Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 37 024
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Реално ти си на стимулиран цикъл, а не на естествен. В такъв случай не се гледа овулацията, а само лигавицата.

При ПКЯ прави ли се на естествен цикъл ЗЕТ, защото на практика идея нямам кога ми е овулацията. На мен те първа ми предстои. Доста изчетох. В очакване съм на цикъл и ми е интересно кога ще ми дадат час за преглед. На кой ден. Възможно е и на следващ цикъл да пропуснем месеца и отидоха коледните празници .. и 2024-та дошла Simple Smile

# 271
ЗЕТ на ЕЦ е без естрофем, ако си правите добра лигавица е на ЕЦ.

# 272
Аз съм с тежка поликистоза и по принцип трансферите ми са били на естествен цикъл. При мен Естрофем се оказа, че е противопоказен и повече не ми го назначават.

# 273
  • Пловдив
Аз не съм особено запозната, първи ЗЕТ ще ми е, живот и здраве. Щом са ми предписали Естрофем на 2-и ден от цикъла, значи съм на подготовка с естрогенов препарат, нали така, и няма да гледат овулацията, а само лигавицата?

# 274
Ако има някой ще ми е интересно да разбера, след първи опит инвитро, колко скоро след това сте опитвали втори път?

# 275
  • София
на 4тия цикъл отстояние беше вторият опит, тртият се каним да го почнем на 3тия цикъл

# 276
Моля изкаралите ковид са споделят колко време след излекуване от вируса се стартира следваща ин витро процедура?

# 277
Точно 11 месеца по-късно. Планирахме го да е 6 месеца, но после имах задържани фоликули, а после и ваканции, които не исках да отменям.

Ако има някой ще ми е интересно да разбера, след първи опит инвитро, колко скоро след това сте опитвали втори път?

# 278
  • гр. София

Изчакахме 3 цикъла, през 2 от които приемах и противозачатъчни, за да си починат яйчниците, на 4-тия цикъл започнахме новата стимулация.

# 279
  • Пловдив
Да, само лигавицата, и хормоните ще проверят по някое време и ще включат прогрстеронов препарат. Успех!
Аз не съм особено запозната, първи ЗЕТ ще ми е, живот и здраве. Щом са ми предписали Естрофем на 2-и ден от цикъла, значи съм на подготовка с естрогенов препарат, нали така, и няма да гледат овулацията, а само лигавицата?

# 280
  • София
Моля изкаралите ковид са споделят колко време след излекуване от вируса се стартира следваща ин витро процедура?

Не знам какво да ти кажа... имам приятелка, която повреме на боледуването забременя и роди здраво бебе без грам проблеми. При нас 3 месеца след Ковид стигнахме до ИБ.

# 281
  • Пловдив
Да, само лигавицата, и хормоните ще проверят по някое време и ще включат прогрстеронов препарат. Успех!

Благодаря! В събота на прегледа ми казаха че лигавицата ми е тънка, само 6.6мм. Продължавам с Естрофема и в сряда пак съм на преглед. Дано е по-добре тогава. Евентуален трансфер на 23-и.

# 282
Здравейте, момичета!
Идвам с въпрос, тъй като наскоро ни беше първата инвитро процедура. Исках да ви попитам колко често ви следят големината на фоликулите преди да започнете приложение на таймиращите инжекции и знае ли някой каква трябва да е големината на фоликулите въобще преди пункция?

Питам, защото при мен имаше 1 фоликул, 14 мм, два дни по-късно трябваше да сложа Orgalutran и после Choriomon 10 000 IU и в крайна сметка извадиха 1 недоразвита яйцеклетка и всичко свършва до там - не се стигна до оплождане.
Аз съм с полу-ИЯР и ендометриоза и ... абе бясна съм.

# 283
Ами моите бяха 4 фоликула с размер 14-16 мм в събота. В неделя си бих само хориомон и във вторник извадиха 1 яйцеклетка, уж хубава и я оплодихме.

# 284
Gaggi, след започване на стимулация бях общо на 3 прегледа, като първият беше на 6ти ден, а след това бяха през 2 дни. Самата тригер/таймираща инжекция ми беше сложена при фоликули с размери между 17, 18-19 мм, но имах и няколко по-малки (13-14 мм). На междинният преглед повечето бяха по 14 мм, така че изчислявайки, горе долу правилно са ти поставили времето за тригер инжекцията.. жалко, че в деня, в който в трябвало да я поставиш, не си имала последен преглед, за да сте сигурни какво е станало. Съжалявам много! На твое място бих обсъдила с лекаря защо не е имало последен преглед. Желая ти успех! Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт