Мами с термин Март 2024

• 58 300
  • 817
  •   1
Отговори
# 690
Минзухар.12, може би си с предна плацента... А може и то да те рита, но ти все още да не си осъзнала че е бебето... А може и самото бебе да е кротко и спокойно и да гледа да не те безпокои много.
Имай предвид, че е мъничко и слабичко все още. В 19та седмица е около 300гр, колко сила да има тази душица? И ако си ангажирана с какво ли не в ежедневието си (физически и психически), то ще спи предимно... но дори и да се движи, ти няма да го усетиш, защото умът ти ще пренебрегне усещането.
Първите детски движения аз ги усетих когато бях сама вкъщи, легнала, леко притиснала корема с ръце, напълно отпуснала се и мислеща само за това.

# 691
Аз някъде четох че докато се движим, бебетата разбират и обикновено кротуват.
И аз в действителност го усещам предимно като седя или лежа. Само 1-2 пъти го усетих като се движа.

# 692
Аз някъде четох че докато се движим, бебетата разбират и обикновено кротуват.
И аз в действителност го усещам предимно като седя или лежа. Само 1-2 пъти го усетих като се движа.

Аз бях чела, че когато се движим, от люлеенето се приспиват. И като легнем да си почиваме - се събуждат и почват да ритат и да се въртят. Друго, което може да го стимулира да се раздвижи, е да слезеш и да се качиш 5-6 етажа стълби. На морфологията лекарката ме прати да го направя за да се обърне по-удбно за нея и прегледа.

# 693
Моето шава и като вървя. Днес ми мина прегледа по Фм . Всичко е наред и ми олекна определено. Постоянно мърдаше и по време на прегледа, прекалено много,но в крайна сметка всичко видяха до края на приключването му . За мърдането на бебето смятам ,че е индивидуално. Аз усещам от мн ранни седмици , още от 15г.с някъде ,но съм със задна плацента. Повечето с предна почват да усещат бебето чак в 20-21г.с. или пък просто имат спокойни бебенца,които си почиват. Сигурна съм,че ако имаше нещо притеснително,щеше да се види на някой от прегледите . Всички сами си създаваме главоболия и излишен стрес. Всички сме различни и по различен начин преминаваме през бременноста.

# 694
И аз понякога си задавам въпроса днес защо не я усещам толкова често, друг път пък защо толкова мърда да не би да й е неудобно. Няма угодия. Sweat Smile Моята ФМ мина преди седмица и половина беше много забавно да гледам бебока как маха с ръчички и отваря устичка. Дадоха ми флашка от прегледа, но не мога да я пусна от лаптопа. Disappointed Relieved

# 695
Благодаря за успокоението. 😇
Моето шава и като вървя. Днес ми мина прегледа по Фм . Всичко е наред и ми олекна определено. Постоянно мърдаше и по време на прегледа, прекалено много,но в крайна сметка всичко видяха до края на приключването му . За мърдането на бебето смятам ,че е индивидуално. Аз усещам от мн ранни седмици , още от 15г.с някъде ,но съм със задна плацента. Повечето с предна почват да усещат бебето чак в 20-21г.с. или пък просто имат спокойни бебенца,които си почиват. Сигурна съм,че ако имаше нещо притеснително,щеше да се види на някой от прегледите . Всички сами си създаваме главоболия и излишен стрес. Всички сме различни и по различен начин преминаваме през бременноста.

# 696
Здравейте, момичета. Аз съм с термин Април, но надниквам и тук , защото е в началото на месеца (сега съм 18 г.с.) . Та бих искала да попитам и вас за мение относно употребата на домашен фетален доплер, дали позлвате сега или при предишна бременност ? Всякакъв опит ще ми е интересен Simple Smile

# 697
Мене приятелка ме предупреди да не купувам такъв. Не помня точно обяснението, ама май не са много читави.

# 698
Здравеййтее. Аз искам да попитам мамите, правещи упражнения. Пробвали ли сте и справяте ли се с т. нар. упражнение "котешки гръб", което го дават добро през бременността. При мен изобщо не се получава, или съм мн скована или не знам и аз, та се зачудих 😁?!?!

# 699
Правя го, но не мога пълна амплитуда в долна позиция, защото много го усещам в корема. Само донякъде извивам гърба навътре към кръста.

# 700
За феталния доплер знам, че само можеш да се ошашкаш повече, като не намериш пулса на бебето, причини за което са неопитност, неподходяща позиция на бебето, грешки в самата машинка... Още повече вече сме достатъчно напред в бременността, че да усещаме детски движения. За какво ти е?

Момичета, как са ви хемоглобинът и кръвната захар?

# 701
За феталния доплер знам, че само можеш да се ошашкаш повече, като не намериш пулса на бебето, причини за което са неопитност, неподходяща позиция на бебето, грешки в самата машинка... Още повече вече сме достатъчно напред в бременността, че да усещаме детски движения. За какво ти е?

Момичета, как са ви хемоглобинът и кръвната захар?

При мен хемоглобина е на долна граница.
Казаха ,че за сега е добре, но се опитвам с храна да го поддържам за сега.
При вас как е?

# 702
И двете са ми в норма..
Хемоглобинът е към долна граница, но референтните стойности в лабораториите са за жени/мъже. За бременни са по-ниски и АГ каза, че няма нищо притеснително.
Захарта ми беше 4 последно.

# 703
Здравейте, момичета! Вчера бях на ЖК с кръвни изследвания, желязо и т.н. Хемоглобинът ми е под долна граница, желязото на долна граница и никаква реакция. Мислех си, че поне една билкова кръв сироп за желязото ще ми препоръча, но не. Хемоглобинът ми бил добре за бременност с близнаци, на желязото не обърна внимание. Говори се само кога ще бъде секциото т.е. само се точи скалпела за бъдещата операция.  Ще си взема на своя глава една билкова кръв малко да се подсиля. Иначе пия витамини Прегнакеър, но явно не са достатъчни. Кръвната захар ми беше добре, но аз по принцип избягвам бързите въглехидрати.

# 704
Моите изследвания последно преди 2 месеца бяха много добре ,но въпреки това взех на своя глава билкова кръв и втори ден я пия. Не виждам,какво ще ви навреди да си я вземете , също да добавите в менюто си червено цвекло и нар,които вдигат много хемоглобин. Аз не се храня с месо и въпреки това ги поддържам само с храна, а билковата кръв я взех с цел превенция ,че паднат ли стойностите и бавно се качват. Още повече ,че като не обръщат внимание на изследванията ви,накрая ще ви изпишат едни скъпи вливки, защото видиш ли ви е мн нисък хемоглобина. Не приемайте храна,богата на калций и магнезий около 2-3 часа преди и след  приемането на железни продукти ,че не се усвоява желязото . Биозин мама също помага за лесното усвояване на желязо

Общи условия

Активация на акаунт