Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 302
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 540
Да, бе.И един от силните им доводи беше, че Гагарин , като летял не видял Бог да седи на облаците- значи Бог нямало Joy Joy JoyИ после с наука ще подхождат с/у вярата.Че тя науката само ден след ден доказва неща, които  вярващите знаят от векове.Четох едно изказване на учен, който обяснява защо още има такива негови колеги дето се държат еволюционната теория като удавник за сламка.Те са наясно, че не сме произлезли от маймуни, но ако признаят обратното , ще трябва да се поклонят пред Твореца, а ето това никак не им се иска.Затова драпат по тоя склон, ама и падането им ще бъде страшно.

# 541
  • Ямбол
gerik   и SilIli , ще ви отговоря на всеки въпрос, но няма да пускам цитати, че много дълго ще стане.
Без да се засягате и обиждате, ще кажа мнението си: за мен вярващите са заблудени от фантазията си и са наистина като пияни, слепи последователи на някакво завладяващо слово, незнайно от къде е дошло. Не смятам, че не живеете пълноценно, само изключвате очевидни истини и сляпо вярвате на нещо и ако това нещо не е казало еди какво си, заначи край на друго не се вярва. Малко ми е трудно да се изразявам добре(математик съм все пак).
Изказването, че щом не вярвам на бог следва, че съм комунист е нелогично и смешно. Все едно да кажа аз, че щом пък вие вярвате, значи мисленето и развитието ви е като на тези в средновековието, че и по-назад.
И мен не са ме учили това, което мисля, защото съм го изтървала този строй, за който говорите, но това не ми пречи да си мисля и да съм се уверила, че религията е създадена за да подчинява и всеки, който се вкарва в тази рамка му липсва нещо(отговори) - мое мнение.
Аз не съм сигурна дали сме произлезли от маймуните, но съм малко по-сигурна, че няма бог и подобни.

# 542
Lilqna, мерси за отговора.Само не разбрах-не вярваш по липса на доказателства ли?Аако има такива , би ли си променила мнението?

# 543
 Преди време някой се беше изказал, че християните били много малка част от човечеството. Без да искам ми попадна една статистика, ако някой иска нека се запознае с нея.

# 544
Lilqna,, не исках да кажа, че всички атеисти са комунисти. Но твърдението, че трезвата мисъл отрича Бога, това вече си е част е комунистическата идеология. Познавам много атеисти с недотам трезви прояви.  Трезв ум. Какво включва това понятие? Това, че допускаш наличието на свръхестественото, дали задължително те прави луд?

# 545
И мен не са ме учили това, което мисля, защото съм го изтървала този строй, за който говорите, но това не ми пречи да си мисля и да съм се уверила, че религията е създадена за да подчинява и всеки, който се вкарва в тази рамка му липсва нещо(отговори) - мое мнение.
Аз не съм сигурна дали сме произлезли от маймуните, но съм малко по-сигурна, че няма бог и подобни.
Лиляна,ти този строй може да си го изтървала,но родителите ти,роднините,учителите,журналистите,които си правят предавания и налагат мнения"не" ,така че недей бъди 100% уверена,че нямаш някои от идеите на комунизма насадени чрез други хора.
Ако си живяла малко по-дълго време в страна, в която е нямало комунизъм или не е бил с такова силно влияние върху обществото ще разбереш разликата защо в комунистическите страни преобладават атеистите.Аз в Гърция виждам разликата,герик да каже как стоят нещата в Австрия.
А като давате анкети за християни,дайте и някоя за атеисти да видим къде наистина преобладават те най-много.

# 546
  • Linz
А пък аз едно от малкото неща, в които съм абсолютно сигурна е фактът, че сме произлезли от маймуните. За мен е категоричен и неоспорим. Не просто го вярвам, а съм добре запозната с еволюцията ни.
... Сам по себе си той не изключва съществуването на Бог, но изключва написаното в Библията и съответно- християнството.

Аз също бих искала да задам въпрос към атеистите и непукистите. Случвало ли ви се е да си помислите, че и вие един ден бихте могли да  повярвате, но да ви хване страх от тази мисъл?Поне за кратко.
Да, някой ден може и да повярвам (но много се съмнявам, че ще се случи). И не, никак не ме е страх от тази мисъл. Даже мисля, че много хубаво би било да има един могъщ и справедлив Бог- защо да ме е страх? Но мисля, че не мога да се самозалъгвам. Доброто побеждава само в приказките и сапунените сериали.

# 547

ако вярваш това, то много тъжен живот водиш

# 548
Доброто побеждава само в приказките и сапунените сериали.

Рени, това звучи много крайно. Нямам предвид вярата в Бог. Не бих допуснала, че си краен песимист, още по - малко отчаян човек?! 

# 549
  • Linz
Е, не се изразих точно... Победата на доброто над злото е сигурна само в измислени истории. В реалния живот нещата съвсем не тоят така.

# 550
  • мъничко градче
Аз вярвам в Бог ,разбира се вярвам че той помага само на тези които вярват в него.Винаги в тежки за мен ситуации се моля да ми помогне и винаги ми помага , имам си основание да вявам , а това за маймуните е най голямата смешка за мен лично Joy

# 551
  • Linz
Аз вярвам в Бог ,разбира се вярвам че той помага само на тези които вярват в него.
Eй това е голяма смешка!

... а това за маймуните е най голямата смешка за мен лично Joy
Би ли споделила къде точно трябва да се смеем?

# 552
  • Варна
Добре, след всичко изписано в тази тема, защо мислиш, че наличието на Бог и победата на доброто са еквивалентни?
Първо, какво е победа на доброто в контекста на понятия за Бог като безкрайност и всеобхватност? Победите и всички събития изобщо с начало и край са си за наша земна употреба само...

# 553
  • Linz
 Tired Не ми се задълбава и философства, тая тема никога няма да се изчерпа... Просто понятието Бог го свързвам с "добро", "справедливост", "милост"...
Само за маймуните исках да си кажа... Не можем да отричаме човекоподобните маймуни- имало ги е и това е факт! Някои приличат повече на маймуни, други- на хора. Чрез различни методи и анализи се установява точната им възраст и по тази хронология може да се проследи еволюцията на човека... И се дразня, когато хора, които хал-хабер си нямат от тия неща казват/пишат, че са глупости!

# 554
Bori7, напълно съм съгласна с теб за връзката между комунизъм и атеизъм.Не знам как е в Австрия обаче BlushНо явно съм заблудила мнозина , че живея извън страната Wink.Всъщност съм от Русе, а това е старото име на града и означава "Градът на шесте пристанища" и понеже е със старинна архитектура , открай време са го наричали Малката Виена.
Преди години имах един познат, човек с 25 години по-стар от мене.Признавам- беше много умен, та с него все спорехме на философски теми, той имаше видеотека и все нещо четеше в свободното си време.Примерно той не вярваше , че дявола ще бъде унищожен завинаги, както пише в Откровение/Апокалипсиса/, защото така щяло да се наруши равновесието във вселената.И Бог нямало как да съществува, като няма дявол.Такива ми ти работи.

Общи условия

Активация на акаунт