Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 861
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Celestia, не се настройвай, че ще бъде дълъг пътят. При всички мои приятелки (3 броя Simple Smile ), които правиха инвитро стана от първия път и за тях беше всичко супер кратко, така че се настрой, че нещата и при теб ще се случат с лекота.

# 466
Много благодаря за подкрепата! Hug

# 467
  • гр. София
Celestia, пожелавам ти да си всъщност на края на пътя и да ти остава още съвсем малко. Flowers Four Leaf Clover

Ние когато започнахме първото инвитро, също имахме над 2 години опити и ходене по всякакви прегледи и изследвания зад гърба си. Е, попроточиха се още няколко месеца после нещата, но важното е, че имахме успех.

А на теб ти желая такъв от първия опит! Flowers Four Leaf Clover

# 468
Момичета,мина и моята пункция. Не знам какво да кажа просто… събудих се с болки,уголемен десен яйчник и сега ребрата и рамената при дишане така ме болят… нормално ли е и някоя от вас изпитвала ли го е? Събраха 15 яйца,но аз съм като парцал. Отделно като искаха да ме раздвижват ми причерняваше на очите и имах чувството че ще припадна. Но много ме боли гърба и ребрата. Кажете при вас имало ли е такова нещо? Не знам как ще спя тази нощ ….

# 469
Съншайн, браво! Много добро число яйцеклетки. При мен бяха пунктирани само 6 фоликула и не знам дали от това, но аз бях съвсем леко замаяна. Имах леки болки, след това отминаха. Като казах, че ми е замаяно, ми вляха една банка и се оправих. Болките ми почнаха на 3тия ден. Правиха ми пак вливки и ми назначиха доста хапчета. Моите яйчници също бяха уголемени. Не можех да стана до тоалетна самостоятелно. Но бързо отмина. Предполагам лечението е правилно. А може и от само себе си да са спаднали. Ако искаш че ти пиша на лично какво ми изписаха.

# 470
Момичета,мина и моята пункция. Не знам какво да кажа просто… събудих се с болки,уголемен десен яйчник и сега ребрата и рамената при дишане така ме болят… нормално ли е и някоя от вас изпитвала ли го е? Събраха 15 яйца,но аз съм като парцал. Отделно като искаха да ме раздвижват ми причерняваше на очите и имах чувството че ще припадна. Но много ме боли гърба и ребрата. Кажете при вас имало ли е такова нещо? Не знам как ще спя тази нощ ….

Да, аз бях така. Освен болката ниско долу, вечерта ме сряза и гърба от двете страни към хълбоците, ама такава болка, че съм ревала като малко дете. После и врата, раменете, не можех да кихам, да кашлям, да легна (спала съм седнала в леглото, подпряна на стената). Беше ужасно, просто ужасно. Пиех Уримил форте, Милгама, защото си мислех, че от невралгия. Може и от упойката да е било, но продължи 7 дни, а ме съмнява упойка да държи толкова дълго време. На мен ми извадиха 13 Я. Явно е някаква хиперстимулация. Моя корем се увеличи с 6 см. Чувствах се сякаш са ми правили секцио. Аз бях в Аджибадем Фулия и няма по отвратителна болница. Освен с болки ме пуснаха и с кръвно 140/220 да си ходя. Ти в коя болница ти се случва това?

# 471
Тези оплаквания са типични за след такава упойка. Не съм имала след пункция проблеми, но пък след една негинекологична операция се озовах в спешното с нетърпими болки във врата... Ако не отшуми, консултирайте се с невролог

# 472
Аз от стимулациите също се подувах много. По 10кг качих и при двете. Яйчниците също е нормално да са оголемени. Все пак това са доста фоликули.
Но чак пък такива сериозни болки не съм имала в дните след пункция. Само при събуждането ме болеше ужасно корема и вземах допълнително обезболяващи.
После 2-3 дена пак си имах болежки и предимно си лежах, но не са били чак нетърпими.

# 473
След трите ми пункции бях със хиперстимулация. Десетина дни ужасни болки, подут корем(ама много). Яйчниците ми бяха станали като футболни топки. Бях на легло, едва ставах. Понеже трябваше да пия много вода, когато ходих да пишкам, а често ми се ходеше клечах по 5...10 минути преди да успея... А болките бяха неописуемо.
След 10тия ден леко почваха да отшумяват болките. Като пълното възстановяване се случваше след около 15-20 дена.

# 474
Здравейте, момичета!
Предстои ми първо инвитро и имам един въпрос ,който забравих да попитам в клиниката. Фонда покрива ли инжекциите ,хапчетата и нещата, които се водят стимулация? По това, което прочетох разбирам ,че не се покриват.
Благодаря ! Flowers Hibiscus

# 475
Здравейте, момичета!
Предстои ми първо инвитро и имам един въпрос ,който забравих да попитам в клиниката. Фонда покрива ли инжекциите ,хапчетата и нещата, които се водят стимулация? По това, което прочетох разбирам ,че не се покриват.
Благодаря ! Flowers Hibiscus
Здравей! Да фонда покрива цялата стимулация прегледите (без първия при започването),хормоните, инжекциите, пункцията + СЕТ ако има(Задължителните изследвания ние си ги плащаме вирусология, микробиология, спермограма, кръвни групи, цитонамазка и т.н)! При ЗЕТ трансфера се покрива замразяване, размразяване и трансфера, а хапчетата ние си ги купуваме по време на подготовката, както и прегледите си плащаме. Дано съм била полезна.

# 476
Бахчеджи. Снощи постъпих в болница. Казаха ми че съм имала малка течност в корема и затова ме боли така. Слава богу днес ме изписват,но решихме със съпруга ми да останем още една нощувка в хотела и да си почина хубаво,че почти не съм спала. Иначе аз мисля,че освен течността съм имала хиперстимулация.

# 477
Аз още си имам болки от пункцията, но са поносими. Корема ми е още подут, но съм качила само 500гр според кантара.

Днес е 3ти ден на моите снежинки и от 7 оплодени, една не се дели, 2 са с някакви фрагментация, каквото и да значи, но 4 се развиват добре. До колкото успях да схвана тези с фрагментацията ги оставят са видят как са на 5ти ден и зависимост от това може и да се върнат за трансфер. И двете са от Икси. Сега стискам палци до понеделник да продължават да се развиват.

Съншайн, бързо възстановане.

# 478
Аз още си имам болки от пункцията, но са поносими. Корема ми е още подут, но съм качила само 500гр според кантара.

Днес е 3ти ден на моите снежинки и от 7 оплодени, една не се дели, 2 са с някакви фрагментация, каквото и да значи, но 4 се развиват добре. До колкото успях да схвана тези с фрагментацията ги оставят са видят как са на 5ти ден и зависимост от това може и да се върнат за трансфер. И двете са от Икси. Сега стискам палци до понеделник да продължават да се развиват.

Съншайн, бързо възстановане.

Не се притеснявай,всичко ще е наред. Стискам ти палци и на краката 🍀🍀🍀

# 479
Днес от Щерев ми звъннаха за развитието на реколтата след пункция миналата неделя. От 8 оплодени яйцеклетки 6 са се развили до ниво бластоцист. Вчера бяха 4, но днес ме зарадваха с още 2 🤗
Ще направят ПИД на общо 8 със замразените ни от преди. Сега ще се образовам повече за здравословни начини за подобряване на лигавицата и стискам палци всичко да е наред с изследването.

Общи условия

Активация на акаунт