокоявам все повече, имам загуба в ранна седмица, забременяването и двата пъти отне време, от самото начало съм на хепарин, та голямо треперене пада.. но бременността пък е относително лека за сега.

# 479
Абе да ви питам тези Фетални задължителни ли са всички ли ходят или само ако има някакви съмнения.На мен не са ми казали да ходя бях на БХС в 13 г. Сега съм 17.3 г

Общи условия

Активация на акаунт