Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 37 017
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,извинявам се че нахлувам в темата ви.Споделям моя опит със следенето на фоликулите.
На 42 г. съм другия месец ставам на 43 г. АМХ -0,6.
Първа стимулация за  инвитро на 4 ден имах 4 фоликула  с големина от 11 до 16 мм.
На 7 ден от стимулацията 7 фоликула с големина от 13 до 22 мм
На 9 ден от стимулацията 7 фоликула бяха с големина от 16 до 23 мм.Тогава ми беше и таймиращата инжекция.
В петък ми беше пункцията от 7 фоликула имах 5 яйцеклетки,1 некачествена.От 4 за оплождане 3 оплодени.Стискам им палци да се развият до 5 дневни ембриони.
Четох че фоликули с големина от 16 до 22 мм в деня на пункция имат голяма вероятност да имат зрели яйцеклетки.

# 286
Здравейте, момичета!
Кое определя, дали инвитрото ще бъде стимулирано или на ЕЦ?
Желая успех на всички!

# 287
  • София
gaggi на какъв протокол сте? Звучи ми странно на 14мм да се назначава таймираща инжекция без още един преглед.

# 288
Gaggi, след започване на стимулация бях общо на 3 прегледа, като първият беше на 6ти ден, а след това бяха през 2 дни. Самата тригер/таймираща инжекция ми беше сложена при фоликули с размери между 17, 18-19 мм, но имах и няколко по-малки (13-14 мм). На междинният преглед повечето бяха по 14 мм, така че изчислявайки, горе долу правилно са ти поставили времето за тригер инжекцията.. жалко, че в деня, в който в трябвало да я поставиш, не си имала последен преглед, за да сте сигурни какво е станало. Съжалявам много! На твое място бих обсъдила с лекаря защо не е имало последен преглед. Желая ти успех! Hands Pray

При мен проблемът е, че ме след Калчев, който вече не прави инвитро. Той ме прати "в сигурни ръце", в клиника Малинов. Там пък никой не си направи труда да ме прегледа дори.

Просто следващия път ще идем другаде и се надявам да ме следят по-адекватно. За първи път ми е и всичко стана мега бързо. Ама, за урок.

Благодаря ви момичета, за инфото.

# 289
  • гр. София
gaggi на какъв протокол сте? Звучи ми странно на 14мм да се назначава таймираща инжекция без още един преглед.

За съжаление, и аз съм на това мнение. Без да съм експерт, но ми се вижда нелогично на такъв размер да се назначава таймираща, разчитайки, че ще достигне по-големи размери, без реално да е проверено с допълнителен преглед.

При мен назначаваха таймираща, когато повечето фоликули бяха между 17 и 19 мм. Прегледите, както и хормоналните изследвания, бяха през ден, само в самото начало беше малко по-дълга паузата между тях - 3-4 дни. За клиника Щерев става въпрос.

Gaggi, може и аз да не съм разбрала правилно, но как така хем те е следял Калчев, хем те е пратил към Малинов (ей така по средата на процедурата ли?), пък там не са те прегледали дори? Много странно звучи това. Извинявай, ако нещо не съм разбрала правилно и не искам да те засегна. Може би наистина е добре да се насочиш към добър специалист, който да ти обърне нужното внимание.

# 290
Д-р Калчев не прави инвитро, а насочва неговите пациенти за инвитро в клиника Малинов.

# 291

Имах лека стимулация с Летрозол, т.като се водя с ИЯР. След хормонални изследвания Калчев каза, че изглеждат ок хормоните и уж не се очаква да е кух фолукула (естрадиола  ми беше 524 pmol/L, 12 ден от МЦ)  и ме прати в клиника Малинов на пожар. Там само подписахме документите, платихме си като попчета, биха ми първата инжекция и казаха кога да дойда за пункцията. И това беше. А, да и си пуснахме още изследвания, про-форма.

Gaggi, може и аз да не съм разбрала правилно, но как така хем те е следял Калчев, хем те е пратил към Малинов (ей така по средата на процедурата ли?), пък там не са те прегледали дори? Много странно звучи това. Извинявай, ако нещо не съм разбрала правилно и не искам да те засегна. Може би наистина е добре да се насочиш към добър специалист, който да ти обърне нужното внимание.

Правилно разбираш. Калчев не прави инвитро от известно време. Като повдигнахме въпроса за инвитро процедура, каза спокойно, ще ви пратя в добри ръце, като накрая разбрахме, че става дума за Клиника Малинов. Да не говорим, че уж самия Малинов трябваше да ме пунткира, после се оказа, че пунцкията е правил друг и така.
Много силно се разочаровахме. Дори не ме е яд толкова за парите, а за това, че имахме пълно доверие на всички.

# 292
Аз съм писала за Калчев, че останах силно разочарована. Относно това къде праща за инвитро-той ползва понякога базата на Малинов и може да има уговорка с него да му праща пациенти. А за самия Явор Малинов има доста отрицателни отзиви и доста добре подплатени с факти. Пожелавам Ви успех!

# 293
Здравейте, след ЗЕТ дали се издава болничен?
Благодаря

# 294
  • София
gaggi, питам защото на нас също ни предстои инвитри на ЕЦ. Имам няколко стимулации с Летрозол за естествени опити и две инвитро процедури по къс протокол. АМХ е 0.51 и последният път имаше 8 антрални фолукула общо.
Поради невъзможност да стигнем до ембрион докторката предложи на минем на ЕЦ. Което предстои евентуално да се случи. Казвам евентуално, защото не се знае дали няма да има някой задържан фоликул или вкъщи съвсем ще се изпокараме накрая и ще се откажем.
В този ред на мисли.... При инвитро на ЕЦ възможно ли е замръзяване на мъжки материал?  Евентуално ММ ще има ангажименти и няма да е наличен.

# 295
gaggi, питам защото на нас също ни предстои инвитри на ЕЦ. Имам няколко стимулации с Летрозол за естествени опити и две инвитро процедури по къс протокол. АМХ е 0.51 и последният път имаше 8 антрални фолукула общо.
Поради невъзможност да стигнем до ембрион докторката предложи на минем на ЕЦ. Което предстои евентуално да се случи. Казвам евентуално, защото не се знае дали няма да има някой задържан фоликул или вкъщи съвсем ще се изпокараме накрая и ще се откажем.
В този ред на мисли.... При инвитро на ЕЦ възможно ли е замръзяване на мъжки материал?  Евентуално ММ ще има ангажименти и няма да е наличен.

Шантал, направо ти завиждам за АМХ. Моят е 0.01 Simple Smile
Иначе по въпроса ти - при нас казаха, че мъжът ми трябва да даде материал в деня на пункцията (като е имал въздържание 3 дни). Не е обсъждано друго.

Според мен, за да сте сигурни най-добре е да обсъдите този вариант с лекаря и ембриолозите.

# 296
  • гр. София

Правилно разбираш. Калчев не прави инвитро от известно време. Като повдигнахме въпроса за инвитро процедура, каза спокойно, ще ви пратя в добри ръце, като накрая разбрахме, че става дума за Клиника Малинов. Да не говорим, че уж самия Малинов трябваше да ме пунткира, после се оказа, че пунцкията е правил друг и така.
Много силно се разочаровахме. Дори не ме е яд толкова за парите, а за това, че имахме пълно доверие на всички.

Ясно. Не ми се струва адекватно отношението към вас нито от едното място, нито от другото, но то и вие самите сте го разбрали вече.
От цялото си сърце ви пожелавам да намерите вашия лекар, който да направи всичко по силите си, че и отгоре, за да сбъдне мечтата ви! Heart

# 297

Не трябва да има никакъв проблем да замразите материал. Ние сме с мъжки фактор и даже ни предлагаха да ползваме замразен и свеж, за да има повече избор, но после се оказа, че материала му в този момент не става за замразяване.

# 298
Момичета били ли сте инжекция Ганиреликс Гедеон Рихтер? В листовката пише че се препоръчва биене в горната част на бедрата, а имам спомен че ми казаха да я сложа в корема, като Гонал.
Взех да се съмнявам дали помня правилно ...

# 299
Gaggi, след започване на стимулация бях общо на 3 прегледа, като първият беше на 6ти ден, а след това бяха през 2 дни. Самата тригер/таймираща инжекция ми беше сложена при фоликули с размери между 17, 18-19 мм, но имах и няколко по-малки (13-14 мм). На междинният преглед повечето бяха по 14 мм, така че изчислявайки, горе долу правилно са ти поставили времето за тригер инжекцията.. жалко, че в деня, в който в трябвало да я поставиш, не си имала последен преглед, за да сте сигурни какво е станало. Съжалявам много! На твое място бих обсъдила с лекаря защо не е имало последен преглед. Желая ти успех! Hands Pray

При мен проблемът е, че ме след Калчев, който вече не прави инвитро. Той ме прати "в сигурни ръце", в клиника Малинов. Там пък никой не си направи труда да ме прегледа дори.

Просто следващия път ще идем другаде и се надявам да ме следят по-адекватно. За първи път ми е и всичко стана мега бързо. Ама, за урок.

Благодаря ви момичета, за инфото.
Бягай от Малинов, не си губи времето там.

Общи условия

Активация на акаунт