Мами с термин Март 2024

• 58 559
  • 817
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте на всички. След микробиология ми се установи бактерия стрептокок от група Б, в 18 г.с съм. Оказа се, че проследяващата ме лекарка не ми е пуснала антибиограма и на сляпо ми изписа глобули Силвержин, които слагах 10 дена без успех. Ще се наложи да приемам антибиотик. Сега ще давам отново вагинален секрет и ще пусна антибиограма, за да видя на какъв медикамент съм податлива за лечение. Има ли някоя от вас със същата гадинка? Ако да, какво ви изписаха?  Хич не ми се пият антибиотици точно сега, но като чета за тази бактерия май това е по-малкото зло, надявам се да няма проблем за плода ( от АБ). До сега не съм имала проблеми с бактерии, но си има и пръв път Grinning

Здравей, имах същия проблем 16г.с. След 10 дни антибиотик вече всичко е чисто. Нямам някакви оплаквания.

Здравей, какъв е бил антибиотикът?

# 451
Здравейте на всички. След микробиология ми се установи бактерия стрептокок от група Б, в 18 г.с съм. Оказа се, че проследяващата ме лекарка не ми е пуснала антибиограма и на сляпо ми изписа глобули Силвержин, които слагах 10 дена без успех. Ще се наложи да приемам антибиотик. Сега ще давам отново вагинален секрет и ще пусна антибиограма, за да видя на какъв медикамент съм податлива за лечение. Има ли някоя от вас със същата гадинка? Ако да, какво ви изписаха?  Хич не ми се пият антибиотици точно сега, но като чета за тази бактерия май това е по-малкото зло, надявам се да няма проблем за плода ( от АБ). До сега не съм имала проблеми с бактерии, но си има и пръв път Grinning

Здравей, имах същия проблем 16г.с. След 10 дни антибиотик вече всичко е чисто. Нямам някакви оплаквания.

Зинат. Чесно казано бях малко притеснена в началото, но напълно се доверявам на лекарката ми. Ефектът е очевиден. Мисля, че е по-лошо да не се лекувам, защото какви ли не мнения изчетох в интернет. 🫣 Отделно имах и бактериална вагиноза, която също успешно преборихме. Ние вече сме в такъв етап на бременността, в който бебчетата биха понесли малко по-агресивна терапия. Всичко ще е наред стига да се вземат мерки на време! 😊

# 452
Здравейте на всички. След микробиология ми се установи бактерия стрептокок от група Б, в 18 г.с съм. Оказа се, че проследяващата ме лекарка не ми е пуснала антибиограма и на сляпо ми изписа глобули Силвержин, които слагах 10 дена без успех. Ще се наложи да приемам антибиотик. Сега ще давам отново вагинален секрет и ще пусна антибиограма, за да видя на какъв медикамент съм податлива за лечение. Има ли някоя от вас със същата гадинка? Ако да, какво ви изписаха?  Хич не ми се пият антибиотици точно сега, но като чета за тази бактерия май това е по-малкото зло, надявам се да няма проблем за плода ( от АБ). До сега не съм имала проблеми с бактерии, но си има и пръв път Grinning

Зинат. Чесно казано бях малко притеснена в началото, но напълно се доверявам на лекарката ми. Ефектът е очевиден. Мисля, че е по-лошо да не се лекувам, защото какви ли не мнения изчетох в интернет. 🫣 Отделно имах и бактериална вагиноза, която също успешно преборихме. Ние вече сме в такъв етап на бременността, в който бебчетата биха понесли малко по-агресивна терапия. Всичко ще е наред стига да се вземат мерки на време! 😊
Здравейте на всички. След микробиология ми се установи бактерия стрептокок от група Б, в 18 г.с съм. Оказа се, че проследяващата ме лекарка не ми е пуснала антибиограма и на сляпо ми изписа глобули Силвержин, които слагах 10 дена без успех. Ще се наложи да приемам антибиотик. Сега ще давам отново вагинален секрет и ще пусна антибиограма, за да видя на какъв медикамент съм податлива за лечение. Има ли някоя от вас със същата гадинка? Ако да, какво ви изписаха?  Хич не ми се пият антибиотици точно сега, но като чета за тази бактерия май това е по-малкото зло, надявам се да няма проблем за плода ( от АБ). До сега не съм имала проблеми с бактерии, но си има и пръв път Grinning

Благодаря за информацията. Надявам се и аз да има с какво да се похваля скоро Grinning

# 453
  • Белгия
Ох косата.... С първата ми бременост косата ми беше страхотна - лъскава, растеше страшно бързо, изглеждаше много здрава и плътна!
А сега.... Аз съм като някакъв облак от сухи, стърчащи косми, да не говорим пък за косопада..

Но пък е хормонално, няма какво много да се направи. Витамините ако са наред, само търпение. След раждането ще дойде и периодът на изобилния косопад, аз с баткото направо с шепи коса съм дърпала  при ресане... Но после, не губи надежда, всичко се нормализира! Имаш повече коса, отколкото си мислиш Sparkling Heart People Ok Woman

# 454
И при мен излязоха стрептококи в 16 г.с., бях на лечение с клиндавазин (антибиотик под формата на  вагинален крем)и скоро пак предстои да ми се вземе микробиология, дано е подействал!

# 455
Вие имате ли болки в кръста и гърба?

# 456
Днес сутринта се събудих с болки в кръста, в момента все още имам. Никога не ме е болял така.

# 457
Йеп ....започва се вече с болежките.
Предишната бременност,пак рано рано ме заболя и си бях така доста след раждането. Раздвижване си трябва (до колкото е възможно) и масажи за бременни Simple Smile

Вие имате ли болки в кръста и гърба?

# 458
Към момента нямам оплаквания откъм гърба и кръста, а само схванати мускули на прасците и то винаги сутрин със ставането още. Пия магнезий надявам се скоро да отшуми. Sweat Smile

# 459
Да ви кажа, явно си зависи от движението.Вървя доста и нямам никакви такива оплаквания ,така че движете се и не се залежавайте

# 460
Абсолютно! В дните, когато не тренирам или имам под 10к крачки, веднага усещам болка и тежест в кръста.
Движението е изключително важно!

# 461
Аз се движа всеки ден по улиците, в училище по коридорите, в стаята, правя поне 10к крачки на ден, ама пак ме боли. 😅

# 462
Има в ютуб мн хубави йога упражнения ,които са за бременни. Може да си пускате някакви видеа,те биха помогнали за кръста според мен.Стига да нямате забрана за упражения , може да си ги правите

# 463
Аз също се движа, но лекарите са го казали, че и прекаленото раздвижване довежда до контракции и болежки, зависи си индивидуално от височина, тегло, костна структура, напрежение в таза , кръвоносни съдове и още куп неща. Нещо средно е най-доброто, при дискомфорт естествено почивка. На мен за кръст ми помага магнезиевото олио. Нося предимно клинове и удобни маратонки, за да ми е правилна стойката и гравитацията. Обаче аз съм с втора бременност и при първата имах огромен корем и кръста ми е слабо място,отделно половина година преди бременността претърпях катастрофа с камшичен удар точно в кръст и таз.
Но като цяло движението е важно за цялостния тонус на тялото през бременността, а и за настроение. 🙂

# 464
Имам сериозен проблем - дъщеря ми е на 2 години и 9 месеца, ходи на ясла и през седмица ми носи някакъв вирус. Тя за щастие ги кара мн леко, сополи основно, но мен ме газят като товарен влак. Вече 3та вирусна инфекция карам с тази бременност. Това бебе го опекох. Не съм вдигала повече от 37.8 (тогава взех парацетамол), но лекарката ми директно ми каза да съм спирала детето от ясла от сега... Първо - ще полудея; второ - на нея й харесва в яслата, ходи с желание; Трето и най-важно - ще си загубим мястото в яслата... ММ е против да я спираме... но и не ми помага мн като е болна/аз съм болна вкъщи, защото работи много. Усещам се на края на силите си и се притеснявам за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт