Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 792
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
И на мен са ми разказвали една история за жена с 6 ембриончета, едно връщат на 3-ти ден и плануват да върнат още едно на 5-ти, но останалите 5 не оцеляват до 5-ти ден. Жената съответно решава, че няма шанс това на третият ден да доведе до бременност, но точно това става и се ражда едно здраво бебче Simple Smile

# 601
Естествената среда на тридневните ембриончета не е в матката. Това е доводът на нашия ембриолог.

# 602
Има различни мения по темата. На мен ми казаха точно че средата в матката може да подпомогне нещата, но пък за да не тая надежда напразно, по-добре на 5 ден.
 Аз имам 2 бременности с тридневни и един несъстоял се трансфер, защото не издържаха до 5 ден. Тогава реших че ще връщам само тридневни при свеж трансфер.

# 603
Точно и на мен така са ми казвали, за това по-добре е да се даде шанс, а тези на 5-ти ден да се замразят и да има за следващ трансфер. Никога не се знае ☺️

# 604
И на мен ми мина мисълта, че едни може да върнат на 3-ти, а други на 5-ти.
Вижте, аз съм много "боса" . Слушах едно клипчете на д-р Малинов, ако не греша името. Той каза, че при по-възрастни пациентки препоръчват 3-ти ден. На 5-ти ден, обаче, имало други преимущества. С една дума, моля се да имам късмет.
Желая на всички успех и благодаря на всички, които споделиха своя опит!

# 605
Истината е, че няма как да се знае дали ембрионът, който е сложен в матката на 3-ти ден и се е хванал, е нямало да оцелее до 5-ти и във външната среда.Може всички предни да не са оцелявали, но точно този да е различен Simple Smile

# 606
Да се запиша с вече 6 фолукила, в четвъртък е пункцията 🥳
Но ще бъда с местна упойка, някой да сподели мнение и опит от тази упойка? 😇

# 607
Здравейте, как се справяте с хормоните по време на стимулация преди пункция? Имам мокри сънища 🫣. Секса или мастубрация позволена ли е 🫣😌

# 608
  • София
На нас не са ни забранявали секс. Доколкото знам трябва да е по-внимателно дните преди пункция, за да не се спука някой фоликул

# 609
Не трябва ли да има 3 дни въздържание преди пункция та, за да е хубав и мъжкия материал?

На нас не са ни забранявали секс. Доколкото знам трябва да е по-внимателно дните преди пункция, за да не се спука някой фоликул

# 610
  • София
На нас са ни казвали 2-3, че са напълно достатъчни при неговите показатели. Ама то така или иначе ден-два преди пункция в повечето случай се чувстваш като балон и изобщо не ти е до кекс

# 611
Зависи и от броят на Ф.
На мен на едно от проследяванията ми бяха казали че от този ден трябва да избягвам секс, натоварвания, вдигане на тежко...
Но аз имах и доста Ф и въпреки пазенето пак бях направила руптура между 2 от тях.
За мокрите сънища, мисля че са от хормоните.

# 612
Здравейте, може ли мнение за стойност на АМХ 2.6 ng/ml. На 38 г. съм. Това ли е универсалната мерна единица ng/ml или трябва да го обърна в друго, за да преценя дали биха ни одобрили по фонда.

# 613
Момичета, отдавна не съм писала. След несполуката с 2те яйцеклетки, мина един цикъл и съм решила на следващия сега да направим ЕЦ с много лека стимулация с Летрозол, Кломифен или там каквото прецени АГ. Стига всичко да е наред. Чакаме си и новата заповед. Вдигам качеството на Я с добавки-Q10, вит Ц, вит Д, ДХЕА, фолиева киселина и пробиотик за жени. Ще започна и NAC да взимам. Не знам дали всички добавки са окей наведнъж, но в книгата "Всичко започва с яйцето", ги има в програмата за инвитро и ендометриоза.

# 614
0.5 ng/ml е минималното изискване по фонда. На мен тези стойности за 38г. ми се виждат супер. Броили ли сте антрални фоликули?

Здравейте, може ли мнение за стойност на АМХ 2.6 ng/ml. На 38 г. съм. Това ли е универсалната мерна единица ng/ml или трябва да го обърна в друго, за да преценя дали биха ни одобрили по фонда.

Общи условия

Активация на акаунт