Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 829
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София
jalana, бройката е повече от чудесна, пожелавам да има и качество и да успеете от 1вият опит

# 151
  • София
Цитат
На мен днес ми мина пункцията, имаше 7 фолукула и 5 яйцеклетки извадиха. На 41г. съм и е нормално за възрастта ми, но все се надявах на повече фолукули и яйцеклетки. Много ми е притеснено, до утре трябва да ми се обадят да кажат имаме ли оплождане.. Не знам как сте вие, но мен това чакаме ме убива и не мога да се настроя позитивно и това си е..

За тази възраст резултатът наистина си е супер,чудесен. Има по-млади жени, за съжаление с доста лоши резултати.. Така че супер е бройката! Пожелавам утре да чуете хубава новина и скоро да има резултат! Simple Smile

# 152
Благодаря момичета, просто лекарката ми каза, че е средно задоволителен и така ми потънаха леко гемиите. Знам, че по-млади им вадят по 30 яйцеклетки и 5 ми се сториха нищожно малко.

Иначе ме третираха с Мериофет и Фостимон, после добавиха Оргулутран и 2 инжекции Хоримон.

# 153
Здравейте, момичета.
Моля за мнение как ви се струват тези резултати. 5 ден по дълъг протокол, стимулация с Гонал.

# 154
Благодаря момичета, просто лекарката ми каза, че е средно задоволителен и така ми потънаха леко гемиите. Знам, че по-млади им вадят по 30 яйцеклетки и 5 ми се сториха нищожно малко.

Иначе ме третираха с Мериофет и Фостимон, после добавиха Оргулутран и 2 инжекции Хоримон.

Има по- млади на които вадят една, на ЕЦ, много често  е некачествена и тя, тоест резултат от пункция 0. Вашият е повече от чудесен, няма за какво да се притеснявате! Стискам палци да се оплодят и развият!

# 155
Ellystay, моят естрадиол на 6ти ден, дълъг протокол, гонал, беше доста по-висок (545.3) и докторът каза, че е добре. Не зная обаче как да се тълкува твоята стойност, защото минавам през процедурата за първи път.. какво каза твоят лекар?

Здравейте, момичета.
Моля за мнение как ви се струват тези резултати. 5 ден по дълъг протокол, стимулация с Гонал.

# 156
Момичета, ако сте правили ин витро по фонда и е неуспешен опитът, после вариант е ЗЕТ, то поема ли фондът някаква сума от този ЗЕТ или трябва наново да се кандидатства?

# 157
Момичета, ако сте правили ин витро по фонда и е неуспешен опитът, после вариант е ЗЕТ, то поема ли фондът някаква сума от този ЗЕТ или трябва наново да се кандидатства?

Моя приятелка имаше един неуспешен опит със свеж трансфер и после от болницата й се обадиха, че има право на още един опит по фонд със ЗЕТ. Така с една заповед от фонда се възползва от две процедури-втората успешна.
Вижте си заповедта, на моята пише 5000 и отделно 500 за ЗЕТ. 😊

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 21:40 от ellystay

# 158
По принцип би трябвало да отпускат 5000 за инвитро + 500 за ЗЕТ на една заповед.
Уж щяха да ги правят 6000, но никъде не откривам от кога ще влезе в сила… Confused

# 159
Благодаря! Добра новина е. Не ми се кандидатства отново. Не зная каква сума ще е необходима и да се подготвя.

# 160
По принцип би трябвало да отпускат 5000 за инвитро + 500 за ЗЕТ на една заповед.
Уж щяха да ги правят 6000, но никъде не откривам от кога ще влезе в сила… Confused

И на моята заповед пише =+500, но няма да имам замразени, така че наново ще се кандидаства, ако опита е неуспешен. Днес ми се обадиха от клиниката резултата е, от 5 яйцеклетки само 2 са били годни и са оплодени, но в момента е оцеляла само едната и тя продължава борбата, ако оцелее, ще правим трансфер в Понеделник. Стискайте ми палци.  Принципно, ако е годна яйцеклетката какво се случва, че не успява да оцелее, това се замислих, някой с по-задълбочени познания, ако има в темата ще е супер да ми разясни.

Имам и друг въпрос, правите ли нещо, за да подобрите състоянието и качествето на яйцеклетките. Т.е витамини, спорт, добавки....?

# 161
Да, аз пия витамин д, инозитол, b комплексът витафолат и рибено масло.Но за всяка жена е различно спрямо състоянието и.
За качеството на яйцеклетките влияе и инсулиновата резестентност. Ако до сега не си проверявала може да си пуснеш homa ir изследване.

# 162
Да, аз пия витамин д, инозитол, b комплексът витафолат и рибено масло.Но за всяка жена е различно спрямо състоянието и.
За качеството на яйцеклетките влияе и инсулиновата резестентност. Ако до сега не си проверявала може да си пуснеш homa ir изследване.

Странно, че нищо моята не ми е предписала, иначе инсулина ми е ок, но ми се иска да пия някакви добавки уж за подобряване на качеството...

# 163
На мен също никой никога не ми изписа друго освен фолиева киселина .Аз сама чета във форума и си пускам изследвания за да следя как ми се отразяват добавките.

# 164
Аз също се “оплаках” тук, че не се чувствам достатъчно добре подготвена откъм здравословно състояние на организма ми за инвитро и репродуктивният ми лекар ми каза да не пия нищо, освен витамин Д (защото съм с дефицит) и фолиева киселина.
 Аз го послушах. Само за мое лично успокоение отидох на ендокринолог, защото имам Хашимото и от една година силен косопад. След пълни изследвания, той ми назначи допълнително само тардиферон (желязо). Репродуктивният одобри приемът.
В момента съм по средата на стимулацията и не зная с какво качество ще са яйцеклетките ми… ще си направя изводите след като процедурата приключи. Но в крайна сметка никакви стресове за организма не са добри, може би затова не изписват много витамини и хранителни добавки.
Моя приятелка след едно много трагично и провалено стимулация/инвитро само с една яйцеклетка (извън България) отиде на диетолог, специализиран в репродуктивни проблеми. Той направи на нея и на мъжа и много стриктен хранителен режим и план за добавки. След 3 месеца забременяха по естествен път. Сега  правят опити за второ дете, започнаха същата програма и се започнаха редица проблеми - липса на овулация, удължаване на цикъла и т.н. Така че всичко е въпрос на баланс и гаранция никога няма. Човек трябва да се стреми към пълноценен живот, с умерено количество спорт, с умерен режим на хранене… уви, това е най-трудното.

Общи условия

Активация на акаунт