Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 803
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, живот и здраве след седмица ще започнем стимулация по бърз протокол. Утре ще ми взимат кръв за контролен на щитовидните хормони и мисля да пусна също  ПКК, витамин Д и фолиева киселина. Някой може ли да ми припомни какво друго е добре да пусна преди началото на стимулацията?

Задължително микробиология на теб и на мъжа ти.

# 136
Задължително микробиология на теб и на мъжа ти.

За нея ще изчакаме още малко понеже довършвам лечение за candida. Със сигурност няма да имаме свеж трансфер понеже ще чакаме резултати от ПИД.

# 137
Здравейте, живот и здраве след седмица ще започнем стимулация по бърз протокол. Утре ще ми взимат кръв за контролен на щитовидните хормони и мисля да пусна също  ПКК, витамин Д и фолиева киселина. Някой може ли да ми припомни какво друго е добре да пусна преди началото на стимулацията?
Здравей. На мен ми искаха и цитонамазка.

# 138
Здравейте, момичета Yum
Имам един въпрос, както по-рано писах ми предстои първа ин витро процедура, но чакам заповедта от ЦАР.
Вие кога правите изследванията ?
Тъй, като от клиниката ми казаха, че всичко започва от 1я ден на цикъла, но не попитах тези ПКК, хормони и останалите неща не трябва ли предварително да ги направя?
Може би е тъп въпрос, но не искам да пропускам датата цикъл-заповед, а да съм максимално подготвена ако заповедта дойде непосредствено преди цикъла Worried

# 139
Здрасти Симбо, при първата ми стимулация пуснахме изследванията в същият ден, когато започнахме. Опита ми обаче е ограничен до това и затова реших също да поразпитам по-рано. Бих те посъветвала да провериш с лекуващият лекар какво изисква. Понякога в лудницата на големите клиники хората се чувстваме на конвейер, тъкмо да напомниш за себе си.
Стискам палци заповедта скоро да е в ръцете ти!

# 140
Дадоха ни лист с изследвания. Едните с валидност 1 месец, другите с валидност 3 месеца. Около 300 лв излизат. Правихме ги, не стартирахме, заради задържан фоликул. Наревах се и се прибрах. Няколко месеца по-късно нови изследвания и вече стартиране на опита.

# 141
anichka.bs би ли споделила списъка, ако го пазиш още?

# 142

Малко е драскано по тях, но се разчита.

Кръвни групи имам от години, спермограма само 1 път е правена, вторият път не се наложи.

# 143
Благодаря ви Hug

# 144
  • София
всяка клиника има различни изисквания... при нас със стартиране на стимулация ни казаха да подготвим васермат, хепатит и спин - давност 3 месеца, цитонамазката е с валидност 6м, нея заедно с микробиологиите ги правехме на чист ден, ПКК и предоперативен пакет два дена преди пункцията

# 145
Момичета виждам,че ЦАР финансира до 4 процедури. Въпроса ми е всеки път ли трябва да подавам документите за одобрение, ако да кажем първият опит е неуспешен или веднъж одобрена от фонда си действаме към следващия опит ?

# 146
Момичета виждам,че ЦАР финансира до 4 процедури. Въпроса ми е всеки път ли трябва да подавам документите за одобрение, ако да кажем първият опит е неуспешен или веднъж одобрена от фонда си действаме към следващия опит ?

Два опита имам. И двата пъти болниците подготвяха документите. Вторият път се обадих в центъра и ми казаха, че друго не е необходимо и да очаквам след 1-2 месеца заповедта. Само питаха дали клиниката и партньорът ми са същите. В архива си намериха информация за първия ми опит.
Двата ми опита са с интервал от 12 години.

# 147
Всеки път се кандидатства и чака за становище, независимо от това, че 1 път вече сте били одобрени. За второто кандидатстване са по-малко документите.

# 148
Някоя от вас дали в кандидатствала за общинския фонд? Чудех се той какво покрива, как седят нещата с него, кога се подават документите - преди или след процедурата (знам че трябва да се взимат фактури) . Ще се радвам някой, който е по-запознат да ми помогне да разгадая как стоят нещата, тъй като информацията онлайн е доста оскъдна Blush

Аз кандидатствах, отпуснаха 5000лв. въпреки че уж бяха приели вече предложението за 6000лв. реално, ако сте на 5 000лв. досега сме платили към 650лв. за изследвания. Документите няма как да се подават след процедура, защото трябва да Ви одобрят за самата процедура. В болницата към, която сте се насочили трябва да имат набор от тези документи, защото иначе онлайн абсурд да се ориентира човек, казват ви и какви изследвания трябва да приложите, гинеколога Ви трябва да издаде и епикриза на състоянието Ви. След това пускате документите дават Ви адреса от болницата и чакате месец. До 1 месец излиза решение, което аз получих по Еконт. След това говорите с гинеколога и на първи ден от цикъл веднага звъните и отивате в болницата, за да започнат стимулацията.

На мен днес ми мина пункцията, имаше 7 фолукула и 5 яйцеклетки извадиха. На 41г. съм и е нормално за възрастта ми, но все се надявах на повече фолукули и яйцеклетки. Много ми е притеснено, до утре трябва да ми се обадят да кажат имаме ли оплождане.. Не знам как сте вие, но мен това чакаме ме убива и не мога да се настроя позитивно и това си е..

# 149
Това е отличен резултат, аз на 35 имах такъв. Бихте ли споделила с какъв препарат Ви стимулираха?

Някоя от вас дали в кандидатствала за общинския фонд? Чудех се той какво покрива, как седят нещата с него, кога се подават документите - преди или след процедурата (знам че трябва да се взимат фактури) . Ще се радвам някой, който е по-запознат да ми помогне да разгадая как стоят нещата, тъй като информацията онлайн е доста оскъдна Blush

Аз кандидатствах, отпуснаха 5000лв. въпреки че уж бяха приели вече предложението за 6000лв. реално, ако сте на 5 000лв. досега сме платили към 650лв. за изследвания. Документите няма как да се подават след процедура, защото трябва да Ви одобрят за самата процедура. В болницата към, която сте се насочили трябва да имат набор от тези документи, защото иначе онлайн абсурд да се ориентира човек, казват ви и какви изследвания трябва да приложите, гинеколога Ви трябва да издаде и епикриза на състоянието Ви. След това пускате документите дават Ви адреса от болницата и чакате месец. До 1 месец излиза решение, което аз получих по Еконт. След това говорите с гинеколога и на първи ден от цикъл веднага звъните и отивате в болницата, за да започнат стимулацията.

На мен днес ми мина пункцията, имаше 7 фолукула и 5 яйцеклетки извадиха. На 41г. съм и е нормално за възрастта ми, но все се надявах на повече фолукули и яйцеклетки. Много ми е притеснено, до утре трябва да ми се обадят да кажат имаме ли оплождане.. Не знам как сте вие, но мен това чакаме ме убива и не мога да се настроя позитивно и това си е..

Общи условия

Активация на акаунт