Мами с термин Март 2024

• 58 382
  • 817
  •   1
Отговори
# 660
Мен пък ме притеснява по изправената стойка  в тези столчета и кошници. На новородените са им слаби още вратлето и кръстчето.
     И имам въпросче към по запознатите мами. Grinning
     Тъй като бебоците ще се раздат през март, а март и април са си все още студени месеци, дали ще трябва да им се слагат  ръкавички и в къщи?
     При излизане е ясно, ама да знам колко бройки ще ми трябват горе долу.

# 661
По темата за кошчета/столчета за кола. Според мен е въпрос на личен избор дали ще се вземе кошче (което да може да се ползва с количката за кратко време, тъй като бебенцата не трябва да прекарват повече от 2ч в такива) или столче (което е статично и не може да се ползва с рамата на количката). Бих се съобразила с начина на живот - дали ще ходите на педиатър с кола или директно с количката, дали ще пътувате често и т.н. Ние ще вземем кошче точно поради тези причини. Може да изгледате и видеата на Бричка по темата. Hands V

Но каквото и да изберете - не правете компромис с качеството.. Напълно наясно съм, че е трудно да се отдели бюджет от 1500лв. за столче, но има и по-бюджетни (или стари модели), които също се представят страхотно на краш тестовете. Предпочитам да взема по-малко неща за обличане, стая и сходни, отколкото да направя компромис със сигурността на детенцето. Two Hearts И с две ръце "за" дългото возене обратно на движението.

# 662
  • София
Тъй като бебоците ще се раздат през март, а март и април са си все още студени месеци, дали ще трябва да им се слагат  ръкавички и в къщи?
     При излизане е ясно, ама да знам колко бройки ще ми трябват горе долу.
Аз нямам намерение да взимам никакви. И на двете каки никога не съм слагала ръкавици (за да не се драскат), а сега заради студа- Просто ще дръпвам малко ръкавчето на връхната дреха- някои имат и вградени ръкавички (обръща се част от ръкава).

А предвид, че често и ще бебенося- също няма да е нужно.

# 663
Аз все пак поръчах едно комплектче по тънички. Реших че все пак не са нещо скъпо и да ги имам под ръка, дори и да не потрябват.
     Относно по старите модели кошчета, дори и ново да се купи, пак не е ясно колко време е висяло по складовете.
    Някъде  по тях има ли обозначена дата на производство.?

# 664
  • София
Би трябвало да има някъде обозначена дата на производство, да. Може би е най-добре да се провери какво пише в сайта на производителя по въпроса.

А за ръкавичките- естествено, че не пречи човек да има под ръка. При мен в комплекта за изписване (Angel baby) със сигурност ще има и затова няма да взимам специално отделно.

# 665
Това, че седят в складовете, опаковани и в кашони е доста по- различно от експлоатацията им години наред в автомобил, най- малкото от към температурни условия.

За протокола, не мисля и че "срока им на годност" е 5 години. Най- малкото от 0 до 36 са към 7 години.

# 666
На всички столчета би трябвало да има дата на производство - на Бритакс са лепенки с всички данни- включително кои тестове са покрили.

Мисля, че става въпрос за ръкавички, които се използват да не се драска бебето, не за студа. Аз не съм ползвала с първото дете- усещането е важно за бебетата.

# 667
  • София
BNHP, точно заради това не съм ползвала и аз с двете деца- да не им отнемам едно от сетивата.

sd.ad, тези 0-36 могат и да имат по-дълъг срок на хартия, но предвид че обикновено са евтинджоси- жестоко се съмнявам в тях да са вложени още по-качествени материали. Да не говорим, че не може да съществува нещо, което да е така проектирано, че да посреща нуждите на новородено и 12 годишно.
Сериозните марки нямат такива модели обикновено. Просто защото са крайно непрепоръчителни. (Постнах подробна статия по-рано)

# 668
Яренце, самите axkid имат 0-36 Simple Smile
Предполагам и besafe, но не съм се интересувала скоро.

Знам какво препоръчват от с деца на борда, не съм отваряла статията, но със сигурност е полезна. Simple Smile Хубаво е да се види и списъка им с препоръчани столчета при избор.

Иначе възрастовата граница обиковено е 7г., но основно се ползват до достигане на максималната височина, посочена от производителя, не килограми или възраст. Просто защото децата обикновено достигат първо нея.

# 669
Има ли будни? Smile People Raising Hand С тези чести разходки до тоалетната - сънят ми отива…

# 670
Около 2 пъти ходя до тоалетна всяка нощ (традиция ми е от месец насам), но не това ме буди, а фактът, че след това бебето вдига луд купон вътре. По 2 часа не мога да си намеря място, защото някой е решил, че на където и да се завъртя ще бута, ще ръчка, ще рита, ще се върти. И толкова бързо го прави, че в един момент започвам да си мисля, че не е от него, а червата ми ще излязат през корема или всичката мискулатура вътре е със спазми... Как успява така да се движи не знам.
Тази нощ между 3 и 5 сутринта не съм мигнала - все едно свиреше на перкусии - отглеждам си младия Венелин Венков.

# 671
Моята госпожица пък е доста спокойна. Чак се притеснявам дали всичко е наред. Confused
Само като чуе чужди гласове започва да лудува. И най вече татко ѝ като се прибере от работа.
А по рано на прегледите беше доста активна.
За сега вечер не ставам често до тоалетна, но ме мъчат газове, подуване, и в леглото място не мога да си намеря. Много се въртя.
А госпожицата вчера успя да ме ритне в пикочния мехур и за малко да се изпусна.
Joy

# 672
Относно столчетата/кошчетата аз доста се чудих и взехме за момента база Babyzen Yoyo и столче за новородено до 9 кг. Засега няма да взимаме кошче, защото се ползва само до 6 месеца, а столчето става и за кратки разходки. Предвид това, че разполагаме с двор може и да не се наложи кошче, но ако усетя нужда ще го вземем по-натам, когато се роди бебето.

Иначе нашето бебче е много активно, дори го усещам нощем и постоянно. Но като цяло всичко е индивидуално, сравненията не са полезни в това отношение. Моя корем например е доста малък, а вече съм в почти 6 месец. Колкото и да се опитвам да не се сравнявам, понякога се чудя дали всичко е наред вътре…

Сега имам нова мания да се притеснявам, когато около мен е шумно, най-вече ако съм излязла на заведение. Много ме е страх нещо да не му стане на ушите на бебока 😂 Вие чували ли сте нещо по този въпрос ?

# 673
Ани, наистина има нещо такова, но трябва да е много ама много шумно. Говорим да си до самолет като излиза или до други промишлени машини. 🙂 Хич не се притеснявай!! Вътре е по шумно от една музика в кафе.

# 674
Относно столчетата/кошчетата аз доста се чудих и взехме за момента база Babyzen Yoyo и столче за новородено до 9 кг. Засега няма да взимаме кошче, защото се ползва само до 6 месеца, а столчето става и за кратки разходки. Предвид това, че разполагаме с двор може и да не се наложи кошче, но ако усетя нужда ще го вземем по-натам, когато се роди бебето.

Иначе нашето бебче е много активно, дори го усещам нощем и постоянно. Но като цяло всичко е индивидуално, сравненията не са полезни в това отношение. Моя корем например е доста малък, а вече съм в почти 6 месец. Колкото и да се опитвам да не се сравнявам, понякога се чудя дали всичко е наред вътре…

Сега имам нова мания да се притеснявам, когато около мен е шумно, най-вече ако съм излязла на заведение. Много ме е страх нещо да не му стане на ушите на бебока 😂 Вие чували ли сте нещо по този въпрос ?

И моя корем е малък, аз съм все още в 5 м., но за сега съм около 4 кг нагоре само. (+ Нося момче, ако има значение) Обаче продължава да ме мъчи болката в корема и мехура...четох някъде, че таза се бил разширявал, но много често си внушавам че нещо не е ок, макар и да ми казват че е. Явно съм доста кекава.

Общи условия

Активация на акаунт