Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 321
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 525
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Бях писала и преди в bibliata.com можете да четете оригиналите на Тората (Петокнижието на Мойсей, или т.н. Закона..), Новия завет, всички в оригинал, на аглиски, руски, френски, български, иврит....

Нямах предвид текста на библията, а "ключа" за нея, това което ще ми даде възможност да видя какво е написано вътре.   

Няма ключ ....нещата са от прости по- прости....аако търсиш скрит смисъл...той е изтрит от времето.....да живееш тогава и да я четеш ....  би я разбрала

# 526
    Как се хващате на тия глупости за подправената Библия?Отдавна е доказано, че няма такова нещо.Има една книга "ДОСТОВЕРНОСТТА НА НОВОЗАВЕТНИТЕ ДОКУМЕНТИ" от Ф.Ф.Брюс,/ изд.Нов човек /добре е да се прочете, а тя е само капка в морето от доказателства.

От друга страна има интересни филми в DMCA-removal-from-Google
Там е обяснено, доколкото си спомням измежду другото и за "вградената защита" срещу изопачаване и променяне на Словото, поставена от Бог .Така може да се провери дали е "пипано".
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=73374
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=72345

Теглете и гледайте newsm10.

# 527
Мисълта ми беше, че няма смисъл да задълбаваме в ненужни спорове кой по-правилно служи и почита Господ - щом сме християни, значи сме от един отбор. Поне за мен няма значение кой е католик, кой протестант, кой православен - важното е, че е християнин.

newsm10 така е от един отбор сме

# 528
   Лично за мен има и друго доказателство.На Петдесетница Бог излива Св. Дух, за да ни ръководи, утешава, изобличава, учи.Има дарби на Духа, които са в църквата.Бог не би оставил децата си в заблуда- бъди сигурна Роза.В църквата, човек поддържа добро духовно здраве, навреме бива изобличен за залитанията си .Има светии, които разпознават духовете, такива, които пророкуват, говорят езици, а такива и които ги тълкуват.Ако Бог може да изобличи Иван и Драган, чрез устата на някой брат/свръх естествено/,че са прелюбодействали или откраднали, то не би изобличил такава голяма лъжа ,като вярата само в един живот ли???Ще остави ли църквата Си в заблуда?Бог е всемогъщ и никога не би допуснал това, убедена съм.
Ти обаче не принадлежиш на никоя църква, а самотната тръстика лесно се пречупва от вятъра.Петър всъщност се казваше Симон/=тръстика=колебаещ се; завличан от разни учения/, преди да го срещне Христос.Но Господ му даде ново име=камък;парче от скала.Който гради в/у тази скала/Христос/, каквито и учения да му проповядват, каквато и буря да дойде в живота му, ще устои.
Мога да чета за други и други свещенни книги, вярвания и идеи, но , когато познаеш Истината/Христос/ само ти остава да се веселиш на твърденията им.
Едно време банковите служители в Америка не са имали апарати за разпознаване на фалшивите пари.Но наместо да изучават различните  фалшивки, те часове наред опипвали, разглеждали и изучавали истинските долари.Познавали ги със затворени очи.Не познаеш ли Истината, всичко друго, което я имитира много точно може да те подведе.
А най-големия имитатор е Сатана.Когото  е излъгал, че го няма/като личност, същество/ е вече с единия крак в мрежата.От там насетне би могъл да му пробута всякаква лъжа.

Много добре казано gerik! Хареса ми!

Приятно ми е да влизам тук и винаги има какво ново да се научи от всички момичета.

# 529
Мисълта ми беше, че няма смисъл да задълбаваме в ненужни спорове кой по-правилно служи и почита Господ - щом сме християни, значи сме от един отбор. Поне за мен няма значение кой е католик, кой протестант, кой православен - важното е, че е християнин.

newsm10 така е от един отбор сме

Много добре казано gerik! Хареса ми!

Приятно ми е да влизам тук и винаги има какво ново да се научи от всички момичета.

newsm10 Hug

# 530
  • София

Да НЕ вярвам ме кара трезвият ми разум!  Wink

# 531
Моят е не трезвен, а безвъзвратно изтрезнял Wink

# 532

Ееее..много е соц. това.... Whistling

# 533
  • София

Ееее..много е соц. това.... Whistling

Че кво лошо има и да е соц. Аз съм с твърди леви убеждения!  Wink

# 534

Че кво лошо има и да е соц. Аз съм с твърди леви убеждения!  Wink
Разбрах, аз...  Rolling Eyes

# 535
  • Ямбол
Еее, SilIli! Много обобщаващо е това! Аз пък съм с десни убеждения и пак съм от трезвениците. Все едно на вярващите да сложа класификация средновековие, не че не съм си го помисляла. Wink

# 536
Може да съм с две леви ръце Mr. Green, но не съм с леви убеждения.

Заклет непукист съм.

# 537
Може да съм с две леви ръце Mr. Green, но не съм с леви убеждения.

Заклет непукист съм.
Ето, знаех си, щом и клетви са намесени тука...Това си е чист комсомол Wink

# 538
Всъщност, да попитам атеистите и непукистите, които са трезвени винаги/ а не пиандета , като нас/, едно нещо.
Според вас, ние губим ли като вярваме, изостанали ли сме  от хода на историята? Или сме жалки смирени , безропотни същества- как си ни представяте? Щом толкова се противите с/у Бог, значи смятате , че ние не живеем пълноценно, че нещо ни се губи?Затова не искате да сте като нас.Хайде да ви чуя, че ми е интересно newsm78

# 539
gerik, интересен въпрос! Simple Smile
Аз също бих искала да задам въпрос към атеистите и непукистите. Случвало ли ви се е да си помислите, че и вие един ден бихте могли да  повярвате, но да ви хване страх от тази мисъл?Поне за кратко.
Lilqna  и Krivоndela, може да сте с десни убеждения, но тезата, че вярата в Бог е несъвместима с рационалното мислене идва точно от марксистката идеология, която така ни беше насаждана в главите още от деца(на някои от нас Wink ), че още не можем да се оттърсим от този начин на мислене. Дискриминацията на вярващите и присмехулното отношение към тях също е част от наследството, което си носим. Няма друго общество, строй, който така категорично да отрича съществуването на Бог и да налага като единствено доказателство за атеистичната си идея невъзможността на човека да разбере с физическите си възможности наличието на нещо по-съвършено от него. Учеха ни, че след като нямаме физически доказателства за Бог, следователно, трябва да се доверим на нашите възможности и всякакво друго допускане за съществуване, дори на необяснимото е вече признак на слабоумие едва ли не. Учеха ни, че само наивни и необразовани хора могат да повярват в нещо, което не могат да видят или да пипнат. Е, това за мен си е чиста проба ограничение на мисълта, целящо затварянето и в доста тесни рамки.
На мен също ми беше много трудно да се оттърся от внушената така умело манипулираща схема на мислене, но когато прозрях, че човек не стои на върха на пирамидата, Бог лесно ме намери.   
Моля, постинга ми да не е повод за политически уклон на темата!

Общи условия

Активация на акаунт