Работа като продавачка?

• 4 135
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
  • София
За хранителен магазин казах е отврат.
За учител и рандъм бач от 8 до 5 казах не е драма.

# 31
Осигурявам се, то и няма как да криеш през Ютуб. Всъщност не знам, не искам и да се пробвам, не искам проблеми с данъчните.

# 32
Хм, май бъркаш данъци с осигуровки? Като каква се осигуряваш, като СОЛ ли?

# 33
Водя се на "свободна професия", мога да плащам и минимални осигуровки, но не го правя, а гледам на реално взети пари, защото не се знае, знае ли се. Сблъсках се с много болести в семейството, и ме е страх от всичко.

# 34
Водя се на "свободна професия", мога да плащам и минимални осигуровки, но не го правя, а гледам на реално взети пари, защото не се знае, знае ли се. Сблъсках се с много болести в семейството, и ме е страх от всичко.

Значи си самоосигуряващо се лице. Малко ми звучи съмнително казус 12+ часа за по-малко от МРЗ, а и осигуровки като СОЛ плюс трудов договор при такива суми би надхвърлило МОД, а осигуровки над тази сума не се дължат, ако не бъркам.

# 35
Искам да съм сред хора-набързо ще си промените мнението и ще искате да ступате някой зъл клиент. Парите малко, а работата много. Освен това се работят няколко длъжности-на каса, зареждане, на щанд. Ако има липси кой ще ги плаща? Работниците естествено. Работи се уикендите, по празници. За мен не си заслужава. По-добре касиерка в изи пей или някъде застраховки. Поне няма да мъкнете тежки кашони.

# 36
  • София
Щом нямаш финансови затруднения и търсиш работа по-скоро заради общуването, а не толкова заради заплащане, по-добре си харесай някоя сфера и започни стаж в нея. Разбира се, ако населеното място го позволява, трябва да е някой по-голям град. Обикновено са нископлатени, но като гледам може и да са по-високоплатени от работата, която си отказала. И най-вече знаеш, че правиш нещо с някаква перспектива.

# 37
Здравейте, много съм разочарована от повечето мнения на хората тук. Какво означава отвратително с “мизерно заплащане”’ “гърч”. Аз работя от 15 години в хранителен магазин, върша си работата, приятно е, и смея да твърдя, че изкарвам два пъти повече от средната работна заплата в страната, да не кажа и три пъти. Имам завършена бакалавърска, магистърска и след магистърска степен. Преди това съм работила доста престижни, както ги наричате вие работи, но мисля, че да си продавач- консултант също е доста добра професия, уви не и за нашата държавица. И между другото, като заговорих- работила съм в Америка. Е, понеже там хората работят много (без значение какво) изкарват пари. А като гледам тук искате хем да изкарвате пари, хем да си седим и да “пушим красиво” пред търговските обекти, да чакаме да свърши по- скоро работният ден, пък каквото стане… както казах… разочарована

# 38
...и смея да твърдя, че изкарвам два пъти повече от средната работна заплата в страната, да не кажа и три пъти.

Прости скептицизма ми, но средната заплата за страната към момента е над 2300 лв.

...и след магистърска степен.

Т.е. докторска? 🙂

# 39
Пояснявам:
1. Чисто взимам повече от 2300 лева (ако желаете мога да ви изпратя извлечение от преводите от заплатата си, която получавам, и не само аз, но и други колеги)

2. Завършила съм след магистърска степен (Post Graduate Diploma) в чужбина (около година и половина), което не поясних и се извинявам. В чужбина докторска степен се получава или по- точно “защитава” след 5 годишна форма на обучение, което аз не съм изучавала.

Знам два езика (английски и немски) на доста високо ниво, както и гръцки- не толкова добре. Спестявам, инвестирам, работя здраво и да, по празниците също… но в никакъв случай не мога да кажа, че се “гърча” или както казват “изкарваш му на тоя (шефа) парите”.Ами не- когато работиш честно и както трябва, рано или късно всичко се възнаграждава.

И позволете ми да Ви поясня- в Америка средната работна заплата е 3000-3500 долара. Наемът на едно средно голямо жилище за трима човека е около и над 2000 долара, хляб 4-5 долара, шоколад над 5 долара и т.н. и се оказва, че тук “гърчещите” се имаме собствени жилища, имаме 2 години майчинство (в Америка майчинството е 40 дни!!!) имаме отпуски…, но все не ни изнася нещо

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 01:28 от Monika881

# 40
Защо се засягаш? Много хубаво, че ти харесва. Аз съм била продавачка и не искам да съм. Въпрос на избор.

# 41
Моника, ние имаме и поглед, и опит, и знаем как е на повечето места и че ти си изключение, при това доста невероятно.

Америка Канада, САЩ или Мексико е? Или Перу, Венецуела?
Излишно обидно и високопарно отношение към аудиторията демонстрираш.

# 42
Не се засягам по никакъв начин- просто споделих с вас моята гледна точка, нали темата е “работа като продавачка”. Аз съм веща в тази тема и исках да изразя своето мнение. Нека хората да знаят и другата страна!
Относно изброените по- долу държави от Нарциса и въпросителните знаци- не ги разбирам, не знам как да Ви отговоря.
Другото, което не разбирам от Нарциса е осъждането в обидно и високопарно отношение.
Пожелавам Ви да намерите мечтаната работа  и дано сме по- смирени и удовлетворени, ние българите!

P.S. Разглеждайки по- задълбочено всички мнения по- горе, ми направи впечатление нещо много лошо- споменаване на професията Учител като незначителна, като “ако искаш да работиш по- малко стани учител”
Хора, моля Ви бъдете по- уважителни, професията Учител е свята и най- важната и отговорна професия- та това са децата ни и бъдещето ни, работи се със страст с любов, с мисъл!

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 11:34 от Monika881

# 43
  • Melmak
Моника, “гърч” е споменато като дума, събираща значението на много работа и малко пари. Работата като продавачка не е обидна в никакъв случай. Просто рядко е доходоносна, често се работи по много часове физически труд (ако подреждаш стоки), защото някои продавачи правят и това. В магазини на стоки като обувки съм виждала да ги карат да стоят прави дори да нямат клиенти.

Като човек, който знае два езика и има образование, като теб, сигурно можеш да работиш много по-добре платена работа и да развиваш други интересни умения.

# 44
hechicera_ благодаря за съвета, но наред с работата ми, за която съм благодарна, аз продължавам да развивам  други интересни умения, които са мое хоби. Благодарна съм също, че заради финансите, които влизат в моята сметка от тази работа, задоволявам своите желания, намерения, пътувания ( не обичам да седя на офис стола по цял ден и да сърфирам в нета, симулирайки работна дейност) и тн
И нали знаете- за едни боклукът е съкровище и обратно… различни виждания, различни интереси…
И понеже давате съвети, та и аз ще си позволя да Ви поуча- човек, за да се чувства жив, щастлив, успешен, не трябва да търси интересните умения само в работата. Трябва да се предизвикваш всеки ден, да мислиш, да развиваш себе си като човек, да се грижиш за семейство, приятели… надявам се сте чували за пирамидата на Маслоу.
Работата с хора те учи на много, развива психиката ти и възприятието за света.
Относно стоянето “на крак”, моля имайте предвид, че продължителното седнало положение уврежда доста повече тялото, от колкото изправеното.

Поздрави, надявам се да сте уловили насоката на развитие на себе си и не само в работата, но и в цялата заобикаляща Ви среда

Общи условия

Активация на акаунт