Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 36 812
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Me, Myself & I, силно стиснати палци за една отлична реколта!

Мен ме попариха днес, че нито една от двете зрели Я не се е оплодила с ИКСИ. ММ е с идеали показатели, морфологията на Я е била чудесна според ембриоложката и въпреки това нищо... Как може нищо.... Чудя се дали съм ядосана, тъжна, изморена или огорчена....

# 586
Me, Myself & I, силно стиснати палци за една отлична реколта!

Мен ме попариха днес, че нито една от двете зрели Я не се е оплодила с ИКСИ. ММ е с идеали показатели, морфологията на Я е била чудесна според ембриоложката и въпреки това нищо... Как може нищо.... Чудя се дали съм ядосана, тъжна, изморена или огорчена....

Активация с Калциев йонофор правихте ли?
ДНК фрагментацията колко % е?

# 587
geizer, съжалявам за случилото се, както и че не мога да помогна с насоки или обяснение за причината. Heart
Репродуктивният и/или ембриолозите дадоха ли някакво обяснение? Без да разбирам от темата, на мен също ми звучи странно и двете да не оцелеят.
   Обяснението беше че макар и рядко, понякога се случва. Thinking
     Ние имахме общо 7 ембрита от въпросната стимулация. От останалите общо 5, забременях с една девойка, като съм в 5ти месец засега и на 44г вече.
Ако бяха оцелели и въпросните 2 ембриончета, може би щяхме да имаме шанс и за второ детенце.
     А при сегашното положение да започна отново стимулация на 45г с 2 оперирани/ орязани яйчника, последно заради ендомитриоза ...
     Както и да е. Може би така е било писано да стане.
      Моля се да ни е жива и здрава бебка и всичко да е наред до термин.

Стискам ти силно палчета за идеални ембриончета. Hug

Шантал, съжалявам за случилото се.
Щом плувците са отлични, по добре заложете на естествено оплождане.
Поне на мене така ми обясниха ембриолозите. Казаха че колкото и да се внимава при ИКСИ, все пак е травма за яйцеклетката и не е сигурно как ще ѝ се отрази.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 21:47 от geizer

# 588
  • София
Активация с Калциев йонофор правихте ли?
ДНК фрагментацията колко % е?

правена е активация, фрагментациите не са изследвани досега, казват, че не е необходимо.

# 589
Аз мисля че липсата на оплождане е свързана предимно със степента на зрялост на яйцеклетките. Недоузрели или леко презрели... Освен ако не се дължи на травма от самото ИКСИ.
    ПП : Фрагментациите биха се изявили на 3ти-4ти ден, когато се свързват двете днк вериги.

# 590
  • София
Предните два опита имахме успешно оплождане на 1-2 Я и то от класическо. Тогава обаче морфологията на Я беше потресаваща. Затова сега сме на спонтанен цикъл. Качеството е подобрено. Извадени са на 12 ден на размер 18мм. Простоне знам какво да подобрим за следващият опит.

# 591
Как така няма смисъл да се изследва ДНК фрагментацията като това е важно за избора на точния сперматозоид. Ние заради нея плащаме допълнителни обработки всеки път. При нас винаги винаги всички яйцеклетки се оплождат, до 3-ти ден идеални и за съжаление никога не стигат до 5-ти.

# 592
  • София
Досега показателите на ММ винаги са отлични. Ние сме инвитро заради премахната тръба и една трудно пропускаща. ММ пие въпреки това добавки. На предният изпит извадиха 8. Две неставаха изобщо заради много фрагментации. Една пропуснала двама идиоти, направо я унищожиха.В крайна сметка една се оплоди, развиваше се добре до 4ти ден после забави развитие. Ембриолозите казаха, че качеството на Я не е добро. Дебела обвивка, която трудно пропуска на класическо, много фрагментации по тялото и общо взето аз съм дефектната.

# 593
Да, аз това имах предвид, че щом той няма отклонения да е поне на класическо, за да се редуцират сами. Но разбрах защо не сте. И при мен обвиняват яйцеклетките ми, макар че направих всичко по силите си да ги подобря. Имаме още два месеца естествен цикъл и май ще се отказваме.

# 594
  • София
Не ми стана ясно защо държаха да е ИКСИ. Хем им казах, че сме имали по-добър резултат на класическо. Ние имаме още 3 цикъла на спонтанен и мислим да са последните опити. Все пак имаме още малък шансч. Просто трябва да съм упорита за оплождането.

# 595
Здравейте, момичета!
При някой от вас яйцеклетките оцеляват до 3-ти ден и после загиват.
Защо, тогава, не правят трансферите на 3-ти ден вместо на 5-ти.

# 596
Предполагам имате предвид ембрионите. Те, ако не оцеляват до 5ти ден, то и шансът да се развие здрава бременност при трансфер на 3ти ден...клони към 0. Задължително се изчаква 5ти ден. Така се отсяват здравите и тези, които имат шанс за имплантация. Ако за здрави, ще оцелеят до 5ти ден. Имам огромен опит в инвитрото за съжаление и не един лекар ми е казал задължително чакане до ден 5, в последствие се разбра, че трябва и задължителен ПИД, защото и най-идеалните бластоцисти може да имат генетични аномалии. Нищо не дава гаранция, но оцелелите до 5ти ден имат много по-голям шанс, а тридневните дори не могат да ги оценят.

# 597
Здравейте, момичета!
При някой от вас яйцеклетките оцеляват до 3-ти ден и после загиват.
Защо, тогава, не правят трансферите на 3-ти ден вместо на 5-ти.
[/quote

То няма смисъл да се прави трансфер на трети ден. Знам, че в Надежда го практикуват, но аз съм против. Повечето клиники чакат задължително пети ден. Кактус добре го е обеснила

# 598
Да точно затова - имам четири трансфера с 3- дневни, защото все са ми малко на брой. За това лично за себе си реших трансфер вече само с 5-дневни с ПИД. Обаче ето, че изобщо не оцеляват след четвърти ден за съжаление.

# 599
Здравейте, относно трансфер на 3-ти ден или 5-ти ден, моето мнение е, че ако ги върнат на 3-ти ден, им дават шанс в естествена среда и според мен има смисъл. Познавам жена с трансфер на 2-ри ден, лекарите не даваха голям шанс. Сега жената е с две, точно от този трансфер. Винаги има шанс ❤️! Желая успех на всички ☺️

Общи условия

Активация на акаунт