Мъж в женска енергия...

• 16 805
  • 354
  •   1
Отговори
# 180
Сигурно гони срок, нали е на 30.

Хм, това е за жените.

Е, да де.. той е мъж с ЖЕНСКА енергия Joy

# 181
Поведението на авторката е логично и обяснимо за мен. На въпросите защо се чуди, а не го зарязва директно и прочие- не може ли по човешки да я е яд, че нещата не се получават? Имам предвид- човекът не е насилник, не е пияница и социопат, има добри доходи и сериозни намерения, на фона на насилието, преживяно в предишната връзка, не е ли съвсем нормално да не ѝ е най- лесно окончателно да среже и да признае и пред себе си, че просто не става?
По въпроса той защо е настоятелен- ако някои подозрения, изразени по- рано относно предпочитанията му се окажат верни, а въпреки това иска семейство и деца, може да я е преценил като неконтролираща, неприлепчива и потенциално перфектна съпруга, за да си прави на заден фон неговото.

# 182
  • Столичанин ама не в повече :D
"Ако не иска да бърза да се обвързва не му е чиста работата на мъжа, ако иска да се обвързва отново не му е чиста работата на мъжа, абе каквото и да направи все не му е чиста работата на мъжа" - жени... Sunglasses

# 183
Не, не е така. Тук историята има доста нюанси, които влияят върху недоброто възприемане на това ,, пришпорване”. Иначе форумът и животът са пълни с чудесни примери за хора, намерили се и станали сериозни за светкавично време, при това успешно.

# 184
Сигурно гони срок, нали е на 30.

Хм, това е за жените.

Е, да де.. той е мъж с ЖЕНСКА енергия Joy

Оф, вярно, извинявам се Joy

# 185
Имаше един виц:
Излизам на улицата, гледам наляво - няма нищо.
Гледам надясно - няма нищо.
И си викам: "Тука има нещо!"

Та и този мъж - тука има нещо гнило, и не в Дания, а за да разбереш, че е така, трябва да си мъж, ако не с женска енергия, поне с женска интуиция!

# 186
  • Далечният изток
Да, и аз така мисля относно кое притеснява авторката. Този мъж така погледнато, добър, с добра работа и доходи, чист, подреден, не вика, не пие, не бие, би трябвало да е перфектната партия. Уж всичко е наред, обаче на нея ѝ светят лампи. Щом не се чувстваш добре с даден човек, просто не е за теб.
Разбирам, че иска да си свери часовника дали проблемът не е в нея, че не одобрява един такъв на пръв поглед перфектен мъж. Ами не, авторке, напълно нормално е това, което усещаш и което те отблъсква в един такъв типаж. Което, както и назад писаха, не те прави лоша, просто се мяташ на крайности. Този мъж не е за теб. Този мъж не е за никоя жена. Бърза, защото така му е набито в главата, трябва да имаш семейство - жена и деца. Бърза, за да не изтърве тази, която се е хванала в момента, че следваща може и да няма. Всъщност той е едно супер объркано момче, което иска нещата да се получават, обаче не му идват отвътре, а насила пък въобще няма как да се получат...

# 187
  • Paris, France
Повечето мъже, с които общувах и излизах като млада бяха като въпросния господин. Само двама бяха хомосексуални, не го криеха и не излизаха с жени (като гаджета). В много държави въпросният начин на живот и поведение са престижни и показват висок социален статут.

Не разбирам защо се противопоставя алфа мъжествеността на грижата за външността и суетата. Доста алфа мъже са контета и живо се интересуват от мода, дрехи, козметика. 

Лошо в мъжа аз не виждам. Такъв типаж почти никога не са насилници, защото противоречи на желанието им в живота им да има хармония, красота, вежливост. Амбициозни са и кариерни и финансово.

Колкото и да е добър за мене подобен мъж, разбирам, че на авторката не и е добре с него. Ами в подобни случаи аз се разделям с мъжа. С един подобен ми беше неприятно, защото постоянно идваше при мене с празни ръце, в апартамента му не се готвеше, нито пушеше за да не се вмирисва  и се пръскаше с моите парфюми. Той скъса с мене и се почувствах облекчена. Сега живее в Дания и си живее сам. Не знам има ли деца.

Не виждам проблем да се каже на мъжа, че дамата не се чувства удобно с него и не желае да продължи връзката. Едва ли ще иде да я гони и преследва.

# 188
Все съм мислил, че "женска енергия" е някой да няма надвикване, да няма надприказване, да няма нае....
Сигурно е много гадно за жена да влезе в къщата на мъж, а там по чисто от където и да е била, дрехите в гардероба по цветове, няма кьорава чиния в мивката, по канапетата възглавнички, сто саксии с цветя и всичко полято и свежо, прането простряно с чаршафите най-отпред... Ужас.

# 189
Разбирам авторката - има до себе си мъж, който отговаря на много критерии не само за приемлив, а за много подходящ мъж за връзка, че и за семейство погледнато отстрани. Но ето че макар да са отскоро той вече я дразни и не я привлича. За това и тя разказа някой аспекти с какво я отблъска, а не просто да го хули тук. Защо го прави ли? Не и трябва нашето мнение, нашия опит и т.н. Притеснява се, че е на 31 - годините текат, не валят подходящи свободни мъже, ала не може насила да се обвърже с този човек, защото ням чувства и няма и да има.
Темата даже не е за него, а за самата авторка. Тя индиректно пита: - "Какво ще стане? Ще се разделим и до следващата връзка може да съм на 33 години! А ако няма по-подходящ следващ? А ако в мен е проблема и съм прекалено критична? Кажете, че не съм обречена да съм сама! Моля дайте ми надежда, че не се налага да направя толкова голям компромис със себе си, за да имам нормален живот, семейство и деца.

И моя отговор е - не може да живееш с човек с такива компромиси. Много деликатно приключи. Поеми като мъжко момиче да ти поплачат на рамото. Удържи емоциите му след това и ти пожелавам късмет!
Дали ще срещнеш своето момче? Не мога да обещая, но поне си дай шанс. Ти си силна и борбена - понякога може да имаме семейство т.е. деца и преди да дойде нашата половинка. Следвай мечтите си и бъди смела!

# 190
Чета темата от самото начало. Моите родители са подобен тип двойка. Майка ми хем иска да води, хем се дразни, когато баща ми е нерешителен. Той е по-суетен от нея и по-емоционален. Сама си го е избрала, вероятно с идеята тя да бъде шефът, обаче с годините все повече неща у него я дразнят. Така че на теория такава двойка изглежда добре, обаче на практика се получава друго.

# 191
И аз следя темата от началото. Много добри мнения прочетох, Дорис за мен се доближи най-много до истината. Авторке, на база личен опит казвам: не си сгрешила като си дала шанс, ще сгрешиш, ако останеш.

# 192
Светенето на лампи не е, защото мъжът е лош. А защото авторката от дън душа не го иска, обаче като го сравни с предишния, ù става тъпо, че изпуска нещо добро.

# 193
И аз така мисля. Но ако остане с него това, което сега я дразни, с времето просто ще го намрази. Явно няма никакви чувства към него, щом така студено и леко презрително го анализира. А една връзка трябва поне да зарочва с любов, независимо какво ще стане после. 
Той, от своя страна, според мен я харесва много, възможно е да има нужда от такава по-разтропана жена и, като всеки мъж, докато е прясно влюбен,  е готов да се старае да и се хареса, като променя навици, дава аванси, приема в дома си и прочие. Но ще му мине, а и при него факторът време не е от такова значение, както за авторката.

# 194
Ама никой не казва да остане с него, тя самата не иска да остане, обаче е пуснала цяла тема в мамата да го плюе - защото тази тема е точно това, злобно плюене. Авторката не пита как да се раздели с него, а клюкари дали другите сме имали отношения с такива 'педерчета'. И пак да, наистина като не види желаното злобеене, вкарва допълнителни детайли. Започна с прекалено чистене, за което се възхитихме дружно, после се появи маминка, която обаче не отразихме така масово, после не я оставял да избира (?!втф?!), което пак не отразихме.
Вместо да клюкари тук, може да си събере тихомълком нещата от дома на мъжа, да му каже, че се разделят и да приключва този цирк. В момента пречи на поне един човек да намери много по-подходящ партньор, тя очевидно не става за тая работа в конкретната ситуация, а нейното поведение бие баш на нарцистична манипулация над човек, който явно ù се връзва.

Общи условия

Активация на акаунт