Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 237
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 660

За нас с мъжът ми любовта е решение! След това бракът е завет един към друг.

Това възможно ли е?  newsm78
За мен е възможно. След като премине стихийната любов, в която всичко прекрасно идва от самосебе си , идва момент в който осъзнаваш действителността и губиш всичките си илюзии, с които си живял досега. Това е свързано и с разочарования, защото никой човек не е идеален. Но, давайки си сметка, че няма такъв, с който да си в перфектни във всеки момент  взаимоотношения, поради несъвършенството на човека изобщо и ако няма основни разминавания помежду ви, които да правят невъзможен един брак, то тогава решението да извървите пътя заедно е напълно съзнателно и това е което може да се направи, разбира се, на базата на много компромиси, усилия и старание от двете страни. За мен това е момента на зрялата Любов.

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 11:26 от SilIli

# 661
Така е Peace нищо не идва наготово.Всяко нещо , за да живее са му нужни грижи и усилия- колко повече на любовта.Понякога имаш чувството, че това е сблъсък на две вселени.За мен усилието си заслужава Heart Eyes

# 662
  • Linz
Много хубава статия, съгласна съм с всичко написано. Авторът все едно е систематизирал и обобщил моите разсъждения по темата. Мога да направя извод, че конфликтът наука-религия ще се задълбочава с времето, пропастта между тях ще расте. Но религиозни хора ще има докато свят светува, защото има неща, които само религията може да даде.

# 663
Много хубава статия, съгласна съм с всичко написано. Авторът все едно е систематизирал и обобщил моите разсъждения по темата. Мога да направя извод, че конфликтът наука-религия ще се задълбочава с времето, пропастта между тях ще расте. Но религиозни хора ще има докато свят светува, защото има неща, които само религията може да даде.

Дадоха ми преди време една книжка "Еволюция или сътворение" от двама български учени. Като започнахме тази тема все си мислех да я използвам, но винаги като отида до Кърджали и я забравям. Те се разпространяват безплатно, тази вечер ще изляза по-рано и ще проверя дали ги нямат в CLC, та който иска мога да му я изпратя (пощенските разходи за моя сметка Wink ), можете да пишете на ЛС.
Аз не съм особенно силна в обясненията на такъв вид материя, макар че съм инжинер и съм ги учила тези неща, просто трудно ми е да ги обяснявам...
Рени, с удоволствие бих ти я пратила и на теб, не, за да те агитирам, но мисля, че би ти било интересно.

# 664
Дадоха ми преди време една книжка "Еволюция или сътворение" от двама български учени.
miqito, тази ли е? Въпреки, че тук е само един бълг. учен:

http://evoliucia-ili-satvorenie.hit.bg/EvolSatv.htm

# 665

За нас с мъжът ми любовта е решение! След това бракът е завет един към друг.

Това възможно ли е?  newsm78

Абсолютно вмъзможно. При нас е така, а съм го видяла и в семействата на много мои познати. Винаги се минава през кризи в които ти се иска да избягаш, но там идва момента на прошката и на решението да обичаш. Момента на еуфория изчезва, но следват много дълбоки и силни чувства. Но е възможно ако се стремиш да опознаваш партьора си и да се променяш.
Но тази любов която е въпреки всичко което другия прави и да умееш да прощаваш, не винаги човек може да го напрви със собствени сили....Бог ни дава сили да го направим, но ние трябва да  вземем решение за това.

# 666
Дадоха ми преди време една книжка "Еволюция или сътворение" от двама български учени.
miqito, тази ли е? Въпреки, че тук е само един бълг. учен:

http://evoliucia-ili-satvorenie.hit.bg/EvolSatv.htm

Да точно тази!
 Ей спести ми разкарване по центъра с моята дебелана на конче....

# 667
  • Linz
Супер Hug Определено ще ми е интересна и ще я прочета Peace

# 668
Рени, как е дребосъчката?

# 669
  • Linz
Рени, как е дребосъчката?
Благодаря, прекрасно. Да не казвам голяма дума, но днес няма и следа от болест  Grinning

Зачетох се в книжката!... Но започнах от частта, където имам познания- палеонтологията... Ами разсъжденята на автора може да впечатлят някой, който няма понятие от тия неща. Но всеки, който е учил геология може да отговори на тези "слаби страни"... относно Матерхорн, несъответствието на земните пластове и т. н. (моят преподавател пък е доц. Христо Пимпирев... кой ли от тях разбира повече?)... Все пак се надявам да прочета нещо, което би ми дало повод за размисъл... така че продължавам с четенето.

# 670
Iskam da zapo4na s tova,4e formalno prinadleza kam gildiata na intelektualcite.T.e. zanimavam se s nauka/medicina/.Viarvam,che vseki ot nas si zadava vaprosa za smisala na negovoto sashtestvuvane i zashto tochno toi se e rodil.Za smisala na negovia zivot.
Predi da resha da sledvam Isus/Tova e Boziat Sin/ imah v sebe si ideiata za Bog,no nikoga ne biah izpitvala udovolstvieto da imam lichni vzaimootnoshenia s Nego.Predtavete si kak vi zadavat vaprosa" Poznavash li edi koi si?" I v povecheto sluchai mnogo ot nas kazvat "Da.poznavam go" kato vizirat tova che primerno sa se zapoznali s nego,no ne znaiat nishto poveche.Dali tozi chovek ima semeistvo naprimer,kakvo haresva,kakvo ne i t.n.Nie v mnogo ot sluchaite si mislim che poznavame niakoi samo zashtoto sme se vizdali s nego dva,tri pati.V mnogo ot sluchaite kogato zapochvame da opoznavame niakoi naistina pri obshtuvaneto si s nego sme sklonni da se razocharovame,zashtoto toi ne e udovletvoril niakoi nashi predstavi za nego.
No ima Edin Koito nikoga niama da ni razocharova,kogato se stremim da Go opoznaem i tova e Bog.
V Bilbliata pishe ,che vseki koito izpoviada s ustata si,che Isus e Gospod i poviarva v sarceto si ,che Bog Go e vazkresil ot martvite,6te bade spasen- Rimliani 10 glava,9 stih

# 671
Добре дошла drross!  Hug
Имам подозрения, че те познавам...сега ще проверя...

# 672
Е, разбрах...
Здравей Докторе! Heart Eyes Радвам се, че си се включила!
Роска, пиши на кирилица, pls!

# 673
Smiatam,che triabva da se podkrepiame,otnosno tova,v koeto sme poviarvali SilIli i kakto pishe v Bibliata da sme v saglasie  bouquet

# 674
Цитат
.............

Та какво казва Библията за любовта:

Първо послание към Коринтяните 13 глава
4. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,
5. не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,
6. не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,
7. всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи."

Благодаря ти много за точния отговор   bouquet

Именно, след дълго обмисляне стигнах до извода, че за мен това не е любов, а заслепение.
Затова престанах да вярвам в Бог.
Сега съм наистина твърдо убедена, че съм взела правилното решение.

Общи условия

Активация на акаунт