Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 434
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 255

Роз, тука пианистите свирят вече на PCиано Wink , така че хем свирят, хем чаткат. Mr. Green
Кажи на норвежците, че са много назад с технологиите Wink

Ако познаваш Добата от Каварна, му кажи  много поздрави от Нелко Коларов и компания - от Варна Grinning
[/quote]
krivondela,здрасти.
Ами чувала саъм за   Добата ама не се познаваме лично.Иначе бих предала твоите поздрави... SunglassesМного здраве на Варна и на Асен и на теб разбира се.Виждала съм ви някъдъ по пиано-баровете в Норге, ама не мога да се сетя точно къде.. newsm78.майче беше
 Gerdermoen hotel Oslo ili...nyakade okolo Lillehammer...Hoyfjelhotelite??

# 256
Здравей Лиляна,
като видях че си сложила снимката на нашите  медицински сестри, очите ми се  напълниха с сълзи.... smile3518
Моля  се много за тях  Praynig....и знаеш ли,преди няколко дена всъщност във вторник вечерта  сънувах че са  пуснати на свобода!!!  Heart Eyes
oooo колко било забавно тук снощи, а аз да пропусна...   Mr. Green
Розе, долавям известен притеснителен тон, нарушаващ хармоничното ти съществуване  Sad  Дане би да си се разстроила нещо?  spoko Или това за медицинските сестри е само лицемерната реакция, която се очаква от теб, ти си щастлива!  Outta Joint
Това беше шега разбира се, надявам се, че държиш на майтап  Laughing
[/quote]

SiLilI,няма проблем...нося на маитап  Mr. GreenНо в случая съм откровенна и с такова нещо  наистина не бих се шегувала или лицемерила.Кой би бил?  Cry
Да не забравяме все пак че сме българи..и аз включително.

# 257
Чета, чета и моите мисли са, че всички говорим едно и също, но погледнато от различни места.
Всъщност има ли значение пътя, по който ще минеш, степента му на трудност, когато всички стигаме до едно и също място.

gerik с цялото ми уважение към теб - християнството не е затворена система, в която можеш да влезеш и да се изолираш. Там също има развитие и промени във времето.

Ако по стечение на обстоятелствата се беше родила другаде, където християнството е непознато щеше ли вярата ти да е основана на Библията? Не ми отговаряй, че Бог в християнството щеше да те намери защото всичко е предопределено.

Истината е, че ние боравим с крайни представи и понятия и колкото да се нъпъваме не можем да обясним безкрайното и непонятното. Може би един ден няма да бъде така?!
[/quote]

Mama_Nana,Няма как да убедиш" експерта" gerik по библията...тя   НИКОГА няма де те разбере... Tired понеже  тя си намилa все едно и също и си знае нейното...така че няма смисъл. Напомня ми на латерна...свири ,свири музика...ама  по едно време ти омръзва,все едно и също.Не си губи ценното време.  WinkАз знам за себе си че на "тъпизми" няма да отговарям...а само на смислени постинги.... Rolling Eyes

# 258
Розе, това е последното което ще ти напиша.
С последните си постове просто показа, че нещата които писа преди са си просто копи/пейст от книжки. Те не са начин на живот за теб!! Човек се показва такъв какъвто е когато го настъпят по мазола... Ти ни показа нагледно, че с медитация е трудно да обичаш другите и то си пролича в дребнавите ти забележки и желанието ти да изпъкнеш във всичко. Казваш, че си добра, сигурно, но Божието разбиране за добро е различно (просто разлика в дефинициите  Party). То не се изчерпва с десетте Божи заповеди, макар ако си седнеш в тъмната стаичка и си преровиш сърцето ще разбереш, че и тях не можеш да изпълниш, а има и такива неща като да обичаш враговете си, да дадеш връхната си дреха дори да ти искат само ризата....все неща които един човек обсебен от Азът си не може да направи. Да ти вярваш в Троицата, но в тази - Аз, Мене, Мене си....
Християнството е начин на живот, който успяваш да постигнеш, защото имаш Святия Дух в себе си и Той ти дава сила! Ти като медитираш, нали си викаш Дух Водач....ей повярвай ми това не е святия Дух, и познай кой е....какъв дух влиза в тебе. Ще ме питаш от къде знам ли, ами в Библията пише да се изпитват всички духове и всеки дух, който казва, че Христос е Господ е от Бога. Тия там дето те водят не го казват това....
Ще те помоля да си спестиш саркастичните забележки, защото на всички стана ясно кой какъв е и защо такъв е.....
Само ще те попитам, как мислиш да се срешнеш с един Свят Бог, когато имаш грехове....на този въпрос си отговори самичка и отговора не го търси в книги написани от хора, дето нямали какво да правят и се чесали по врата и писали, а в сърцето си, защото там ще ти говори един друг Дух различен от този дето те води да медитираш.Всичко най-най!
[/quote]
migito
ТОВА  В ЧЕРЕВНКОТО ГОРЕ ЗА ХОРАТА ДЕТО СЕ ЧЕСАЛИ И НЯМАЛИ КВО ДА ПРАВЯТ И ПИСАЛИ...мен ще ме срам да кажа такава глупост,защото това  изказване показва интелектуалното ниво на даден човек....в случая твоето.
Ти явно всичко знаеш за мен , АЗ как медитирам,и какви Духове там ме водят..... Sunglasses
Медитацията е "дълбока молитва"  .Говориш за неща от които нищо не разбираш така 4е че твоето мнение не ме ме интересува..А  как ще  срещна Бог с моите грехове ли??.Ще срещна Бог както и ти с твоите грехове...Или тоест забравих... ти май нямаше грехове...Благородно ти завиждам ти че си безгрешна и ще отидеш в "Рая" а аз в "Ада"....[b]Ти[/b] тази дето ми говориш за...."[color=red]да  преровиш сърцето ще разбереш, че и тях не можеш да изпълниш, а има и такива неща като да обичаш враговете си, да дадеш връхната си дреха дори да ти искат само ризата"...  ТИ  въобще влизала ли си в други теми на сайта  например в"Отново зов за помощ!" или  " Хайде да помогнем на още едно детенце.."след като си толкова добра Християнка!!!! #Cussing out
...Ами тогава защо не дадеш от себе си за тези  мили деца..??  Confused..иди в сайта  да видиш за какво став въпрос и ... ЩЕ ТЕ Е СРАМ ОТ СЕБЕ СИ после.!!Понеже вяравш в Христос че "възкресил два пъти" ТВОИТЕ ДЕЦА....ама за другите хич и не те е грижа...само за ТВОИТЕ СИ.... както си  писала постинга си...Егоистка.!!Ето там има хора с сърце ...Когато  те видя там в тaзи тема  да си вложила"и последната си риза" тогава ще имам респект към ТЕБ...ИНАЧЕ ВСИЧКО КОЕТО СИ КАЗАЛА ДО ТУК СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ БЕЗ СТОИНОСТ!!!
Аз ако все пак искаш да знаеш вески месец пращам пари на деца страдащи от АСТМА в Норвегия.... без съпруга ми да зане за това,и се моля за тях всеки Божи ден в своите медитации....И не съм милионерка А Ти какво си направила за другите освен за ТВОИТЕ ДЕЦА.Айде моля ти се да ме оставиш на мира...и да не блееш като" малка овца" която ще стане "бъдеща голяма овца"...Картинката дето си я лепнала в сайта  много ти отива...АКО бях на твое място щях да си затворя устата и да не "блея" много много...
Аз  съм благодарна на Бог че мога и аз със своя скромен принос  мога (и искам!)да помогна на  тези децата! .Къде е твоята добрата и любов  и състрадание в сърцето  , се питам  аз и отговор не виждам!???? Thinking
Такa че не ме занимавай повече..."Добра и милосърдна християнке" Rolling Eyes...
 И  не се бия в гърдите за това....но когато ме настъпят по мазола...почвам да вадя "кирливи ризи...и тогава се вижда КОЙ... КАКЪВ  Е!!!Той Бог вижда...и ще ни съди"спрямо делата ни...нали така викаш Ти.
..

Последна редакция: сб, 03 фев 2007, 04:11 от roza66

# 259
 #Shocked Аз се оттеглям от темата...Според мен, тук стана като на пазара...всеки говори, никой не чува...Последно от мен: Господ е казал, почукай  на вратата, ако те поканят влез, ако не, изтупай си пепелта от обувките и си тръгни...Господ почука на много врати чрез тази тема...всеки има глава на раменете си!
Както се казва, останете си със здраве! yes

# 260
....Просто стана безмисленно...Омръзна ми някои да се правят не безгрешни.. smile3507.и да се бият в гърдите "какви добри Християнки са"... а ние колко сме лоши останалите.zzzzzzzzzzz Tired

Последна редакция: сб, 03 фев 2007, 02:26 от roza66

# 261
Чета, чета и моите мисли са, че всички говорим едно и също, но погледнато от различни места.
Всъщност има ли значение пътя, по който ще минеш, степента му на трудност, когато всички стигаме до едно и също място.

gerik с цялото ми уважение към теб - християнството не е затворена система, в която можеш да влезеш и да се изолираш. Там също има развитие и промени във времето.

Ако по стечение на обстоятелствата се беше родила другаде, където християнството е непознато щеше ли вярата ти да е основана на Библията? Не ми отговаряй, че Бог в християнството щеше да те намери защото всичко е предопределено.

Истината е, че ние боравим с крайни представи и понятия и колкото да се нъпъваме не можем да обясним безкрайното и непонятното. Може би един ден няма да бъде така?!

Mama_Nana,Няма как да убедиш" експерта" gerik по библията...тя   НИКОГА няма де те разбере... Tired понеже  тя си намилa все едно и също и си знае нейното...така че няма смисъл. Напомня ми на латерна...свири ,свири музика...ама  по едно време ти омръзва,все едно и също.Не си губи ценното време.  WinkАз знам за себе си че на "тъпизми" няма да отговарям...а само на смислени постинги.... Rolling Eyes
[/quote]

Тук обаче много, много бъркаш. Не познавам  gerik, но едини от смислените и задълбочени отговори са нейните наравно с мненията на SilIli и migito. Да ме прощаваш, ама имаш "по специално отношение" към нея, което не е много много позитивно . . . 

# 262
ТИ  въобще влизала ли си в други теми на сайта  например в"Отново зов за помощ!" или " Хайде да помогнем на още едно детенце.."след като си толкова добра Християнка!!!! #Cussing out
...Ами тогава защо не дадеш от себе си за тези  мили деца..??  Confused..иди в саита  да видиш за какво став въпрос и ... ЩЕ ТЕ Е СРАМ ОТ СЕБЕ СИ после!
Понеже вяравш в Христос че "възкресил два пъти" ТВОИТЕ ДЕЦА....ама за другите хич и не те е грижа...само за ТВОИТЕ СИ.... както си  писала постинга си...Егоистка.!!Ето там има хора с сърце ...Когато  те видя там в тaзи тема  да си вложила"и последната си риза" тогава ще имам респект към ТЕБ...ИНАЧЕ ВСИЧКО КОЕТО СИ КАЗАЛА ДО ТУК СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ БЕЗ СТОИНОСТ!!!

Аз ако все пак искаш да знаеш вески месец пращам пари на деца страдащи от АСТМА в Норвегия.... без съпруга ми да зане за това,и се моля за тях всеки Божи ден в своите медитации....И не съм милионерка А Ти какво си направила за другите освен за ТВОИТЕ ДЕЦА.Аиде моля ти се да ме оставиш на мира...и да не блееш като" малка овца" която ще стане "бъдещ аголяма овца"...Картинката дето си я лепнала в сайта ти отива...Аз  съм благодарна н Бог че ми е предоставен шанса да мога и аз с своя скромен принос да помогна на  тези децата! ...Къде е твоята добрата и любов  и състрадание в сърцето  ти, се питам  аз и отговор не виждам!???? ThinkingТакa че не ме занимаваи повече..."Добра и милосърдна християнке"...[/color]
 И  не се бия в гърдите за това....но когато ме настъпят по мазола...почвам да вадя "кирливи ризи...и тогава се вижда КОИ КОИ Е!!!Тои Бог вижда...и ще ни съди"спрямо делата ни...нали така викаш ти...

Скъпа това, че тя не се хвали като теб какво дава и къде дава не значи, че не го прави и, че не дава.
В Библията пише "А когато ти правиш милостиня, нека левицата ти не узнае какво прави десницата ти"(Матей 6:3Щ

# 263
За мен тук трезво мислещите са:  Mama-Nana, Lilqnа ,malina, krovondela,  tititi...i.t.n. Извинаявам се ако съм пропуснала още някои....Всичко друго е "напразни усилия""
Това е ...

Последна редакция: сб, 03 фев 2007, 00:16 от roza66

# 264

Скъпа това, че тя не се хвали като теб какво дава и къде дава не значи, че не го прави и, че не дава.
В Библията пише "А когато ти правиш милостиня,,нека левицата ти не узнае какво прави десницата ти..Матей 6:3Щ

[/quote]
Скъпа госпожо   goldenova съпругът ми е"левицата" и повяравай ми..той не знае за това че давам... Mr. Green Hug (споменала съм го в постинга си)
"Хваля" сe  или си  "признавам" ,няма значение приемаи го както си искаш...Ама не ти оттърва.Ако  migito даваше щеше да влиза в тези форуми....а и ти... Но явно ги подминавате...иначе сте    "добри Християнки"....Хммм,   

А и няма нищи срамно и лошо човек  да признае че иска да помага на другите и да стимулира другите към това.Тук на запад хората си споделят кой къде  и с какво е подпомогнал.Само ни е в България все още сме "злобни,завистливи и задръстени" и вместо да похвалим човек за доброто дело което е свършил...(говоря по принцип) ,гледаме да го оплюем,да му завидим,да го очерним!
  И ние си мислим че сме вярваща нация.... ха ха ха ....егати и  заблудата...  oops Хората тук на запад са "много по-човечни" дори повечето от тях са атеисти.Така че "мили христянки",не ми се "въздигайте до небесета"...ами "слезте от облаците" и направете добро не само на себе си  а и на другите....Нямам  никакъв респект към такива жалки личности които само...бла-бла-бла...празни приказки!!
Човек си личи  точно  в такива форуми...какво го интересува и какво не..от темите в които пуска постингите си. Може да не  ме имате за  "добра Християнка" ама не съм чак толкова лош човек...помагам с каквото мога...и е от сърце....след като всички тук се нахвалихте какви  "добри християнки сте".. cry  И не съм кон с капаци да се ограничавам с една книга...

А  ти  goldenova и другите, вие иначе  може да съдите за даден човек  без да го е познавате??!!
Мдаааа.... ама като стана въпрос за вас...   заболя... нали!. newsm45.
Аз съм открит човек и съм си сложила снимки и е-маил....Не съм се  "скрила "като анонимна мижитурка  ....от какво Ви е страх...Да не ви познае някой ли ли???  Ха ха хаааах  newsm62 . ТИ goldonaova и ти  бе  "migito" какво сте се скрили в IСQ...???? Къде са ви снимките..???  newsm08З
kакво се криете и от кого.. .. от мъжете си ли ???? toothСамо дето устатa ви е голяма...ама "празна"..... smile3532
Много е лесно да "лаете"на скрито....

Айде регистрираите се с  "себе си" а  не с някакви "логонца-картинки " ....покажете сe...
Айде чао от мен!  bouquet

Последна редакция: сб, 03 фев 2007, 04:14 от roza66

# 265
В момента съм в духовна криза и затова се записвам. Sad
Вярата ми доста се разклати напоследък, след като попаднах на интересни теории....Лиляна, поздравления за темата.  bouquet

# 266
Здравеи Amarena,и добре дошла! Hug
Би ли  споделила с нас? Тук всеки си казва каквото мисли..така че не се протесняваи от кръстосването на шпагите Grinning

# 267
Как хубаво започва темата, а докъде я докарахте. В подобни теми никой никого не може да убеди. По-добре всеки да разкаже за собствената си гледна точка и житейския си опит, това обогатява. Аз ще разкажа друг път че бебефонът се обажда.

# 268
roza66,подигравателния ти тон към хората заемащи друга позиция в темата може и да ти помогне да спечелиш временно превъзходство в дискусията,но в никакъв случай няма да помогне да убедиш безпристрастния читател в истинността на идеите ти.
Така че не е лошо да прецениш за себе си с какъв мотив влизаш тук-"да кръстосваш шпаги" или да търсиш истината.

# 269
  • Ямбол
Искам да ви помоля да се изслушваме и да продължим с добрия тон.
Да не се отделяме от темата и все още ме интересува кое ви кара да вярвате/да не вярвате. Не ме интересува как вярвате и в какво вярвате. Всеки вярва в нещо, някои в съществуването на бог, как сте стигнали до това прозрение. За някои разбрах, че просто изпитват нужда да вярват, други са вярвали и поради някои житейски случки са разбрали, че няма смисъл.
Лично аз никога не съм вярвала, нищо и никъде не ме е накарало да почувствам такава необходимост. Това съвсем не е равно на безсърдечност и отричане на всичко що е свързано с духовенството. Допускам, че е възможно, но за мен към момента - не е.

Amarena, думите ти ме карат да си мисля, че нещо във вярата ти се пропуква или греша.
roza66, не се опитвай да убеждаваш другите в твоята истина, няма смисъл, можеш само да я изложиш да размишляваме по нея, но не и да обвиняваш другите за това, че не са на твоята позиция. Разбирам, че вероятно някой те е засегнал, но не го приемай толкова лично, това е Интернет и всеки е свободен да се показва или крие.
SilIli, твоя воля, но защо си така категорична? Интересни коментари имаше.
tsveti7, права си. Очаквам и твоята гледна точка.

Хайде мир и помирение за всички! Peace

Общи условия

Активация на акаунт