Кое ни кара да вярваме(да не вярваме) в съществуването на Бог?

• 41 151
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 930
Значи човека за да се уподоби с Бог е било необходимо да достигне "пълна добродетелност", а добродетелността не е нещо, което може да бъде наложено, именно за това ни е дадена свободна воля. Ако Адам и Ева не са яли от дървото тогава човечеството щеше да развива само добродетелността и нямаше да му се налага да се бори и със злото. Днес може би щяха да са ни известни още много неща, щяхме да сме много напред във времето, нямаше да има болести, щяхме да сме безсмъртни .............

# 931
  • Варна
Виждам, че доста сте напреднали, ама да вметна - човек никога не е бил безсмъртен, бил е създаден с опция за смърт. Бил е свободен да умре по всяко време /как звучи само/, но и в това се изразява свободната му воля.
Холограма, Бог е създал човека, защото така е искал. Попитай се, защо хората раждат деца, например. От тук ще дойдат и отговорите на останалите ти въпроси.

# 932
Няма да се разберем явно.
Как може волята на едно творение да зависи от самото творение, а не от Твореца?

(Да напомня - говорим за волята на творението. Тя съществува ли самостоятелно, извън творението някъде.
Това е волята на творението. Свободна воля значи притежателят й да има възможност за алтернативни решения.
Но как се вземат те? Как творението решава да избере едното или другото решение.
Това става по някакъв алгоритъм вътре в него, създаденото от Твореца творение)

Изглежда така, сякаш Създателят наблюдава човечеството в петриева паничка.

Ако той е много добър програмист би могъл да си напише програмата на съответния компютърен език – сбор от изисквания към творението, изложени като условия и решения.
На едикакво си условие – едикакъв си отговор (решение)
Условията са за каквото се сетиш - от условията на живот в материална среда (отговорите са решения за организацията на биологичната материя, изграждаща тялото на човека) до условията на проявление на свободната воля (отговорите са в организацията на биохимичнте реакции на организма, оформящи психиката на човека).
Пуска им пълно комбиниране.
И се появява цялото многообразие на света, състоящо се от жива материя.
После се оставя да се развива според дествието на свободната воля на човека и се получава боричкането в петриевата паничка за наблюдение.
Или чрез друга перифраза – получава се картинката от романа на Шекли „Корпорация безсмъртие” в Клуб „Зеленина”.

„...Клуб «Зеленина» предлагаше уникално, изцяло растително шоу.
Настаниха ги на малко балконче, недалеч от остъкления център на клуба. Наоколо се издигаха масички на три нива, а в средата се кръстосваха ярки прожекторни лъчи. Зад стъклената преграда върху няколко квадратни метра имаше нещо като джунгла, потопена в хранителен разтвор. Изкуствен полъх люшкаше гъсто натъпканите растения с най-разнообразни размери, форми и багри.
Блейн никога не бе виждал растения да се държат така. Фантастично бързо израстваха от ситни семенца и нежни коренчета до грамадни храсти и чворести дървета, тлъсти папрати, чудовищни цветя, влажни зелени гъби и пъстри лиани; растяха, бързо привършваха жизнения си цикъл и гниеха, пръскайки семена, за да започнат отначало. Но сякаш нито един от видовете не можеше да се възпроизведе точно. От семена и подпухнали плодове изникваха изроди и мутанти, променени и пригодени към безмилостната среда, бореха се за вкореняване долу, за въздух горе и мъчително се протягаха към изкуственото слънце над тях. Неуспелите храсти бързо се превръщаха в паразити, вкопчваха се в загиващите дървета и скоро на свой ред се оказваха затрупани от нови разновидности. Понякога в изблик на творческа амбиция едно от растенията преодоляваше всички препятствия, поваляше издънките около себе си, задушаваше опозицията и завладяваше всичко. Но от тялото му вече растяха нови видове, които го събаряха и захващаха сражение над останките. Друг път тежка болест, причинявана от микроскопични растения, нападаше джунглата и помиташе всичко пред себе си в грандиозно кресчендо от плесен. Но рано или късно сред нея се вкореняваше храбър филиз, после още един и борбата продължаваше. Растенията се променяха, растяха, смаляваха се, усъвършенствуваха се в битката за оцеляване. Но не помагаше нито решителност, нито коварство, нито съвършенство. Нито един вид не можеше да спечели надмощие и всяко усилие водеше към гибел.
Гледката разтревожи Блейн. Можеше ли тази фаталистична имитация на света да се окаже основната характеристика на 2110 година?...”

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 22:42 от Холограма

# 933
VG,

Хората раждат деца, защото така е програмирано в генома им.
Както и в генния код на всички останали живи същества.

# 934
...Холограма, Бог е създал човека, защото така е искал. Попитай се, защо хората раждат деца, например. От тук ще дойдат и отговорите на останалите ти въпроси.

Когато човек иска нещо, го иска по някаква причина - или по необходимост, или от вдъхновение (интелектуално удовлетворение)

# 935
С останалото съм съгласна.

Попитай се, защо хората раждат деца, например. От тук ще дойдат и отговорите на останалите ти въпроси.

Имаш ли отговор? Аз се питам от доста дълго време и нямам разумен, логичен отговор. За себе си мога да кажа, че много исках детенце, но не си спомням защо, а може би изобщо не съм знаела.

Ако той е много добър програмист би могъл да си напише програмата на съответния компютърен език – сбор от изисквания към творението, изложени като условия и решения.
На едикакво си условие – едикакъв си отговор (решение)

Точно това е направил - програма с изискване, едно единствено условие /да не яде от дървото/.
Решение
Кой клавиш натискаш ДА или Не?   
Всеки избор стартира подпрограма.

Тук има друго, което лично мен ме смущава. Те не са знаели или поне няма информация да са знаели какво точно ги очаква. Знае ли само, че ще умрат. Подходено е с хитрост, лъжа към тях. Те не са познавали злото и са се доверили. Има подвеждане.
Ако е имало клавиатура можело е да бъде и случайност.

Май се увлякох. ooooh!

Прощавай за невежеството, но "петриева паничка" нещо свързано с  лабораторни опити ли е?

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 22:53 от Mama_Nana

# 936
  • Варна
Но могат и да не раждат деца. Защото така искат и това е волята им.

Защо след като са ги родили веднъж хората изпитван необходимостта да контактуват с децата /всъщност дори и една дете да е/ докрай? Защо 2 деца, отгледани от 1 майка са толкова различни?

Мове пък да сме програмирани да искаме да обичаме и изразяваме себе си така, както и Бог...  Simple Smile
Лека нощ, за сега...

# 937
Реики е проявление на Светия дух...и ти ставаш  енергиен канал за него,и така лекуваш. Много малко от Реки мастери иамт докторско образование,как  лекуват тогава?! Ами това е Силата която ги води и им помага...много общо с Христос.Тои е бил  енергиен канал през  който е протичала тази Божественна енергия чрез която е лекувал и същата тази  Енергия ползват и Реики за да лекуват,само дето името е различно...Знам за това понеже лично практикувам Реики и  имам познания по въпроса.....
Розе, казва се Рейки, само уточнявам. Наясно съм, че тези методи на въздействие са реални и това става именно на духовна основа, същото е и при медитацията, затова и нея споменах. Но, с тях Христос няма нищо общо! Нито Святия Дух!miqito го каза по-горе - нечисти духове.
Да знам,домързява ме да слагам "й"...затова.
Тук сте в гре6ка... Heart Eyes Как знаете това след като не практикувате тези техники???
Не можe да се говори за нещо което не разбираш и не си изживявал...

Къде е акцента в тези техники, той е върху самоосъвършенстването, в откриването на твоето Аз! Чрез твоите сили.....Ти си в центъра на нещата! Както ти казах и преди Троицата Аз, мене, мене си!Святия Дух идва да изобличи за грях, да насърчи и утеши....
Техниките които ти предлагаш не те изобличават за грях, а утешават съвеста ти...създават ти една фалшива духовност...оправдават ти действията....

И не ми казвай, че не знам, защото преди да повярвам в Христос и с йога съм се занимавала, а сега изучавам различни религии, казах го и преди.

В Библията пише да изпитваме всички духове и учения. И това по което ще ги познаем са плодовете.....
Пак си в грешка."....Рейки е специфична система за лекуване чрез предаване НА УНИВЕРСАЛНАТА ЖИЗНЕНА ЕНЕРГИЯ.Предаването на енергия става с ръцете.Много е важно да се осъзнае:"....НЕ ние лекувам а Рейки го праваи. Ние само пропускаме енергията да преминава през нас,ние сме "мост".
4овек който си мисли 4е "лекува" има вискоко Его,което пречи на енргията да тече.Така че никой не трябава да се възгордява и да си мисли че лекува...понеже  не 4овек, а Рейки го прави..."
Разбираш ли migito!!!Къде видя тука откриване на твоето Аз,Себе си....?? ?
 Рейки категорично забранява да се мисли за "твоето Аз" когато даваш Рейки..Когато се дават Рейки,трябава да се слееш с Бог и да мислиш с любов и Ссветлина към пациента и да молиш Бог да "излекува" да премине за Върховното и оптимално добро за пациента.
Не виждам нищо "нечисто" в това.....

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 00:47 от roza66

# 938
Относно Рейки, макар да преследва хуманни цели, факт е , че се е наложила с умишлена лъжа на запад, което вече понамирисва.А че няма нищо общо със Святия Дух е от ясно по-ясно.Бог не дава Духа Си произволно, хелле пък на човек, който не е посветен християнин, покаян и пр.За справка- Петдесятница.А мастера Микао си е бил чист будист.Може да е бил готин, ама си е будист-какво общо има това с Христос?При това Рейки практикуват и маговете и екстрасенсите.Абсурд е Бог да им дава това право!!! Няма магьосник, врач или екстрасенс , който да лекува с помощта на Св. Дух ooooh! NaughtyЗа справка-Писанието, така низвергнато от някои.
И така, освен , че лекува тялото и повдига самочувствието, какво отношение има към спасението на безсмъртната човешка душа Thinking?Само питам.

Това  пък къде го про4ете????По-елементарно нещо скоро не бях 4ела.....Покажи ми  факти къде на Запад "понамирисва на лъжа за Реики".....

# 939
Относно Рейки, макар да преследва хуманни цели, факт е , че се е наложила с умишлена лъжа на запад, което вече понамирисва.А че няма нищо общо със Святия Дух е от ясно по-ясно.Бог не дава Духа Си произволно, хелле пък на човек, който не е посветен християнин, покаян и пр.За справка- Петдесятница.А мастера Микао си е бил чист будист.Може да е бил готин, ама си е будист-какво общо има това с Христос?При това Рейки практикуват и маговете и екстрасенсите.Абсурд е Бог да им дава това право!!! Няма магьосник, врач или екстрасенс , който да лекува с помощта на Св. Дух ooooh! NaughtyЗа справка-Писанието, така низвергнато от някои.
И така, освен , че лекува тялото и повдига самочувствието, какво отношение има към спасението на безсмъртната човешка душа Thinking?Само питам.

Да ,дава Го само на тези които искат да го следват.И на доста хора е дал духа Си,повяарвай ми...
Това е и неговата цел,вси4ки до един да повярват  и да го приемта в Сърцето си....и да го следват.Оосвен това Рейки няма нищо обшо с магьосници и разни такива....

# 940
Но пък изобщо не е християнско. Целта му е да отдалечава от Христа, а не да приближава към Него.

# 941
Но пък изобщо не е християнско. Целта му е да отдалечава от Христа, а не да приближава към Него.
????? ooooh!
Мисли6  ли че след Христос за тези 2000 ходини не са се родили негови последователи ..съвременници които да продължават неговото дело...???Преди 2000 години е нямало Рейки,били са други времена ,нямало е  и телевизия,нямало е политици,....Вие в кой век живеете? Целта е  една,всичко хора да се обединят,да се обичат,да проявяват любов и доброта,да си помагат,...да са единни.Това е пътаят към Бог.....

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 01:33 от roza66

# 942
Ако Бог е искал да създаде едно добро творение по свой образ и подобие, като в същото време Бог е всемогъщ, той би създал творението си както иска - хармонично, вечно и способно да взема правилни решения.

Ако го е създал такъв, че да го изпитва после, значи не е бил сигурен, че е създал точно това, което иска.

Горният вариант е в случай, че само Бог се е разпореждал с творенията си и той самият е нямал врагове.

Но е имал.

Във всички случаи обаче човек изглежда невиновен за "греха" си.
Ако е съгрешил по волята на Дявола, значи Бог не ми у заложил достатъчно сила да му противостои, когато го е създавал.
Ако е съгрешил по собствено желание, значи Бог е заложил свободната му воля като преди това го е създал така, че да може да греши.

Бог е създал човек и е имал изисквания към него.
Заради себе си ли Бог е създал човек или заради самия човек.

Както вече попитах: от нужда или от вдъхновение?

Нито от едното, нито от другото.

Каква нужда може да има един, уж свръхмогъщ абсолют? Mr. Green
Какво е това "вдъхновение" - да създаваш грешник след грешник в продължение на векове? Laughing

Това може да го направи само един скучаещ или вманиачен в собственото си безумно занимание егоцентрик.

Останала съм с впечатление, че планът на Бог според Библията е бил точно такъв - човекът да си живее щастливо и доволно безсмъртен.
Не съм чела никъде за Плана му да накара нарочно човек да сгреши, за да го накаже със смъртността му, която пък после да откупва чрез смъртта на Сина си.

И аз мислех така, дори по тази логика трябва да има 3 плана:
1. Да живее щастливо и доволно като безсмъртен.
2. Сегашния в който сме участници.
3. Да яде и от дървото на живота, тогава е щял да бъде "знаещ" и безсмъртен и Бог трябвало да го унищожи.

Обаче:
Човек бе създаден в невинност, но тя трябваше да се развие в праведност, т.е. човекът да срещне злото, да го порицае и да го отхвърли със свободната си воля, да има свое становище против злото. Забраненото дърво щеше да послужи като изпит на неговия свободен избор (Бит. 2:15-17). Същественото при този изпит беше послушанието или непослушанието спрямо Бога, а не от какъв вид беше дървото. Непослушанието лишава човека от вечния живот и той става смъртен. 

Трудно е човек да приеме и осъзнае, че Бог е знаел всичко предварително.  newsm78

Не!!!
Трудното е човек да приеме, че е прецакан от Създателия си и то с една мизерна,макар и райска ябълка. Mr. Green

# 943
KRIVONDELA,
Ти еволюционистка ли си?
Изпълзяли сме от една мазна капка в първичния бульон?

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 02:02 от Холограма

# 944

За всичките тези неща ще ти кажа, че стават чрез нечисти духове (и рейките също), и не става въпрос за никакви енергии. А от къде знам, ли ами често съм ги гонила от хора....
А тия нации дето ги цитираш са едни от най-здравите диктатури в света и ако отидеш да им говориш за Христос ще те екзикотират публично, щот са много духовни....Скоро имаше опит да се свали диктатурата там и няма да ти казвам как свърши...
А какво ще кажеш, че много църкви също се молят за света....но последствият за света са различни!!!!!!!!!!
А тоя мой колега дето го зачеса толкова много, си се знаем мноооооооо добре...но предлагам да си го оставиш из горите и да не го обсъждаме повече....
Роза, човек да се горедее дори със знания си е грях...
  bouquet

migito Аха, сега ми стана яно,ами така кажи де!!!Че знаеш за злите духове и че ги гониш...а защо ли се занимаваш с такива неща, след като си вярваща???? Ти ми четеш лекциии за магьосници...а ти  самата си вътре в гьола...Освен това беше писала че са ви правили магии  кати си живяла в Кърджали...С какво хора си общувала бе скъпа? Ужас...направо настръхвам!

Никога не съм се занимавала с магии,или  пък да гоня "нечисти духове" ... с какви работи се занимаваш и ми се пишеш християнка.Коя си ти че да гониш "злите духове"...самият Христос ли ти даде позволение за това ??? Я си признай... Wink

Баба ми лека и пръст беше много вярваща и умна жена казваше:" Тези които гонят злите духове и развалят магии,знаят и как да правят магии...те са свързани с Дявола! Twisted Evil...Истиснки духовен човек бяга от такива неща...."

Ти гордеееш ли се   с познанията си че "гониш злите духове" ???Щом си го написала,зна4и искаш да се  знае ...и си горда с това!!!! Еми и аз се гордея че лекувам хората чрез Рейки....само дето не гоня злите духове.

Предполагам и парички им взимаш за това (100% )... Wink...Никой не "разваля "магии безплатно в БГ...докато АЗ "работя" безплатно....понеже ми доставя удоволствие...а и на клиентите също  Hug

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 02:36 от roza66

Общи условия

Активация на акаунт