Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 фев. 2019, 02:08 ч.

Руската църква в София

 • 2 793
 • 36
 •   1
Отговори
 • Мнения: 63
Другата тема е заключена. Нека дискутираме тук. Дали с писане и молене до Св. Серафим може да се премахне магия?

Руската църква се намира на пресечките на ул. Раковска и бул. Цар Освободител. В криптата й са мощите на Св. Серафим, където много хора пишат желания с молби до светеца.

# 1
 • Мнения: 34
Абе за товане знам ама преди години, когато хич не бях набожен, съприводих бившата си там да се помоли. На тръгване видях една малка иконка с образа на Свети Серафим и си я купих. Интересно как ми се завъртяха нещата, но днес съм много вярващ човек. Живея сам и като се прибера от работа поздравявам иконата, и понякога й говоря. И то за всичко - говоря му дори като готвя - обсъждам рецептата. Знам, че е странно, но имам чувството, че светеца ме вижда, чува и разбира през иконата.

# 2
 • Мнения: 63
Само че отново пред църквата ме спря просяк и ми поиска отбележете 5 лева! Нямам работа от почти 9 месеца... Е дадох, но по-малко защото ме е страх от клетви. Дразни ме че все отнякъде изскачат и от мен искат, а от тези с мерцедесите не искат.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 11:22 от Jasper8

# 3
 • Мнения: 670
Дали може да се премахне магия? Божа работа. Незнам. Но църквата е много красива. Всеки път, когато съм в България задължително ходя там. Пиша писъмце и сякаш ми олеква.  А просяци има навсякъде.

# 4
 • Мнения: 459
Най-добре да отидете и да питате на място, хората които поддържат църквата.
Те ще ви кажат най добре. Знам, че с много силна вяра и много силни специални молитви, могат да се изчистят лоши неща.
И аз ходих в църквата преди доста време, помолих се за детенце, още не бях свършила с молитвата си към дядо Серафим и към мен се приближи младо момиче, без зъби. Започна да ми говори колко е зле и как децата й нямат какво да ядат, дадох й 5 лв, но беше много грозно и нагло. Вътре в самата църква, на свято място, да не можеш да се помолиш на спокойствие. И не знам, дали защото ми беше прекъсната молитвата но желанието ми и до ден днешен не се сбъдна.

# 5
 • Мнения: 755
Andji_1, много време ли мина?
Аз винаги ходя в Руската църква, когато имам нужда да се помоля, да намеря утеха, да се заредя позитивно. Там има много добра енергия...Всичко, което тайно съм си пожелавала, се е сбъдвало...макар и по-късно.

# 6
 • Мнения: 459
Да, преди 4 години беше.
Не сме от София, от провинцията сме иначе и аз щях да ходя честичко. Наистина църквата е уникално красива и с много силна енергия. Имаме едно голямо богатство в центъра на София, а малко хора го знаят.

# 7
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 7 609
Ходила съм много пъти там и много пъти съм писала. Нищо до сега не се е сбъднало, въпреки, че съм се молела за съвсем обикновени и възможни неща.

# 8
 • Мнения: 188
Миналата година написах писъмце с молба за две неща, които много исках да ми се случат. Тъй като съм далеч от София, помолих приятелка да занесе писмото ми в Руската църква.
Едното ми желание се изпълни, другото за щастие не. Човек трябва много да внимава какво си пожелава и да е сигурен в това.

# 9
 • Мнения: 41
Писала съм за работа и за отношенията ми с един мъж. За първото си смених работата, която мразех , защото колектива беше отвратителен. Второто не се сбъдна.
Мястото е уникално обаче има мн хора, някакси за молитва трябва да се усамотиш а в църквата е невъзможно.
Светецът съм го сънувала няколко пъти. Както и самата църква цялата златна отвътре. Така и не разбрах смисъла им.

# 10
 • Мнения: 1 066
Преди години имах много сериозен жилищен проблем. Ходих 2 пъти да пускам желания в криптата. Проблемът се разреши за изключително кратък срок. Вярвам, че желанията се сбъдват.

# 11
 • Дълбоката Провинция
 • Мнения: 726
Писала съм за работа и за отношенията ми с един мъж. За първото си смених работата, която мразех , защото колектива беше отвратителен. Второто не се сбъдна.
Мястото е уникално обаче има мн хора, някакси за молитва трябва да се усамотиш а в църквата е невъзможно.
Светецът съм го сънувала няколко пъти. Както и самата църква цялата златна отвътре. Така и не разбрах смисъла им.

А може би се е сбъднало?! Може би не е трябвало да имаш отношения точно с този мъж?!

Аз съм ходила веднъж преди около 4 години. Надрасках набързо някакви желания, не знам защо така се припирах и не можах хубаво да ги осмисля и подредя. И все пак желанието, което към онзи момент ми беше най-силно - се сбъдна още същата година. За другите е нужно повече време, надявам се и те да се сбъднат. Аз разбира се не стоя и да чакам да се сбъднат, а действам по въпросите и си преследвам мечтите.
При саркофага успях да се помоля, нямаше почти никой вътре. Дори ми потекоха сълзи, енергията беше необикновена и не мога да опиша усещането...

# 12
 • Мнения: 131
Някои неща са ми се сбъдвали, други не, а трети още ги чакам. Но е факт, че след всяко писане там с желание да се развали магия на жилището ни, нещата вкъщи ставаха още по-зле, което според мен е доказателство, че някой те чува там. Явно при разваляне на магия нещата стават още по-зле преди да се оправят. Надявам се поне да е така. Съвсем ми паднаха в очите някои хора, които са способни да правят магии. Какво, човек трябва да го е страх и от приятели и роднини ли вече?

# 13
 • Мнения: 670
Ех, ако  някъде по света имаше такава църква, където желанията се сбъдват. Представяте ли си? От там "внимавай какво си пожелаваш". Цял свят щеше да е на опашка с желания. Няма такова място.  Просто вяра и молитва. Но църквата е много красива, някак особенна.

# 14
 • Мнения: 131
Тя че е красива, красива е, но има родни, наши църкви с по-хубава енергия.
Почти нищо сякаш не се е сбъднало на мен и мои роднини и познати, каквото са писали. Даже мога да кажа, че много неща се влошават след писане там. В основното тяло енергията е позитивна, да, но в криптата е тежка и неприятна по-скоро.

Ето в последните месеци - след всяко писане вкъщи детето побеснява и започва да ровичка навсякъде, да разхвърля всичко, да се тръшка без причина и да се затваря в тоалетната и да не иска да излезе. А само хубави неща пожелавам разбира се - здраве и щастие основно. Вчера писах последно и пак пощуря, ами има си някаква закономерност и затова въпреки хвалбите повече няма да стъпя там, а ще си се моля в родна, българска църква. Smile

Сега като се сетя една от най-ужасните си паник атаки с пребледняване на очите изпитах вкъщи, но беше малко след първото ми стъпване и писане на желание в руската църква. Че и получих анафилактичен шок от храна, към която нямам алергия нито преди, нито след тази случка... Енергията в основното тяло на църквата е хубава, но в криптата е неприятна и тежка, не мисля, че е моето място. По-добре се чувствам в Александър Невски, както и в новата църква срещу Румънското посолство.

Общи условия

Активация на акаунт