Работа като продавачка?

• 3 956
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
От стоене на крак 2 години си докарах доживотни проблеми с гърба. А работата с хора ми носи само нерви и стрес, защото масата хора са неадекватни, тъпи и нагли. За това и сме различни. Радвам се, че на теб ти харесва тази професия, но не е за всеки.

# 46
  • София
Моника, при цялото ми уважение  - ти не работиш като продавач консултант в България, а в друга държава с друга култура. Момичето написа 750 лв заплата. Това са грубо 375 евро/375 долара.
Каза, че си докарваш много пари - супер, браво! И няма какво да се разочароваш, защото ти самата също няма да си съгласна да работиш 12 часа за 375 долара. Защото с 375 долара нито ще се развиваш като личност, нито ще пътуваш, нито ще можеш да си позволиш да инвестираш в интереси и хобита по една проста причиниа: няма да можеш да си го позволиш.
Дамата, освен всичко друго, има и малко дете на 2 годинки. Ми за Бога, тия пари няма да ѝ стигнат само да плати лекарствата за болестите от яслата. Само едни витамини са 30-40 лв, да не говорим за антибиотици, имуностимуланти и каквото се сетиш нужно.

Споменаваш, че учителската професия е свята. Като цяло и аз мисля така, но си личи отдалеч, че скоро не си виждала българско училище и учители. И не, не бих казала, че учителите не работят, имат ужасно много работа, задължения, административна бумащина, разправии с невъзпитани деца и т.н. Но има една група "учители", които откровено мразят деца, не страхуват да го изричат на глас, грам не им пука какво причиняват на децата и т.н. Та нека да не слагаме всички под общ знаменател.

Другото нещо - да седя на бюро и да симулирам дейност - е ужасно грозно изказване! Ти откъде знаеш дали един човек симулира дейност или изпълнява задачи, които са му поставени? Има хора, които се занимават с административни задачи, като например, да се погрижат в офиса да има всичко нужно да функционира, има и хора със сериозни професии, които седят на бюро - адвокати, лекари, финансити, архитекти и строителни инженери, инженери... тези хора не симулират дейност! Те произвеждат продукт, който прави и твоя живот по-лесен.

Понеже споменаваш пирамидата на Маслоу - запознати сме с нея, но с 375 евро си оставаме в полето покриване на базови нужди. Толкова.

# 47
  • Варна
Не съществува хранителна верига в България, която да предлага заплащане в размер на 2 или 3 средни за страната заплати. С нищо не допринасяш в темата. Имам чувството, че се разписа, само за да си похвалиш образованието и материалното положение. Въпроси дали сме чували за нещо, което се изучава в гимназията, са обидни. Друго нямам какво да ти кажа.

# 48
Естествено, че тази работа не е за всеки, много ясно, както и всичко други професии.
Lachezara, благодаря за написаното,  създаваш предпоставка хората да се замислят, обичам да комуникирам с хора като теб!
Аз живея в България и възнамерявам да живея тук. Не работя в чуждестранна хранителна верига, както беше споменато от друг, защото подкрепям само и единствено българския бизнес. В България има собственици, които уважават своите служители все пак и заплащат за техния труд.
Относно грозното ми изказване- да грозно е, но и истина, защото ако погледнете по- нагоре ще видите, че има доста коментари на хора, които искат точно това да правят на работното си място.
Относно другия коментар- не съм се разписала, за да си показвам образованието и тн. Далеч съм от мисълта, че съм нещо повече от който и да е било човек. Ние всички сме равни и както споменах преди, ако бъдем малко по- смирени, нещата биха били по- лесни за всички.
“Разписах се”, защото постоянно чета негативизми и се опитах просто да покажа и една добра страна, да се опитам да накарам хората да се замислят върху здравето и щастието си и задоволеността. Все гледаме да оплюем някой, да се сравним с някой, все сме недоволни! Е, няма как да стане.
Имам много какво да пиша, но като гледам е криворазбрано от много хора и не намирам смисъл.
Lachezara, поздрави, продължавайте да бъдете мислещ и ценен човек!

# 49
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт