Мами с термин Март 2024

• 58 659
  • 817
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз взимам само Elevit мултивитамини за бременни предписани от моя лекар, в тях има и фолиева.

# 346
А съм в 18г.с. и пия аспирин против прееклампсия, бия Фраксипарин за тромбофилия.
От там нататък довършвам още месец мета фолиевата киселина. Пия б12 на спрей, желязо на Сорбифер - но зарди ниски стойности в изследванията ми.
С предната бременност бях 4 месеца на 3000 мг Магнерич. Сега все още не пия, мажа магнезиево олио като съм се преуморила , на корем и на прасци.
При мен комбинираните витамини не са ок зарди тромбофилията,но с предната бременност не знаехме за нея и не пиех нищо освен магнезия до края. И пак бяхме добре и аз и бебето с разнообразно хранене. 🙂

# 347
Аз вече пия само Пренатал (съдържа фолиева к-на и различни витамини и минерали) + Натаспин (хранителна добавка, подобно на Аспирин Протект), който го приемам още от преди да забременея "за всеки случай" по думи на АГ. Отдавна се каня да ви питам, някоя от вас приема ли го този Натаспин?
И по въпроса със задължителните изследвания (аз не съм пускала никакви до сега, освен TSH) АГ каза, че ми ги е назначила и да отида в някоя лаборатория да ми ги направят, НО аз не знам как се процедира..Т.е. на гладно ли да отида, какво евентуално включват, с цитонамазката как стои въпроса, за колко време излизат резултатите, да си поискам ли нещо допълнително като изследване и какво, кога е най-добре да се направят (сега съм в 15+2г.с, в петък съм на преглед при АГ)? Моля, кажете как действате вие.

# 348
  • София
На мен АГто ми назначи кръвните, които се полагат, при записването за ЖК в 13та седмица. Като допълнително си пуснах показателите за съсирване, вит В12, Д и фолат, както и желязо. Той ми взе материал за цитонамазка и МБ.
Аз вече пия само Пренатал (съдържа фолиева к-на и различни витамини и минерали) + Натаспин (хранителна добавка, подобно на Аспирин Протект), който го приемам още от преди да забременея "за всеки случай" по думи на АГ. Отдавна се каня да ви питам, някоя от вас приема ли го този Натаспин?
И по въпроса със задължителните изследвания (аз не съм пускала никакви до сега, освен TSH) АГ каза, че ми ги е назначила и да отида в някоя лаборатория да ми ги направят, НО аз не знам как се процедира..Т.е. на гладно ли да отида, какво евентуално включват, с цитонамазката как стои въпроса, за колко време излизат резултатите, да си поискам ли нещо допълнително като изследване и какво, кога е най-добре да се направят (сега съм в 15+2г.с, в петък съм на преглед при АГ)? Моля, кажете как действате вие.

# 349
Натаспин съм пила в самото начало, добавка за разреждане на кръвта е, но аз съм с тромбофилия. После ги смених с аспирин и инжекции.
На записването на ЖК ми пуснаха всякакви изследвания и ми взеха влагалищен секрет. Всеки месец ще ми пускат кръв и урина, това е при мен, водя си ЖК по ЗК и не знам дали съм рискова бременност зарди тромбофилията и това,че съм на 37. Просто за ориентир го казвам откъм изследвания.

# 350

Отиваш сутринта на гладно и без да си пила лекарства и кафе ако пиеш във лабораторията която са ти казали и там си казваш ЕГН и ти ти взимат кръв можеби и урина ще трябва да даваш зависи от изследванията някой стават на следващия ден други за два дена.Цитонамаска ако нямаш от последните 6м и им кажеш те ще ти вземат когато отидеш на преглед.

# 351
Аз съм в 16 г.с. и усетих за пръв път бълбукане преди 10 дни, но само кратко 2-3 пъти ,в рамките на 5мин. Моята е задна плацента и знам,че по-рано се усеща . Като цяло от тогава не съм усещала нищо. Магнезия ,защо ви го изписват на всички? И да ви питам ,колко е нормално да се качи до тук ,като кг Grin

# 352
  • София
Аз съм в 16 г.с. и усетих за пръв път бълбукане преди 10 дни, но само кратко 2-3 пъти ,в рамките на 5мин. Моята е задна плацента и знам,че по-рано се усеща . Като цяло от тогава не съм усещала нищо. Магнезия ,защо ви го изписват на всички? И да ви питам ,колко е нормално да се качи до тук ,като кг Grin

И аз съм със задна плацента и в момента в 16г. има нещо като пърхане и балончета. Иначе за кг зависи от първоначалните ти преди забременяване- при мен към 4кг,
док ми е казал, че за мен е допустимо макс 13кг общо да кача, защото нормалните ми кг са 56.

# 353
Колко си висока? Много ми стана интересно. Ще питам и при мен колко се очаква. Аз бях 52кг в началото.

Иначе аз с предна плацента към 16 седмица усетих някакви трепкания и т.н., но истински движения още не. Вече съм в 18 г.с. + 3 дни.
А за килограмите - да, зависи от началната ти точка, а и от височината. Аз съм качила около 1.5кг - 2кг. Не бих казала, че ме притеснява тази тема, но определено ако бях качила до тук сериозна цифра бих се притеснила.

# 354
  • София
Колко си висока? Много ми стана интересно. Ще питам и при мен колко се очаква. Аз бях 52кг в началото.

Иначе аз с предна плацента към 16 седмица усетих някакви трепкания и т.н., но истински движения още не. Вече съм в 18 г.с. + 3 дни.
А за килограмите - да, зависи от началната ти точка, а и от височината. Аз съм качила около 1.5кг - 2кг. Не бих казала, че ме притеснява тази тема, но определено ако бях качила до тук сериозна цифра бих се притеснила.

Предполагам, че мен питаш, а може и да бъркам 🙂 1.70 съм висока. Честно казано кг отгоре за момента са ми повече отколкото би трябвало, но знам , че е заради ограничаването от движение при усложнения предходните месеци.

# 355
Магнезий изписват при болки, спазми и дискомфорт почти на всяка бременна. Тялото започва да се подготвя за раждане чрез контракции.
Иначе за килограмите при всеки е различно. Като се сметнат бебе+води и допълнителни количество кръв излизат може би към 7-8кг. Но зависи на колко си започнала, какви са ти кръвните показатели, каква ти е фамилната обремененост и т.н.
С първата ми бременност с момиченцв качих 24кг, започнах от 164/50, стигнах до 74. Още края на трети месец бях +3кг, хем не спирах да повръщам и не можех дори да пия вода.
Сега съм в пети месец и стартирах на 52кг, сега съм 55-56 в края на 18 седмица. Надявам се да не мина 65 кг до раждането. 🙂

# 356
Момичета, при някоя от вас отвреме навреме да има едно слузесто белтъкоподобно течение желеобразно  малко като при овулация, леко жълтеникаво? Писах на АГ и чакам да ми отг

# 357
Аз имам течение ,от както съм бременна ,излезе че са гъбички. Изписаха ми някакви глобули,които 4 седмици след като са изписани,все още не съм купила и слагала от страх да не си направя нещо Grinning . Може би към 20 г.с вече ще си ги купя и слагам

# 358
Ако няма миризма, дискомфорт и микробиологията е чистя няма проблем. Бременните имат течения заради хормоните.

# 359
Аз имам абсолюнто същото. Бях решила,че 100% имам нещо,но в крайна сметка микробиологията ми е чиста.

Общи условия

Активация на акаунт