Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 526
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 285

Grinning ........хора насреща! Разбирам, че си в шоу бизнеса, но хората искат сериозен подход  към въпроси свързани с вярата! (A, иначе, възхищавам се на хората на изкуството, особено на музикантите! Бог ти е дал такъв талант!  Rolling EyesСамо как ти завиждам... Flushed..)
Видяхме те, в какво ти се изразява щастието(на основата на медитации), всеки средно интелегентен човек ще прозре...Не можеш и да си представиш какви усилия хвърлят много християни за да помагат финансово (кой както може), с молитви, с морална подкрепа! Но, никой от тях няма да видиш да си развява байряка...
Така, че не ми парадирай, защото не знаеш за какви мащабни помощи има нужда тук в България и как хората дават от залъка си, за да помогнат на някой в нужда!
Така, затова, че се опитваш да извъртиш проблема с "греховете", ще ти кажа, че никой не очаква от теб да си безгрешна и ................!
[/quote]
Здравеи SiLili  Съжалявм ако  е прозвучало на теб и на другите  споделянето ми, че съм член на организацията за помощи на деца болни от Астма в Норвегия....като парадиране или хвалба . По странен на4ин мислим ние българите.....Поне тук на запад хората не мислят така. Приемат го като стимул за себе си и другите....Казах че помагам понеже исках да защитя себе си като добър човек... а не егоист.Че правя всичко възможно да помогна ...поне на някои...когото НЕ познавам.Понеже ние хората обикновенно помагама на близки и приятли. А бихме могли да направим същото и за други непознати.Когато тези непознати на които помага6 "не могат да те видят"  4е си им помогнал и не могат да ти благодарят за помо6тат ти,понеже помо6та е анонимна. Така  Аз поне се 4увствам  6тастлива.Написах го понеже бях набедена като личност която има пълна каша в главата,че само мисля за АЗ-ът,Себе Си,Мене си....тоест гоист.Ественно  се засегнах понеже съфорумките мислещи така за мен все пак никак не ме познават.Затова споделих  факт 4е давам за да разберат че не съм егоист ,а помагам с каквото мога.
Права си за  глобалните проблеми на България,повярвай ми...ако зависеше само от един човек,бих се отзовала от сърце...но ако всички българи се обединим и се отзоваваме,обичаме,помагаме си,  не заваждаме за успехите на другите, а се радваме за тях...може би проблемита на България нямаше да са толкова мащбни...може би  България щеше да бъде една друга България.Не искам да се самоизтъкна пак като споделя нещо което ми е направило силно  впечатление.Работата ми е свързана с много пътуване по света.(моля да не се приемем ката пак като хвалба)но по Не-задружен народ от българите не бях виждала. Защо не можем да бъдем сплотени?Защо сме такива индивидуалисти...Защо не разбираме че Бог и ние сме ЕДНО.Нерзабирам?! Извинявам се ако съм те засегнала  лично с нещо,имам ужсано чувство за хумор,и понякога се мразя за това...
Друго,SiLili  относно за прозрението за моето щастие чрез медитиране,...явно не си прозряла,макар че си над средно ниво.Описала съм защо медитирам... и тук пак ще го опиша  така че ,моля те прочети по-внимателно преди де ме съдиш.
Относно моето медитиране,прочетох доста подигравки и нападки и сарказъм...едва ли не, съм "болна" личност.Нека поясня...
За мен медитацията е дълбока молитва,пак искам да обясня не тези които ме набедиха в окултизъм,дъновизъм,сектатнство...резберете ме,това е моя начин  да намеря "Себе си"....когато медитирам искам да намеря тази личност,която е дълбоко в Мен... -Себе си ...и всички  го имаме, до един...това е добротата! Медитирам за да открия "Себе си" като добър човек, да изровя това  качество от дълбините"СИ" и да го изкарам на повърхнста и да го използвам.
Понеже за много хора то е "скрито дълбоко и забравено". Всички ако влизаме дълбоко в Себе Си  за да намерим Себе си...ще го намерим.
 Поне на мен медитацията ми помага да открия и намеря"Себе Си"...Това имах впредвед с Аз-ът и Себе си.....Да намеря "Себе си" ....за да мога да дам на другите от"Себе Си". ....затова медитирам. Надявам се този път да си ме разбрала и прозряла какво имам впредвид. 

Може и да не съм наясно с енергиите  като теб,както и ти  не си с нотите предполагам,  Winkно не нужно да бъда физик за да разбирам и вярвам в Бог....
 bouquet

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 00:29 от roza66

# 286
Здрвеите съфорумки.....обръщам се към всички.Този път не съм шут и ще пиша сериозно....да видите че мога  Sunglasses

Да ,наистина в някои мои постинги имаше сарказъм, сега като се върна назад не мога да ги изтрия.Все пак е важно че съм го осъзналa и си признавам..Но аз отговарях с сарказъм само на постингите които бяха написани КЪМ мен със сарказъм и подигравки и много критика "4е не вървя по правия път"...так че е било защитна реакция.Мисля че е нормална човешк реакция когато човеке засегнат.. Както писа SilILi...да правех се на шут( простете ме понеже все пак това е част от професията ми...артист-музикант  Wink)и както и  писах обратно.... имам ужасно чувство за хумор за което понякога се мразя.
Моля да бъда извинена ,ако съм засегнала накои,аз  лично бях много засегната от някои постинги...не искам да споменавам имена.Сега вече Няма значение.Просто разбрах че тези които го правеха  всъщност не ме познават и съдят за мен от постингите ми.
Това е лошото на форумите че нещата понякога се недоразбират или подразбират по съвсем грешен начин...всеки по свему,то4но както и библията Wink

migito  ти доста попрекали в атаките си,буквално...,Извиняваи скъпа,може да си шефка на работат си,ама  на мен не си ми.Горките ти подчиненеи ако така ги атакуваш  безпричинно....Мрaзя шефове които се правят на"шефове"...

[/quote]
Цитат на: [b[b
]ruth[/b][/b] link=topic=158530.msg3147927#msg3147927 date=1170497404
Roze, извинявай, че те нападнахме Grinning, но то е заради едно единствено нещо (или поне на мен така ми се струва) - няма да конкретизирам, само бих искала да ти задам един въпрос: Какъв е според теб Исус Христос? За учителите, от които си научила много, разбрах какво са за теб и отношението ти, само Христос остана малко ей така настрани. Какво мислиш за Него конкретно? Уточнявам-въпросът ми не е заяждане. Много се радвам, Роза, че си изчерпателна в отговорите си и най-вече, че си търсеща личност, поздравявам те искрено!!!  :bouquet

Ruth, и благодаря ти за този постинга и за разбирането на моите постинги....няма проблем.Простила съм и съм забравила всичко и на всички... Heart EyesЗа Христос 6те  ти отговоря след малко.Искам да помисля върху това как  да формулирам отговора си.

Едно за себе си разбрах,когато има нападки в форума....да не го приемам лично и да не се защитавам като нападам обратно....е поне да не нападам със сарказъм Sunglasses

Лилqнq,права си...всеки има право да бъде " скрит" или "открит" в форума.Просто когато го писах това го адресирах не към теб, а към други  две съфорумки.Но явно съм засегнала и другите като теб...не съм го искaла наистина  Hug

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 00:37 от roza66

# 287
Мама Нана Peace
Роза, споко.Всички прекалихме.Поне аз-много.Права си , че във форума съдим за другия единствено по постингите му, а това е мноооого малко.В личен разговор с човека е различно.Ти знаеш за какво стана всичко, някой го загатна по-рано.Каквото и да имам Роза, бъди сигурна , че не е срещу теб, като човек.Срещу друго е.
Извинявам се и се надявам да няма обидени.Моля ви, разказвайте за себе си!Не щадете думи, за да няма недоразумения.
  Та значи да се върнем към темата.Ще ви разкажа за мен, как повярвах, кое ме провокира.Няма да е кратко, за което се извинявам, но не искам да го съкращавам, няма да е същото.

Ето част от една притча, която Исус разказа.
"Небесното царство прилича още на търговец, който търсеше хубави бисери,
 и, като намери един скъпоценен бисер, отиде, продаде всичко що имаше и го купи."

Според мен този човек е бил експерт.Защото ,ако не си разбираше от работата, щеше да подмине безценния бисер и да продължи да си събира стъкълца без особена стойност.Не , че неекспертите няма да влязат в небесното царство-да не ме набедите сега в ереси Wink.И със сигурност не е бил фанатик, продавайки всичко , което има , за да го притежава.А когато вече го имаш на теб ти се иска да го гледаш, да му се радваш, да изучиш всяка извивка, отблясък, нюанс.Нещо подобно се случи и с мен преди години.

Атеизма Моите родители също са атеисти.Така са ни възпитавали и нас със сестра ми.Помня само , че като много, много малка бях чувала от дядо за човек погълнат от голяма риба и оживял.Знаех, че това го пише в някаква книга, но дядо почина и никога не разбрах коя е.Реших, че като порастна , ще я открия и прочета.Дядо мразеше поповете/имаше си някакви съображения/, не пожела поп да го опее.Но силно се надявам да е бил вярващ в сърцето си, да се е покаял преди да издъхне.Та тази линия на атеизъм следвах и аз, даже то се прероди в непукизъм впоследствие.
Винаги съм имала едно търсене, но дори не съм осъзнавала на какво точно.Четях  много фантастика, Наука и техника и Космос.Вярвах в НЛО, все нещо трябваше да обясни съществуването ни .Не приемах обаче еволюцията за обяснение Naughty, някак си подсъзнателно.По принцип имам нещо бунтарско в себе си, но от друга страна съм била и много примерна.Обаче като се запъна...Така и не можаха да ме натикат в комсомола.Що убеждения, натяквания и заплахи бяха, но НЕ. Казвам го , в смисъл, че с мен насила нещата не ставаха.Аз не реша ли, не можеш да ме принудиш да вярвам и следвам каузата ти, само защото така е  редно.А аз си бях точно вълк-единак.Имах си своя теория за нещата, живеех си в собствен свят, вярвах в нещо там, четях и се скъсвах да рисувам.
    Исус почука на сърцето ми    Стана така , че мои 2 приятелки  от техникума ,в III-ти курс повярваха в Бог.Май всичко тръгна от филма Исус, който тогава даваха по кината за първи път.Аз умирах от главоболие по време на прожекцията.Направо ми бяха опротивяли.Заяждах се, намразих ги в един момент, заради нещата , които ми говореха за техния Бог.Най-отвратително ми се струваше това, че четат Библията , нещо недопустимо за млад, здрав, прав и нормално развиващ се човек Crossing ArmsТе бяха отлични ученички, аз бях шматката ,а за 1 година станаха неузнаваеми-в добрия смисъл, но на мен не ми харесваше тази промяна.Вече не вярваха в предишните неща.Едната преди беше поклонничка на М .Джексън и почти пълно негово копие.Стаята и приличаше на храм на  Майкъл.Та тя изхвърли всички плакати и предмети, свързани с него, пред които трепереше и благоговееше преди.А беше наринала куп пари за тях.Остави си само касетите с песни.Казваше , че не бива да се покланяме на хора и пр. все неща, с които вярващите хора са наясно в тая тема.Казваше, че когато те срещне Христос, вече нищо друго не е така ценно.Че той променя живота ти , гледната ти точка за нещата и целите ти.Не помня точно, неща от тоя род.За мен те бяха като една страшна ерес.Аз пък обожавах Дейвид Бауи Blush/нали ви казвам, деца си бяхме/ и бях твърда, че нищо не може да промени отношението ми към него и разбирането ми за света.Казвах , че не ми пука, дори да има Бог, то аз не желая да имам нищо общо с него.Просто искам , когато умра всички да ме забравят и ако наистина душата е безсмъртна, моята ще се рее в безкрайния космос.
По това време една учителка ни заведе в католическия храм зад техникума , за да чуем органа.Аз, като един художник  бях потресена от красивите статуи и витражи.Беше толкова различно от православните храмове.Те ме плашеха , иконите и всичко друго.Незнам защо, сега разбира се не е така, но тогава ги свързвах само и единствено със смъртта.Сигурно , защото не разбирах смисъла на нещата тогава, знам ли. Та , веднага ни забраниха да влизаме в храма, но ...Аз ли ??? Нямаше сила , която да ме застави да не ходя там, просто бях влюбена в онова място.Там цареше  абсолютен покой, тишина , аромат и светлината беше различна.Съзерцавах тия прекрасни статуи на изящни ангели, толкова нежни и красиви.Имах възможност да размишлявам, да ровя в ссъбитията, които се случваха.Гледах стстуята на Христос и се опитвах да осмисля нещата, които бях чувала от приятелките си.Чудех се защо е там, защо е позволил да го убият, какъв е смисъла на всичко това?!Тази статуя контрастираше с всичко останало в храма.Не ми даваше покой.Започнах тайно да се заслушвам , когато двете си говорят за това.Все още им се подигравах, не знам как са ме изтърпяли и са ме обичали.Но, ако някой друг им се подиграеше в мое присъствие, ставаше наистина страшно за него.А те често бяха обект на подигравки от съучениците ни.
  Решението   Веднъж реших да приема поканата им и да посетя църквата , в която ходеха, заедно с учителката ни по математика.Мразех математиката, но се възхищавах на тази жена, сигурно защото незнаех , че е вярваща Mr. GreenНо твърдо им заявих, че няма да ми хареса, хеле, пък като ми казаха, че имало само едно пиано, амвон и много столове.Що за църква е товаnewsm78 Ами, разбрах, че именно това е църква, не храма.Бях като втрещена.Чувствах се като ония герои от фантастичните филми, посетени от  извънземни, които им изливат накуп цялото знание на вселената Joy.Направо щях да се пръсна от любовта, святостта и знанието, които ме обгръщаха отвсякъде.Чувствах се така прозрачна, сякаш ме разглеждаха на рентген.Не хората, а някой друг.Помня как ходех по улицата и бях толкова щастлива, сякаш някой ми беше изпълнил заветното желание.Купих си една огромна православна библия от книжарницата и започнах да чета.Нищо не разбирах, но четях.Майка ми покани една своя колежка, вярваща, да ми разясни Библията/е и това , ако не е Божие дело, тя си е върла атеистка/.Горката , сигурно си е мислила, че ще се откажа бързо от новото си увлечение.1000-да пъти съжали за глупавата си постъпка после.Даже ме заплашваха, че ще се отрекат от мен, ако аз не се отрека от Бога.Ама нали ви казвам, че на мен не ми минават тия.То пък и сестра ми взе , че стана вярваща.Така, че , родителите ми се чувстват провалени във възпитанието ни Sad.
Естествено вече не се върнах в моето скривалище, при красивите ми статуи, защото там вече нямаше какво да науча.Мина време , докато тръгна на църква, все още се борех с разни комплекси и това единачество в мен.Дейвид отиде в кофата за смет, има ли съмнение.Имам предвид идола Дейвид, а песните му ги харесвам и днес, напомнят ми ония години.Започнах  да чета и за други религии, научна литература, история и всичко имащо връзка с Бог.
   Живот с Бога    Чак1-2г. по-късно наистина предадох живота си на Исус.Кръстих се и поисках да уча теология.Исках да замина за Москва, за 1г. където имаше интензивен курс на обучение за църковни лидери и подготовка за такива.Не го направих , за да стана нещо "по", а защото исках да науча много, за малко време.Същевременно имах малък бизнес, който тъкмо набираше скорост.Просто не ми се наложи да мисля дълго, избрах да уча и тръгнах.Не съжалявам.Това, което научих и видях там не може да се опише с думи.А от друга страна Бог ми помогна да стана перфектна в професията си и макар да не работя на тоя етап за себе си, съм ок. ,доволна съм.Има много неща за които мога да разкажа, за чудеса -лично преживени, но ще стане прекалено.Нека и други да разкажат.
   Сетих се и за друго, което ми повлия.Не пряко , но ме вдъхнови.Повечето ни спорове /с приятелките ми/ се разгаряха в кабинета по електротехника.На стената имаше портрети на известни учени.Аз бях направо запленена от Майкъл Фарадей.Нещо много истинско имаше в лицето на този човек.Постоянно го рисувах.Веднъж на село  открих стара , накъсана книга, в която пишеше за целия му живот.Казвам ви , бях изумена от живота му.Но усещах, че има и нещо друго, което историята премълчава.Малко след като отидох за първи път на църква, намерих в библиотеката им друга книга за този физик и тогава всичко ми се изясни.Това е бил един дълбоко вярващ и искренно посветен християнин, който никога не е правил компромис с вярата си , заради слава и други придобивки.Той ме вдъхнови още повече да търся Бога Grinning.

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 15:34 от gerik

# 288

Скъпа това, че тя не се хвали като теб какво дава и къде дава не значи, че не го прави и, че не дава.
В Библията пише "А когато ти правиш милостиня,,нека левицата ти не узнае какво прави десницата ти..Матей 6:3Щ

goldenova
Пак казвам долу написаното...
Съжалявм ако  е прозвучало на теб и на другите  споделянето ми, че съм член на организацията за помощи на деца болни от Астма в Норвегия....като парадиране или хвалба . По странен на4ин мислим ние българите.....Поне тук на запад хората не мислят така. Приемат го като стимул за себе си и другите.Казах че помагам понеже исках да защитя себе си като добър човек... а не егоист.Че правя всичко възможно да помогна някои...когото не познавам.
Понеже ние хората обикновенно помагамe на близки и приятли.    А бихме могли да направим същото и за други  ....за непознати. Tези непознати на които помага6 "не могат да те видят"  4е си им помогнал и не могат да ти благодарят за помоща ти,понеже помоща е анонимна. ....Никога не съм помагала на някой само за да получа блгодарност от него.
Ественно  се засегнах понеже съфорумките мислещи така за мен все пак никак не ме познават.Бях нападната,критикувана,упреквана много тук...и най-вече се засегнах когато една от вас ми каза...тоест ми цитира от библията че в живота имало много по стойностни неща,като например " да свалиш ризата и да я дадеш на ближния си"....или нещо такова беше... Че само съм говорила за Себе си,за АЗ,Мене Си  и т.н. тоест излeзe  че съм пълен егоист...Е тука  вече  се "премина границата" и не издържах и "споделих" ....а не похвалих че "давам ризата си и то не само на ближния си" ами и на други...не съм егоист и никога не съм била.Хората които ме познават добре, знаят това.

Опитвам се да спазвам какво пи6е в библията,повярвай ми.
Децата не знаят че аз им помагам...тоест  " левицата( тоест децата)не знаe какво прави десницата"( тоест аз),,както си написала горе в циатата.Така  се 4увствам  щастлива.

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 02:21 от roza66

# 289
А Бог каза ‘НЕ’

Помолих Бог да вземе моята гордост,
А Той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че гордостта не може да се отнеме,
От нея се отказват.

Помолих Бог да излекува дъщеря ми,
Прикована в легло от своя недъг,
А Той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че душата й е невредима,
А тялото й е само временно.

Помолих Бог да ми даде търпение,
А Той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че търпението е резултат от изпитания
И не се дава, а трябва да се заслужи.

Помолих Бог да ми подари щастие,
А Той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че ми дава благословение,
А дали ще бъда щастлив зависи от мен.

Помолих Бог да ме предпази от болката,
А той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че страданието отделя човека
От житейските грижи и го приближава до Него.

Помолих Бог да ми даде духовен ръст,
А Той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че духът трябва да израсне сам,
А Той само ще го подрязва,
За да го накара да даде плод.

Помолих Бог да ми даде всички неща,
За да мога да се радвам на живота,
А той ми отговори ‘НЕ’.
Каза, че ми дава живот,
За да се радвам на всички неща.

Помолих Бог да ми помогне да обичам другите
Така, както Той ме обича.
И Бог каза ‘Ти най-накрая разбра
За какво трябва да молиш....’.

[/quote]

Възхитена съм  oт това стихотворение,много ме развълнува    bouquet Не е цитат от библията както ще отбележат някои,но е много истинно и дълбоко.Този които го е написал определено "Разговаря с Бог"  в  сърцето си. Моля те напиши ми кои е автора.... Аз чета подобна книга сега за "Разговор с Бог" с сърцето ,но автора "Разговаря с Бог" не като поет а като аналитик-пиател.Много еднакви неща намирам...Благодаря ти за това.

И аз цитирах подобни цитати  на друг автор ,само че не  бяха   изразени в стих а в разказ. И там по същия начин се говори за това как автора "пита Бог и Бог му отговаря"...и тои пише за това.
Този стих  е написан с чувства извиращи от сърцето...както и автора на разказите които аз чета,излизат от сърцето му "къдет тои получава отговорите си"от Бог.
например:..."....Вие сте Аз, който се проявявам във вашата настояща форма, ала не се притеснявайте, че може да Ме ограничи­те, че това може да Ме направи ограничен, защото Аз не Съм ограничен и никога не Съм Бил. Смятате ли, че вие сте единствената форма, която Съм избрал, смятате ли, че сте единствените създания, в които Съм проникнал със Собствената си Същност?

Казвам ви: Аз съм във всеки цвят, във всяка дъга, във всяка звезда на небето, Аз съм във всичко върху всяка пла­нета, която се върти около всяка звезда.

Аз съм шепотът на вятъра, топлината на слънцето, невероятната самобитност и изключителното съвър­шенство на всяка снежинка.

Аз съм величието в стремителния полет на орела и невинността на кошутата в полето, храбростта на лъвовете, мъдростта на дребните.

Аз не съм ограничен до модусите на проявление, които се наблюдават само на вашата планета. Вие не знаете Кой Съм Аз, а само си мислите, че знаете. Но не си мисле­те, че Моята Същност се ограничава до вас и, че Моята Божествена Същност - този най-свят дух - е дадена на вас и само на вас. Това би било горделива и невярна мисъл.

Моето Битие е във всичко. Във всичко. Всеобхватността на Моето Проявление.  Няма нищо, което Аз Не Съм, и нищо, което Аз Да Не Мога Да Бъда".....

Но нещо бях недоразбрана с моите цитати Sad Не били от библията.. Confused. Ама здраве да е....Изказаха се мниния че са от съмнителен автор....макар и никога да не са  чели книгата Sad
Тя се казва "Разговор с Бог".Една от съфорумките  ме помили да и я пратя(dorinda)...и каза че такова страхотно нещо не била чела.Радвам се да го чуя Grinning...Дано цитатите от твоето стихотворение бъдат одобрени(понеже не са от библията) и не се каже че са от съмнителен поет.Аз одобрявам много този стих,такъв тип литература въобще.Но аз съм простила всичко на всички  bouquet

Тези писатели и автори не са случаини и не са както сподели една от съфорумките..."нямали какво да правят са  се чесали по главата  седнали и писали..." Не.... Тези автори и поети "Разговарят с Бог" в сърцата си...и изписват това на бял лист хартия които стигат до нас и ни карат да" са замислим дълбоко" и ни дават отговор на много истини.. Thinking

Kак така може нещо друго например като този стих   да бъде толкова истинно и дълбоко , нещо което не е цитирано  от библията ами от някои непозант поет? Значи има и истини не само в библията ами и в книжките...макар и от непознати автори. Ако се замислим този поет "Рарговаря с БОГ" в сърцето си ...иначе как би получил тези отговори? Wink

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 19:47 от roza66

# 290

Roze, извинявай, че те нападнахме Grinning, но то е заради едно единствено нещо (или поне на мен така ми се струва) - няма да конкретизирам, само бих искала да ти задам един въпрос: Какъв е според теб Исус Христос? За учителите, от които си научила много, разбрах какво са за теб и отношението ти, само Христос остана малко ей така настрани. Какво мислиш за Него конкретно? Уточнявам-въпросът ми не е заяждане. Много се радвам, Роза, че си изчерпателна в отговорите си и най-вече, че си търсеща личност, поздравявам те искрено!!!  bouquet
[/quote]
Сега ruth да ти отговоря на въпроа както ти и обещах Simple Smile

Христос  за мен е Божий син и освен това  вестител на Божието слово,освен това и наш учител(тaka каkто е имал своите у4еници които го следвали)...Най-великото, на което Христос ни учи, не е, че ще имаме вечен живот, а че вече го имаме; не е, че ще бъдем в братство с Бога, а че вече сме; не е, че ще имаме каквото поискаме, а че вече го имаме. В това трябва да вярваме ...
Освен това той е изкупил греховете на хората като умира  за  хората(нас) и после възкръсва  и им  показва че смърта не е страшна и че  ако вярваш в Бог ще имаш вечен жовот.Неговото възкресение  го доказва .Така че да не се стархуваме от "загубата" на тялото си..."обвивката"...а да запазим душата си за Него.Така тои показва че хората  могат да са БЕЗСМЪРТНИ  като Него....ако го следват.
Това е Христос за мен...

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 02:22 от roza66

# 291
Четох тази статия, много ми допадна. Извинете, че е малко дългичка.
ПРОВЕРЕНО: БОГ СЪЩЕСТВУВА! РУСКИТЕ УЧЕНИ СЕ ОПИТВАТ ДА "ОПОЗНАЯТ" ВСЕВИШНИЯ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Извинявай, но е потресаващо неумел опитът ти да убедиш тези, които не вярват в съществуването на Бог, с помощта на интервю с някакъв псевдоучен (и то публикувано в сайт за исляма #Crazy).

Wink
Иха, ти откъде разбра от къде съм взела статията. А какъв е критерия кой учен е учен и кой псевдо. Мисля, че да могат да се дадът такива определения, човек бива да има и някоя и друга научна степен.
[/quote]

Розе, това е последното което ще ти напиша.
С последните си постове просто показа, че нещата които писа преди са си просто копи/пейст от книжки. Те не са начин на живот за теб!! Човек се показва такъв какъвто е когато го настъпят по мазола... Ти ни показа нагледно, че с медитация е трудно да обичаш другите и то си пролича в дребнавите ти забележки си и .................................................Всичко най-най!
[/quote]

????????????? Какво стана тук,а сега да видим??  Rolling EyesА  ти migito ме набеди че чета "празни книжки " а ти...не изоставаш  по назад от мен като гледам.....не си чела само библията и не вярваш само на нея ами на "празни статийки" и то от исляма... Shocked.Много атаки имаше и критики от твоя страна към мен а и към много други ....а какво чета тук горе,че вярваш на  разни статийки...  Направо ме разби отвсякъде...признавам си. TiredА как  само искаше да  ме убедиш че библията те "води"
 Всичко ми стана ясно,пъзъла се подреди .И последното нещо което ще ти кажа е предполагам си чувала поговорката...."Който копае гроб другиму ...сaм пада в него" Wink
Bсичко най-най и на теб!

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 02:24 от roza66

# 292
gerik благодаря това, което сподели! Hug Heart Eyes
Розе, пак се палиш! Ти не разбираш мотивите ни да те "нападаме", но искам да ти кажа, че никой не е против теб, напротив, мисля, че всички виждаме, че имаш търсене, освен това си една  голяма симпатяга(от снимкте  Wink)! Но, имаме против това, да говориш за Христос , по начин, който ти самата ако се замислиш, ще си признаеш, че е на базата на тези "тълкувания" на посочените от теб книги. Не на базата на прочетеното в самата Библия. Защото, ако я прочетеш, ще видиш, че (Моля те прочети това внимателно!) тези тълкувания се доближават много до нещата, които са написани вътре, всички прекрасни обещания са дадени, НО най-важното послание, смисъла за саможертвата на Исус Христос, начина по който ние можем да стигнем до Бог, да разберем истината за нещата, а не да живеем в тотална заблуда, това е изопачено в твоите книги! Ние сме против това да бъде допускано, защото един човек, с желание да разбере всъщност, какво е Христос, може да си направи фатално грешни изводи! А, че сме прави в това отношение, ще разбере всеки, дори, ако прочете само Новия завет! Много от окултистките течения така са произлезли, използват основната идея от Библията и както каза КRIVONDELA(аз и се зарадвах за това, но тя не ме разбра Sad ), преиначват замисъла, използвайки различни логически похвати. И всичко това е, за да отделят хората от ИСТИНАТА, от Бог! Никой не твърди, че ние като сме християни, всичко сме разбрали и всичко знаем, Бог цял живот ни открива Себе си! Всеки ден аз научавам нещо ново за Него! Но, това, какво е Бог Исус Христос, смисъла на саможертвата Му и Животът, който имаме чрез Него е категоричен!
Рзбирам също, че ти си намерила начин за релакс в твоята медитация. Защо обаче ние толкова те упрекваме? Ще ти кажа! Защото много добре знаеш, че този ритуал има ефект, той действа, нали? Но, ти не подозираш какъв е източника на това явление! Ще ти кажа! Това е също окулт! Ако не вярваш, пак прочети в Библията! Там ясно са описани всички тези духовни преживявания и е посочен източника им! А той не е божествен, той е точно обратното! Господ знае за съществуването на всякакви разновидности на духовни въвличания и ни е предупредил, да се пазим! Искаме да предпазим и теб! Също и твоите последователи! Това не е шега хора! Боли ме много, като чета, че някой лековерно, ей така на майтап се "пробва" във експерименти от този род-медитация, врачки, екстрасенси и колко още...
Ще ви кажа нещо, което не исках да споделям тук, но явно трябва!
Баща ми умря от направена магия! На 40 години! И то от собствената му сестра! Ще кажете откъде съм сигурна ли? Ами тя почти си призна, уплашена до смърт, защото не е очаквала такъв ефект! Намерихме в къщата "нещо", което беше поставила на тайно място след като се върна от гробищата. А магията била направена против майка ми. Но, майка ми е вярваща и Бог я е предпазил! Звучи зловещо нали? Сега ми е заседнала буцата в гърлото и ми е трудно да пиша, но само икам да ви кажа, да не си играете с огъня, ако нещо не ви е ясно много, по-добре не го пробвайте!Защото аз се убедих, на висока цена, че тези неща не са игра! Затова, само искам да ви кажа, да мислите, да внимавате, преди да се впуснете в поредната мистика!
Розе, помисли, питай Господ, обърни се към Него с цялото си сърце, Той те обича и иска да не погинеш!
 Praynig

# 293
  • Linz
... А магията била направена против майка ми. Но, майка ми е вярваща и Бог я е предпазил!
А даваш ли си сметка колко вярващи има, които Бог не ги е "предпазил"?

# 294

Рени, допусни за миг, че това, в което вярваме християните, е истина - че има задгробен живот, който всъщност е истинският живот и че там ще живеем така, както сме заслужили в земния си живот. Вярвай ми, да бъдеш християнин не е никак, никак лесно, защото от нас се иска много, а наградата за нашите усилия няма да бъде в този живот, а после, след физическата ни смърт. От нас се иска да се откажем от всичките си дребни и не толкова дребни грехове и удволствия, за които предпочитаме да си мислим, че щом толкова ни се харесват, няма нищо лошо в тях - ето, погледни в съседните теми - една жена се влюбила в един "сладур" и й се иска мъничко да кръшне - какви са съветите на повечето й съфорумките - давай, само гледай мъжът ти да не разбере.
Без значение какъв ни е животът тук - някои ще са бедни, други ще са богати, едни ще имат няколко къщи, други ще живеят под наем, трети ще имат някакви други проблеми, четвърти ще ни се струват много щастливи (друг е въпросът дали наистина са) - независимо какъв ни е животът тук, той ще свърши. Всичко тук е временно. Времето минава ужасно бързо. Ето, сега съм на 31 г., а сякаш вчера бях на 16, дните летят неусетно. Докато се обърнем и вече ще бъдем на 60-70 години. Животът ни ще бъде към своя край. Често ми прави впечатление, че възрастнит хора сериозно се замислят за смъртта, която се приближава все повече и повече - и в повечето случаи тя ги плаши. За вярващия човек тя е избавление, той ще се отърве от една повяхнала, изхабена, разядена от болести плът и ако е праведен, ще живее райски вечно, завинаги, без край - без никакви болки, проблеми, неприятности. Знам, че е трудно за разбиране.
Мисълта ми беше, че когато си изживеем живота и душата ни напусне тялото, ние ще бъдем на съд, а не Господ. Няма ние да го питаме защо е бил толкова несправедив и това няма да бъде нашето оправдание за греховете ни. А той ще ни пита и той ще ни съди. Най-грубо казано - той определя правилата на играта, а не ние. Докато сме на земята, ние имаме право да решим дали искаме да участваме или не. Ако не искаш - твоя воля, ама няма награда после - ти си направил своя избор. Ако искаш да учавстваш - имаш правила, по които да играеш. Хубавото тук е, че имаш цял живот време да решиш дали искаш да се включиш или не и ако се разкаеш искрено, всичко ще ти бъде простено. Само че никой не знае кога точно е финала на играта, така че който иска да заслужи вечен живот, трябва да се старае постоянно.

# 295
... А магията била направена против майка ми. Но, майка ми е вярваща и Бог я е предпазил!
В какво вярващи, Рени?
Само, че на мен темата за магиите ми е свръх противна...

# 296
  • Linz
... Хубавото тук е, че имаш цял живот време да решиш дали искаш да се включиш или не и ако се разкаеш искрено, всичко ще ти бъде простено. Само че никой не знае кога точно е финала на играта, така че който иска да заслужи вечен живот, трябва да се старае постоянно.
Ами това ми прилича на игра на рулетка. На руска рулетка!

В какво вярващи, Рени?
В Бог.

# 297
  • Ямбол
Постингът на Маги ДС провокира у мен някои въпроси и чуденки. Защо трябва да внимаваме как живеем земния си живот, че да заслужим нещо за след това. Отговарям си аз според моите разбирания: защото никой още не се е върнал след смъртта си и да ни разкаже дали е вярно това което ни се обещава.
.... има задгробен живот, който всъщност е истинският живот и че там ще живеем така, както сме заслужили в земния си живот.
.....
От нас се иска да се откажем от всичките си дребни и не толкова дребни грехове и удволствия,
....
Хубавото тук е, че имаш цял живот време да решиш дали искаш да се включиш или не и ако се разкаеш искрено, всичко ще ти бъде простено. Само че никой не знае кога точно е финала на играта, така че който иска да заслужи вечен живот, трябва да се старае постоянно.
А това последното ми звучи някак по детски наивно. Аз така обещавам на учениците си - казвам им, че колкото и двойки да са натрупали, ако в един момент ми покажат желание за работа и имат добри резултати, то оценката им няма да се повлияе от натрупаните двойки.Но пък не им обещавам нищо след края на ученето, там вече сами да се оправят и от тях зависи как ще си приложат натрупаните знания и опит в училище.

# 298
... Хубавото тук е, че имаш цял живот време да решиш дали искаш да се включиш или не и ако се разкаеш искрено, всичко ще ти бъде простено. Само че никой не знае кога точно е финала на играта, така че който иска да заслужи вечен живот, трябва да се старае постоянно.
Ами това ми прилича на игра на рулетка. На руска рулетка!

В какво вярващи, Рени?
В Бог.
А кой е бил техния Бог?

# 299
  • Варна
SilIli, за окултизма и сектите си напълно права, че могат да бъдат опасни.
Но защо мислиш, че всяка медитация или каквото и да е това, за което пише roza66, е окулт?
Окултистите имат или тренират силите си, за да влияят енергийно върху своята или други системи. Тук ключовите моменти са дали разбират в дълбочина къде пипат и дали мотивите им са в хармония с Вселената, Бог. Мисля, че тук не говорим за този вид практики.
Може би ще имаш време да прочетеш някоя книга на Лазарев (http://www.lazarev.ru/), би ми било интересно какво мислиш за това, което пише той.

Общи условия

Активация на акаунт